Се бараат SEO консултанти

Член од
28 март 2006
Мислења
17.902
Поени од реакции
12.450
Во претходните псотови реков дека газдите ми барат колеги.
Гледам дека огласите(najdirabota, oglasn....) и немат многу фунција, а сите до еден само зборуваат дека немало работа, немало работа.

12.000 дена се стартна плата.
40 саата неделно. Од понеделник до петок. Од самото стартување со работа си осигурен здравствено и пензиски.

Плус, Нагласувам: газдите ми бараат колеги.
во ред е, сфатив дека други се газди. Ова погоре се однесува на газдите :) најверојатно неправилно си прозвана у ситуацијава.
и немат многу фунција, а сите до еден само зборуваат дека немало работа, немало работа.

12.000 дена се стартна плата.
да не одам офтопици, не е белким 12.000 да заслужува да се нарече платена работа. Ако нема други приходи од кирии и земјоделие, самостојно домаќинство со 2х12.000 = 24.000 тие газди сметаат, дека може да се исхрани, да плати основни комуналии и трошоци и да школува дете? Гледам меилот е австралиски. Ова во други држави вклучувајќи ја Австралија попрво е платено прекувремено или бонуси или можда за имигранти со незаконски престој.
За тие пари основна плата можеби ќе најдат некого кој има и други приходи или сеуште нема семејство, што знам...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.902
Поени од реакции
12.450
Не се разочарувај толку бргу. Ова ти се добронамерни сугестии од форумџиите, само делуваат строго :)
Инаку си една од ретките што понудила отворено и конкретно плата и услови. Другите кога нудат работа велат плата и услови по пп, т.е. бааги од условите ги кријат што не е в ред.

Г

Грејвдигер

Гостин
Хех, многу ми се смешни некои луѓе и како да не знаете како стојат работите кај нас. 200 евра почетна плата ти е сосема доволна, особено за некој што живее во Струмица. И не се правете како од Марс да се паднати, кога никаде нема да ти понудат нешто поголема плата уште од почеток...

Некој вчера дипломирал и бара плата од 500 евра, е чекај малце, тука повеќе не даваат. Ако мислиш дека можеш многу повеќе да заработуваш, слободно барај си чарето надвор од земјава.

Да сум во Струмица или некаде во близина (Радовиш, Гевгелија, ...) не би се мислел многу дали да аплицирам. За некој од таму платата е и повеќе од одлична, со оглед на тоа дека се малку тие компании што нудат работа од оваа област.

Ако имате конкретни прашања за работата и слично - во ред, ама да мрчите за платава која ви се нуди, која сигурно би се зголемила доколку си ја вршите одлично работата, не е таман. Крај краева, ако ви се малку тие 200 евра, барајте на друго место работа и не ја трујте темата.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Хех, многу ми се смешни некои луѓе и како да не знаете како стојат работите кај нас. 200 евра почетна плата ти е сосема доволна, особено за некој што живее во Струмица. И не се правете како од Марс да се паднати, кога никаде нема да ти понудат нешто поголема плата уште од почеток...

Некој вчера дипломирал и бара плата од 500 евра, е чекај малце, тука повеќе не даваат. Ако мислиш дека можеш многу повеќе да заработуваш, слободно барај си чарето надвор од земјава.

Да сум во Струмица или некаде во близина (Радовиш, Гевгелија, ...) не би се мислел многу дали да аплицирам. За некој од таму платата е и повеќе од одлична, со оглед на тоа дека се малку тие компании што нудат работа од оваа област.

Ако имате конкретни прашања за работата и слично - во ред, ама да мрчите за платава која ви се нуди, која сигурно би се зголемила доколку си ја вршите одлично работата, не е таман. Крај краева, ако ви се малку тие 200 евра, барајте на друго место работа и не ја трујте темата.
Нема ништо смешно во ова ама баш е трагично. Со кој памет бе го кажуваш ова?
Работите стојат вака баш поради ваквите мислења како твоите! Да беше сложен народот како што е во западните држави и организирано да се бореше за своите права немаше никој да им работи за тие мочани 200 евра, ниту ќе дозволеа да се покачат струјата и парното како и цените на се живо и диво по продавниците без покачување на платите и пензиите! Никој да неприфаќаше работа под 400 евра немаше да бидеме во оваа мизерна ситуација...туку цел народ сме безрбетници...и така и ни треба..си го добиваме тоа што го заслужуваме.
За оваа работа морало да се иде 8 часа на работно место во фирмата абе немој? Веројанто им треба некој кафе да им вари и ѓубре да им фрла.
За 200 евра нека бараат работници во субсахарските држави! :mad:

