Се каете ли што сте се иселиле од Македонија?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Зборот беше дека во АУС се сите поштени и се супер, секако стандардот е повисок за некои работи е подобро само Аустралија е полициска држава исто како и твојата Германија. Ја гледате само едната страна на медалот, за во Европа колку и да заработуваш секогаш ќе бидеш Ауслендер, и ништо повеќе, а Мерцедес и БМВ нема да те качат на повисок ранг. Во Македонија секогаш ке бидеме меѓу своите макар би биле и гладни и боси и глупави и паметни.
Толку од мене, за тие што разбират и за тие што заборавиле од која трла излегле.
Мене ме интересира дали странец во Македонија секогаш ќе го гледаш како странец или како домаќин? Како ги гледаат провинцијалците во Скопје најпросто и наједноставно и тоа во своја земја?
Како сакате да ве гледаат во туѓа земја? Со кои очекување одите настрана? Што се замислувате мене не ми е јасно да ве гледаат како господари? Да ви ги лижат нозете?
Странец секаде е странец или ќе се прилагодиш или ќе се вратиш во трлото. Да те гледаат како домаќин неможе. И како е тоа проблем објасни ми? Нема да напредуваш оти си странец? Ќе те тепаат по улица, ти се понашаат чудно?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.746
Поени од реакции
12.202
среќа сум роден во лулката на цивилизацијата.
колку се камати на кредити таму? Наменски ненаменски од до? Македонија не ошурија со камати, а таму велите живеат на кредити. Нешто не штима.
Во Македонија секогаш ке бидеме меѓу своите макар би биле и гладни и боси и глупави и паметни.
Нека мизерува човекот и духовно и световно, нека го газат и институции и правда и суд... ама барем ќе мизерува меѓу своите, со публика. Ако мизеруваш странец си сегде, никој не те есапи сериозно.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
За каква мизерија зборите хахахахха... Убедувања дека Македонија е поубаво место за живеење... легенди сте жими све :) Само што криво ви е дека не сте во право а сакате да бидете...

Почекајте уште 10тина години па ќе видите колку македонци ќе има во државава.. Запамтете ми го постот :)

Член од
27 март 2013
Мислења
43
Поени од реакции
13
Мене ме интересира дали странец во Македонија секогаш ќе го гледаш како странец или како домаќин? Како ги гледаат провинцијалците во Скопје најпросто и наједноставно и тоа во своја земја?
Како сакате да ве гледаат во туѓа земја? Со кои очекување одите настрана? Што се замислувате мене не ми е јасно да ве гледаат како господари? Да ви ги лижат нозете?
Странец секаде е странец или ќе се прилагодиш или ќе се вратиш во трлото. Да те гледаат како домаќин неможе. И како е тоа проблем објасни ми? Нема да напредуваш оти си странец? Ќе те тепаат по улица, ти се понашаат чудно?
Јас стварно не разбирам на кои бранови раотат такви како тебе?
Целиот тој луксуз за кој се восхитувате, НЕ Е НАПРАВЕН ЗА НАС НИЕ ГО КОРИСТИМЕ ТОА како ПАРАЗИТИ.
Сакам секаде да ме гледаат така коаков што сум поштен-крадец, работен -мрзлив, а не да ме гледа како Ѓубре дојдено од Балкнот, и за секоја глупост е сумљив прво странецот, не ме убедувај за Европа во европа сум подолго отколку ти живееш сигурно.
Секако е добро кога можеш да пратиш дете во добар клуб да тренира само сето тоа е ТУЃО. оф топик.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Целиот тој луксуз за кој се восхитувате, НЕ Е НАПРАВЕН ЗА НАС НИЕ ГО КОРИСТИМЕ ТОА како ПАРАЗИТИ.
Сакам секаде да ме гледаат така коаков што сум поштен-крадец, работен -мрзлив, а не да ме гледа како Ѓубре дојдено од Балкнот, и за секоја глупост е сумљив прво странецот, не ме убедувај за Европа во европа сум подолго отколку ти живееш сигурно.
Секако е добро кога можеш да пратиш дете во добар клуб да тренира само сето тоа е ТУЃО. оф топик.
Онда собери ги парталите и цурих во Македонија! Што тит седиш горе како ѓубре? Туѓо било, враќај се кај нас запиши го во Вардар да игра на наша земја вековна.
Абе неможам да ве разберам патриотишта свети што мајка барате горе ако не ви е убаво? Какви мазохисти сте вие ем не ви е убаво, како ѓубре ве гледале, ем дремете таму не се враќате?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.746
Поени од реакции
12.202
Абе неможам да ве разберам патриотишта свети што мајка барате горе ако не ви е убаво? Какви мазохисти сте вие ем не ви е убаво, како ѓубре ве гледале, ем дремете таму не се враќате?
низ сите постови за тешкиот живот во странство ова ми се вртеше као едина реплика. многу просто. Ако не им се допаѓа, ако е полошо зошто не се вратат.

