Самоодбрана - што знаете?

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
pa od tehniki ne znam nisto no znam da mavam kaj ke stignam i so kloci i so tupanici a i bagji teshka raka imam i izvinete za latinicata nemam kirilica na telefonot

Писници, шутове и слично.
А знам и да зеам тула/цигла и слично.
:vozbud:

Под самоодбрана подразбирам тепање со нози,со раци но и употребување на предмети и сл.:)

Да го плујнам противникот и право еден шут.

Знам да се кријам ко пи*ка под кошула,у момент на афект знам да вриштам ко мало девојче,у моменти на страв праам рекорд на 100метра...Овие 3 вештини ги усовршам одкога знам са себе и можам да се пофалам дека сум многу добар.
:oftopic:Леле колку секси звучиш члену 7:tapp::nesvest::pos2:
Онтопик
Порано тренирав карате едно 2 годинки и не знам ништо ако ме нападне некој ќе ме усмрти со еден бокс:pos2:

Знам во меѓуножјето некого да акнам. Ако е женско, знам да кубам за коса(ако има ). Знам шамари јаки да плескам, а и нешто бам со ногата.. ама слабо :pos:

..тоа најдобро ..ако испраксираме .т.е. добра тепачка :toe:..вака све е ..на зборови

Последната фрка ... уште успева мавање на бокс со стиснат упаљач у дланка ..вака со гола тупаница .едно крвничко мавање во потврдо место и отиде зглобот или жилите...

Самоодбрана или “самонапад’’ што и да е, знам само дека ако не удриш прв си го јадел добри 90%.
иначе јас од темава најдобро знам да викнам другари да се тепаат место мене :icon_lol: а ако дојде дереџето такво да мора да јадеш ќуте легни и сокриј ја глава со раце, ребра зараснуваат а нова вилица кошта многу пари-за се друго не се курчи!!! :)

Ме интересираше на пр некој те тепа и не можеш да му возвратиш со боксови и му возвракаш со палка / шипка / боксерица... ама тој те напданал прв и дали тоа на тебе ке ти го сметат за самоодбрана или?Поточно кој за што одговара?

еве конечно најдов соодветна тема.. Ме интересират дали спреј солзавец е законски дозволен за самоодбрана?!

еве конечно најдов соодветна тема.. Ме интересират дали спреј солзавец е законски дозволен за самоодбрана?!

Другар....убиство е дозволено во самоодбрана,а камо ли спреј солзавец.

(се разбира зависи од околностите).

ама најсоодветно е електричен пиштол.

Прашај во мицеи.....треба да имаат.

Фала smart ass. .Иначе да, електричен пиштол ама по охридов немаше, ама добра замена е и ова.. само да реагираш навреме :D

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom