Сатанизам

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.620
Поени од реакции
42.149
Не, не грешам, ти си оној кој е постојано во грешка на темава.
Каде тоа јас сум се изјаснил како статанист? Те молам да ми наведеш каде тоа сум рекол. Освен ако сите атеисти ги сметаш за сатанисти.

Ти благодарам за ништо кажаното. Очигледно појма немаш за сатанизмот а за христијанството уште помалку.

Кај виде клеветење? Од твоја страна? Да клеветиш и тоа многу.
Реномирана новинарска куќа е „ало.рс“???? Смешки живи. За Ричард Рамирез не даде никаков линк, а и да си дал небитно, верба во поп, новинар и адвокат никако. Поголеми лажови и да бараш нема да најдеш.

Јас како љубител на Блек Сабат а и на метал музиката воопшто немам сретнато просатански текст во песните од Сабат, Има дел кои можеби се аанти-христијански или пак сомневње во бог, но сатански нема, напротив имам сретнато христијански мотиви.

Еве ти пример една:
After Forever

Have you ever thought about your soul can it be saved?
Or perhaps you think that when you're dead you just stay in your grave
Is God just a thought within your head or is he a part of you?
Is Christ just a name that you read in a book when you were in school?
When you think about death do you lose your breath or do you keep your cool?
Would you like to see the Pope on the end of a rope do you think he's a fool?
Well I have seen the truth, yes I've seen the light and I've changed my ways
And I'll be prepared when you're lonely and scared at the end of our days
Could it be you're afraid of what your friends might say
If they knew you believe in God above?
They should realize before they criticize
That God is the only way to love
Is your mind so small that you have to fall
In with the pack wherever they run
Will you still sneer when death is near
And say they may as well worship the sun?
I think it was true it was people like you that crucified Christ
I think it is sad the opinion you had was the only one voiced
Will you be so sure when your day is near, say you don't believe?
You had the chance but you turned it down, now you can't retrieve
Perhaps you'll think before you say that God is dead and gone
Open your eyes, just realize that he's the one
The only one who can save you now from all this sin and hate
Or will you still jeer at all you hear, yes I think it's too late

Кои црни факти. Ни Факти ни бутур, реков и претходно, за Ричард Рамирез (ака Најт стокер) нема никакви сознанија дека бил сатанист.
Не мразам јас никого, понајмалку христијани. Мразам идеи како твоиве, да се оцрнува и сатанизира се што не е христијанско.

Успеа да најдеш некој кој бил некаков си сатанист. И не ги оправдувам. Ама ништто помалку не оправдувам ни христијани сериски убијци ни муслимани сериски убијци ни будисти христијански убијци па ни атеисти сериски убијци. Ама твоиве написи овде се од типот. Аха овој бил сериски убиец мора да бил сатанист. Не е така.
Ти што браниш сатанисти, да не си и ти сатанист?

Член од
2 октомври 2012
Мислења
270
Поени од реакции
204
Ти што браниш сатанисти, да не си и ти сатанист?
Реков дека не сум сатанист. Тоа не значи дека треба да ги бранам христијаните или христијанска пропаганда.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
4.999
Реков дека не сум сатанист. Тоа не значи дека треба да ги бранам христијаните или христијанска пропаганда.
@Херман,

ти уопште не си сатанист, „само„ слушаш сатанска музика...

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
4.999
Пораснат сум тро појче од тебе и кажано ми е, во заблуда си.
Нема поголема заблуда од слушање „метал„ и лажење самиот себе дека „металот„ не е сатанска музика...:icon_lol:...што значи дека толку си пораснат...што не разликуваш „лево„ од „десно„.

Член од
2 октомври 2012
Мислења
270
Поени од реакции
204
Нема поголема заблуда од слушање „метал„ и лажење самиот себе дека „металот„ не е сатанска музика...:icon_lol:...што значи дека толку си пораснат...што не разликуваш „лево„ од „десно„.
Абе ти можеш да си се тешиш така. Сеуште не видовме по кои тоа критериуми проценуваш која музика е сатанска која не. Штом тоа не го знаеш, тогаш си во заблуда. Или критериумот е “Мики како ќе каже (читај како црномантијашите го излажале)“?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
4.999
Абе ти можеш да си се тешиш така. Сеуште не видовме по кои тоа критериуми проценуваш која музика е сатанска која не. Штом тоа не го знаеш, тогаш си во заблуда. Или критериумот е “Мики како ќе каже (читај како црномантијашите го излажале)“?

Ај че те причекам да порасниш....глеам дека не разбираш и очигледни работи, не па да ти објаснувам потешки, несоодветни за твојата возраст...

Иди слушај ем-пе-тројки од „Ајрон мејдн„ и „Металика„.

Последно уредено:
Член од
2 октомври 2012
Мислења
270
Поени од реакции
204
Ај че те причекам да порасниш....глеам дека не разбираш и очигледни работи, не па да ти објаснувам потешки, несоодветни за твојата возраст...

Иди слушај ем-пе-тројки од „Ајрон мејдн„ и „Металика„.
Смешен си веќе. Те прашав кој е критериумот по кој одредуваш која е сатанска музика, која не е. Очигледно не знаеш туку како оние црномантијашине те лажат како што и за се друго лажат.
Ко ќе стигнеш на мои години може и ќе пораснеш, а може и нема.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
4.999
Смешен си веќе. Те прашав кој е критериумот по кој одредуваш која е сатанска музика, која не е. Очигледно не знаеш туку како оние црномантијашине те лажат како што и за се друго лажат.
Ко ќе стигнеш на мои години може и ќе пораснеш, а може и нема.
Твоие години можат да бидат 20, 30, 40, 70...ама уредот за мислење ти заглавил во раното детство...трај си.

Член од
2 октомври 2012
Мислења
270
Поени од реакции
204
Твоие години можат да бидат 20, 30, 40, 70...ама уредот за мислење ти заглавил во раното детство...трај си.
Твојот па е во бебешко заглавен, уште во бајки веруваш. Кој си бе ти да ми кажуваш трај. Ај глеј си работа. Ако знаеш кој е критериумот кажи ако не молчи си, попаметен си кога молчиш.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
4.999
Твојот па е во бебешко заглавен, уште во бајки веруваш. Кој си бе ти да ми кажуваш трај. Ај глеј си работа. Ако знаеш кој е критериумот кажи ако не молчи си, попаметен си кога молчиш.
Да си ти толку паметен колку се замишљаш, до сега ќе најдеше миљон текстови по „Нетов„ кои јасно укажуваат на сатанизмот во метал, хард-рок и рок музиката.

Верувам дека ти е претешко да читаш...

Но ти гледај се во огледалото, а тоа нека ти вели дека си убав и паметен...

Kajgana Shop

На врв Bottom