Северен Кипар

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
THERE IS NOT ONE NATION IN CYPRUS, TURKISH CYPRIOT PRESIDENT

Friday, 26 December 2008 President of the Turkish Republic of Northern Cyprus (TRNC) said on Friday it was "quite clear" that there was not "one nation" in Cyprus.

Speaking at a gathering in the Turkish Cypriot province of Gazimagusa, TRNC's President Mehmet Ali Talat said that a process that would turn Cyprus into a unitary state by claiming that there was "one nation" in the island could not be approved by the Turkish party.

"If there was one nation in Cyprus, there would not be any necessity for the political equality of two communities and for a federation. Some suggestions resemble such an approach, which disturbs us," Talat said.

Talat also said that none of the suggestions he introduced during the negotiation process was based on a principle other than the establishment of a federation.

He said the Greek Cypriot party's allegations claiming that "his suggestions referred to a confederation" were unrealistic.

Commenting on the negotiation process in the island, Talat said, "if we had started working on a specific plan, we would have caught the speed we desired".

Talat also said that Turkish and Greek Cypriot parties would start debating the "property" issue, which he described as "the most complicated" matter between the parties, as of January 16. (DO-MS)

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Според мене ваква работа Турците не смеат да прифатат. Иако би било корисно да имаат турска рака во повеќе од една држава, факт е дека Турците се на Кипар малцинство и светот Кипар го гледа како Гејски а не Турски остров. Реално Кипар треба да е некој вид Федерација или комплетно да се дели, што значи дека и Турција и Гејлада ќе нараснат во површина.

Ако им направат на Турците некој план како бадентеровото мнозинство во Македонија, можеби би требале да размислат на тоа, но ако планот е да се направи една држава во која гејското мнозинство би доминирало (како сега, се што е од кипар е гејско) тогаш подобро да делат.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Talat also said that Turkish and Greek Cypriot parties would start debating the "property" issue, which he described as "the most complicated" matter between the parties, as of January 16.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Штом ЦИА кажа од јасно-појасно дека на Кипар има две нации и дека ситуацијата таква ќе остане - таква ќе остане!

А во таквиот исход нема и не смее да има сомневање.

R

RAYTHEON23

Гостин
more neka si go vratat kipar turcite i neka gi ja ispratat naj sranje nacijata GRCITE koi uste vo anticki period se mesale so fenikijci asirijci.... ) vo nivnata drzava kako sto ni napravija nas Turcite NE smeat nikako da popustat oti znaete isto kako na nas sto ni se sluci im dadovme prst na grcite sega sakaatn da ni ja zemat dlankata :drk: nizaedni

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Мехмет Али Талат: Россија применјает двојные стандарты
Лидер турок-киприотов не понимает, почему Москва не признает Турецкују республику Северного Кипра.

Русија применува двојни стандарди
Не разбира зошто русите- Москва не ја признава турската република Кипар.
Русија ги подкрепува со “затворени очи“ кипарските гејци, тврди Мехмет Али Талат.Исто изјавил дека многу луѓе во северниот дел на Кипар а и самиот тој ја сакаат Русија и е отворен за секакви врски со неа.

R

RAYTHEON23

Гостин
veruvam deka naskoro i kipar ke go priznae a inaku rusija n dade ogromna poddrska na grcite i na kipar(prven kipar imase C-300))NO strategiski denes rusite se svesni deka turcija skoro e regionalna sila a i kako nato clenka-turcija ne e zadovolna(NATO koga ke ima problemi togas rusite ke se obidat da go zgolemat svoeto vlijanie(preku poveke sojuznici pa taka bi go priznale i vo slucaj da dojde do konflikt kako kosovo pa posle da premine vo drzava jas

Член од
11 јануари 2009
Мислења
15
Поени од реакции
1
a zosto RM ne ja priznava Kip.Turcija ?? sto ke izgubi ako ja priznae a sto ke dobie ako ja priznae..Ja da vi kazam nisto nema da izgubi i ke bide sprotiven odgovor na gejcive za vetoto!!? a sprotivno ke ima pogolema podrska :smir:eek:d Turcija..!!

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Кипар за претставник на евровизија 2009 испраќа 16 годишно дете, синки оди на детски евро сонг.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Алал да им е на погрчениве Македонци.
Со Кина, со Русија, во НАТО и ЕУ се, си бркаат работа.

Ние како утки, Русија ваква била, на Кина не и се дигало, Индија многу црни биле, само ЕУ и НАТО, да ти пукне пи*ната жила од амбиентот во Македонија.
Перална на мозок.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Алал да им е на погрчениве Македонци.
Со Кина, со Русија, во НАТО и ЕУ се, си бркаат работа.

Ние како утки, Русија ваква била, на Кина не и се дигало, Индија многу црни биле, само ЕУ и НАТО, да ти пукне пи*ната жила од амбиентот во Македонија.
Перална на мозок.
ај, да си е*еш векот-ме насмеа, мада жива вистина е ова што го говориш (самобендисани- седи у чаура и мавај се у гради и наоѓај маани на другите)

Kajgana Shop

На врв Bottom