Г

Грејвдигер

Гостин
Нема ништо смешно во ова ама баш е трагично. Со кој памет бе го кажуваш ова?
Работите стојат вака баш поради ваквите мислења како твоите! Да беше сложен народот како што е во западните држави и организирано да се бореше за своите права немаше никој да им работи за тие мочани 200 евра, ниту ќе дозволеа да се покачат струјата и парното како и цените на се живо и диво по продавниците без покачување на платите и пензиите! Никој да неприфаќаше работа под 400 евра немаше да бидеме во оваа мизерна ситуација...туку цел народ сме безрбетници...и така и ни треба..си го добиваме тоа што го заслужуваме.
За оваа работа морало да се иде 8 часа на работно место во фирмата абе немој? Веројанто им треба некој кафе да им вари и ѓубре да им фрла.
За 200 евра нека бараат работници во субсахарските држави! :mad:
Друже, да ме прочиташе убаво ќе ме разбереше што сакам да кажам. Ниту јас не сакам работам тука како црнец за 200 евра, додека некој во администрација си го прчи и зима дупло повеќе од мене (ако не и повеќе). Ниту малку ги оправдувам, но кога ќе видиш каква ни е ситуацијата и ќе споредиш колкави се другите плати во земјава, тоа е... толку... никој не ти дава повеќе.

Не ми кажувај мене, затоа што од 16 години ретко има ден кога сум спиел повеќе од 5-6 саати и сум работел на еден куп проекти како фриленсер. Сум се труел со кафиња, енергетски пијалоци и нервоза еден куп.

И јас сакам повеќе, ама искрено толку даваат. И не треба да се излегува на протести за покачувањата на струјата и слично, треба да се бара поголема плата. Секаде се качуваат цените, ама никаде немаат толку мизерни плати како нашите.

Додека цела земја не се крене на нозе, што е тешко со толку испрани мозоци, може да зборуваме дека ќе се подобрат работите. До тогаш ќе си трпиме.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Друже, да ме прочиташе убаво ќе ме разбереше што сакам да кажам. Ниту јас не сакам работам тука како црнец за 200 евра, додека некој во администрација си го прчи и зима дупло повеќе од мене (ако не и повеќе). Ниту малку ги оправдувам, но кога ќе видиш каква ни е ситуацијата и ќе споредиш колкави се другите плати во земјава, тоа е... толку... никој не ти дава повеќе.

Не ми кажувај мене, затоа што од 16 години ретко има ден кога сум спиел повеќе од 5-6 саати и сум работел на еден куп проекти како фриленсер. Сум се труел со кафиња, енергетски пијалоци и нервоза еден куп.

И јас сакам повеќе, ама искрено толку даваат. И не треба да се излегува на протести за покачувањата на струјата и слично, треба да се бара поголема плата. Секаде се качуваат цените, ама никаде немаат толку мизерни плати како нашите.

Додека цела земја не се крене на нозе, што е тешко со толку испрани мозоци, може да зборуваме дека ќе се подобрат работите. До тогаш ќе си трпиме.
Ако некој го бидува и има волја и време како фриленсер може да си најде на нет странски соработници и да заработува 5 пати повеќе од ова што се нуди на темава. Доколку сака да се ограничи финансиски, искуствено и да стане роб на некоја фирма која на негов грб ќе заработува тогаш нека си го фати патот за струмица!

Член од
12 септември 2012
Мислења
70
Поени од реакции
72
за тие мочани 200 евра...
Абе дали се мочани или не, подобро со нив, отколку да влегуваш го групата на Big Babies.

Тотално се согласувам со Грејвдигер.
Ниту јас не сакам работам тука како црнец за 200 евра...
Да можам би понудила и повеќе. Сепак јас зборувам за старна плата.
Ако некој од вас има добро познавање, може да стартува и од 18.000.
Јас само одговорив на прашањето од до. Не сакав да одбегнувам да одговарам. Сакам дирекна комуникација.

Од се што можам да видам, никој не ме питува што точно се работе, никој не ми е пишал во ПП да ме пите за работата. Сите за платата. :confused:
Ви пишав тука за да ме консултирате, да видеме дали може да се разбереме...

Не е до мене проблемот за платата. Не е никој тука од форумот крив за стандарот на државата.
Сите знаеме колку значи 12.000 денара. Ништо!
Да си во поголем град само кирија и некои основни продукти не ти се покриват...

Да, ама пак нагласувам. Стартно!!
Ако се потрудеш, твојот труд се цени. Стигнуваш до повисоко ниво.

Плус, ни треба постојана комуникација.
Не може некој од дома. Имаме опремено канцеларија, со целосна опрема.
Слободен компјутер кој го чека следниот вработен.
Слободно столче што го чека следниот консултант. :)

Член од
12 септември 2012
Мислења
70
Поени од реакции
72
Извини што ќе те разочарам.
Во 16:00 врата се заклучува. Нема додатни саати. ;)
Се што е по закон се почитува.

Послето тоа можеш да бидеш најмоќниот freelancer. Никој не те спречува.

Да стануваше збор за лоши услови, воопште немаше да дојдам тука само да си брукам името. На моја лична волја го пуштам огласот овде.

А платата е плата, ако ме факаш за неа, тука не можам да сменам.

Како и да е. Нема работење во сабота. Нема никакви замени.
Има само Casual Friday (y)

1

Kajgana Shop

На врв Bottom