Член од
27 март 2013
Мислења
43
Поени од реакции
13
Онда собери ги парталите и цурих во Македонија! Што тит седиш горе како ѓубре? Туѓо било, враќај се кај нас запиши го во Вардар да игра на наша земја вековна.
Не се вика ЦУРИХ, туку цурик од (рукверц) а твето ниво на интелигенција не ми дозволува на коментар.
Пишувате глупости само за тоа што е добро напишајте ги работите такви какви се и добри и лоши.
На такви како тебе може некој да им плука во лице и ќе се смеат, само да ја гледаат илузијата.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.270
Поени од реакции
6.988
Зборот беше дека во АУС се сите поштени и се супер, секако стандардот е повисок за некои работи е подобро само Аустралија е полициска држава исто како и твојата Германија. Ја гледате само едната страна на медалот, за во Европа колку и да заработуваш секогаш ќе бидеш Ауслендер, и ништо повеќе, а Мерцедес и БМВ нема да те качат на повисок ранг. Во Македонија секогаш ке бидеме меѓу своите макар би биле и гладни и боси и глупави и паметни.
Толку од мене, за тие што разбират и за тие што заборавиле од која трла излегле.
те разбрав,ти би живеел во картонажа на врв рид,без водовод,одвод,струја итн.........ама ете поубаво ти се паднало таму негде на запад,али уствари сето тоа е варка,а картонажата и попратните работи е реалност,секако тука сакаш да се тепаш и целуваш истовремено со комшијата од картонажата,како и да раниш и прехрануваш деца кој не се знае кој ги склепал во таа картонажа......

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Пријателе, што не се вратиш во Македонија? Ова најискрено прашање, не те тролам или нешто, само гледам дека ти е тешко во животот, врати се во МКД, пробај си ја среќата.

Tranquilis

Putting Macedonia on the map.
Член од
10 август 2011
Мислења
526
Поени од реакции
657
Таму каде што си не се прославиле со толеранцијата кон поинаквите. Oświęcim сведочи. (n)

Не ме чуди таа ксенофобија да има оставено печат и врз тебе, следејќи ги постовиве..

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
тоа не се факти туку жива вистина.
Те молам не збори за интелегенција уште факт незнаеш што е. Рукверц еден.
И не се нервирај, кога се нервираш добиваш нагон да ме навредиш, а не ти е вреден газот и само се бламираш. Јас убаво те прашав што мајка бараш горе како ѓубре, што не се вратиш во МКД да те гледаат како господар?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.746
Поени од реакции
12.202
се каат ептен се каат, ус скара и пиво мислат кај да му ја летнат на викенд.

Не знам, роднини не сакаат да чујат за назад за стално. Секое доаѓање им збоктисуваше од старио крај. Првин хигиената на државата, институциите ако сакаат нешто да подзавршат со документи, превозот...да не збориме што би работеле овде и за која цркавица. Никој од нив не се врати, не веруваат во деволуција.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Овие пак како Vasko PL се најсмешни.
Кукаат дека во странство им е полошо од Македонија, а НИКАКО НЕ САКААТ ДА СЕ ВРАТАТ ВО МАКЕДОНИЈА. Fuck logic.
Ајде за да излезеш од пустелијата Македонија треба да поминеш низ сито и решето за документи, ама барем враќањето е лесно, една карта и тоа е тоа, само една карта за Македонија. Fuck logic.

F

FARANG

Гостин
Другар ти немаш поима како е во Австралија затоа не збори. Стандардот е КАДЕ КАДЕ повисок. Полициска држава хмммммммм па види мене ми се нема случено некој да ме нападне во аутобус или било каде. Во Мелбурн град од 4,5 мил жители имаме 10 убиства годишно ако и толку. Колку имаше во МКД само минатиот месец? Во европа да има расизам и си секогаш дошљак ама во Австалија тоа го НЕМА овде 99 посто сме дошљаци. Не е секаде исто затоа држи си се за тоа што го знаеш или во твој случај мислиш дека го знаеш... поздав од ОЗ

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.861
Поени од реакции
4.805
Ajdeee uste edna iskompleksirana tumbafafa....... Kade toa tebe te gleadaat kako gubre od balkanot ? Zosto dozvoluvas nekoj da te gleda so ist pogled kako site u MK so te gledale (except famliy)

Kajgana Shop

На врв Bottom