Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Otisok od prsti nemam davano nis toa, nego za maticniot da..Ipak fala mnogu.[DOUBLEPOST=1433063777][/DOUBLEPOST]
Isto taka edna advokatka mi kaza deka ako go smenam prezimeto nema da imam problem voopste, me zacudivte vie so vaseto mislenje :)
Како тоа немаш давано отисоци од прсти?
Како извади пасош тогаш?

Otisok od prsti nemam davano nis toa, nego za maticniot da..Ipak fala mnogu.[DOUBLEPOST=1433063777][/DOUBLEPOST]
Isto taka edna advokatka mi kaza deka ako go smenam prezimeto nema da imam problem voopste, me zacudivte vie so vaseto mislenje :)
Ајде промени го презимето и пробај најблизок влез во Европска Унија е Бугарија и Грција само со тоа што во Бугарија ќе можеш да влезеш бидејки не е во шенген зоната додека Грција е во шенген зона.Па која ти е најблиску одберија ,инаку мора да имаш дадено отисок од прсти не е веке оној класичниот со мастило туку е на скенер (дигитален) тоа кога го поднесуваш ти го зимаат односно дента кога те сликаат а вториот пат кога го подигаш пасошот.

Ајде промени го презимето и пробај најблизок влез во Европска Унија е Бугарија и Грција само со тоа што во Бугарија ќе можеш да влезеш бидејки не е во шенген зоната додека Грција е во шенген зона.Па која ти е најблиску одберија ,инаку мора да имаш дадено отисок од прсти не е веке оној класичниот со мастило туку е на скенер (дигитален) тоа кога го поднесуваш ти го зимаат односно дента кога те сликаат а вториот пат кога го подигаш пасошот.
Bev za prvi Maj u grcija nisto ne mi rekoa ne me ni vrati bes problem ja pominav granicata!
A da za pasos imam davano otisoci se zbuniv mislev deka za u svedska mi zborite..tamu dali imam davano, zaso jas prasav advokatkata i mi rece deka ako smenam prezime i se razvedam mozam da idam pak !

Bev za prvi Maj u grcija nisto ne mi rekoa ne me ni vrati bes problem ja pominav granicata!
A da za pasos imam davano otisoci se zbuniv mislev deka za u svedska mi zborite..tamu dali imam davano, zaso jas prasav advokatkata i mi rece deka ako smenam prezime i se razvedam mozam da idam pak !

Пријател, кога веќе имаат твои податоци и матичен број, имаат увид на сѐ. Тоа значи дека можат да ја видат и твојата промена на име и презиме. Менувањето и разводот нема да ти овозможат влез во Шведска. Патем, името ти се чита Матиос. Å не се изговара како а, туку нешто како Оа. Конструктивна критика. :)

Fala vi mnogu mi trebashe ova znaenje. Da ve prasam Use neso dali ke mozam da idam u Norveshka iako imam zabrana za evropska unija bidejki Norvesheka ne e vo evropska unija i drugi drzavi koj ne se vo evropska unija..?

Fala vi mnogu mi trebashe ova znaenje. Da ve prasam Use neso dali ke mozam da idam u Norveshka iako imam zabrana za evropska unija bidejki Norvesheka ne e vo evropska unija i drugi drzavi koj ne se vo evropska unija..?
Јави се во Норвешка амбасада и прашај дали ти е потребна виза за влез

Што е испратница од пензија и каде можам да најдам ?

Што е испратница од пензија и каде можам да најдам ?
Веројатно мислат на чек од пензија, може да прашаш во банката од каде се зема пензијата, таму би требало да знаат.

Веројатно мислат на чек од пензија, може да се земе од банката од каде се зема пензијата.
Можам јас да го земам во име на друг или лично треба да се подигне ?

Можам јас да го земам во име на друг или лично треба да се подигне ?
Ако имаш полномошно на таа сметка можеш, во спротивно треба лично или да повикаш пријател ;)
И не заборавај да прашаш дали е исто испратница и чек од пензија, за да не ја утнеме работава ;)
Можеш и да ја контактираш подрачната единица на Пиом, тие сигурно треба да го знаат тоа.

Последно уредено:
Здраво, Јас сум СелЉам од Скопје и сакам да прашам нешо.
Бев пред 2 месеци у Германија како АЗИЛАНТ и ме вратија назад со полицаја и ми дадоа 4 год. забрана за у европска унија , дали тоа вази како азилант да не се пријавувам 4 години или воопште да немозам да идам у еврпска унија? Благодарам со почит СЕЉАМ!

Здраво, Јас сум СелЉам од Скопје и сакам да прашам нешо.
Бев пред 2 месеци у Германија како АЗИЛАНТ и ме вратија назад со полицаја и ми дадоа 4 год. забрана за у европска унија , дали тоа вази како азилант да не се пријавувам 4 години или воопште да немозам да идам у еврпска унија? Благодарам со почит СЕЉАМ!
Воопшто нема да можеш да влезеш во Европска Унија легално во следниве 4 години

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom