Рокенрол ѕвездите се мртви?

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Свака част друже :) Сам успеа да си погазиш све што имаш напишано, а јас сакав да те надополнам дека ако навистина цениш таква музика - тогаш дали како публика или како музичар ќе придонесеш некако да не исчезне тој жанр.. Или било кој што го цениш.Тоа барем Revolt се труди да го направи. Лесно е да мрчиш кај се овие или оние, денеска немало квалитет..тоа ти е кукање. Порано бендовите имаа Плочи и имаше дијамантски тиражи кои што лугето ги купуваа за да може да ги слушнат, и тоа беше стимул за еден бенд да продолжи да работи и да создава добра музика.. А денес -пиратерија и free download. Тие музичари кои што објаснив зошто погоре веќе се откажале - сега веќе е чиста реткост да ги има, зошто од фанови коишто ќе дадат 200 денари за да пијат у парк отколку да купат CD и да подржат некој бенд - НЕМА ФАЈДЕ..
Значи едино мора тоа да го работиш од кеиф и чисто ако имаш некоја идеја или си хиперпродуктивен па ете створи нешто и раздавај гага на публика која само така може да ја слушне целосно твојата креација..
Јас никаде никого не плукам, туку постирав нешто што е БЕСПЛАТНО, што е рок и што сепак е од Македонија и ти давам доказ да се увериш дека не е жанрот мртов и дека сеуште некои за разлика од тебе се трудат да не исчезне..со конкретен придонес - ЦЕЛ АЛБУМ. Така да,наместо да си едностран и да сфатиш дека сите бендови кои ги величаш имале влијание од некои други бендови кои тие ги величеле, можеш да речеш фала за гага и малку да се подзамислиш ШТО ТИ КОНКРЕТНО СИ НАПРАВИЛ ДА ПОДРЖИШ ИЛИ ДА ПРИДОНЕСЕШ ЗА РОКОТ ИЛИ МЕТАЛОТ било каде воопшто? Без разлика Македонија или свет..
Овој албум е на македонски, бесплатен е - и навистина човек треба да се замисли дали вреди овдека во Македонија да ствара музика..
Спомнав во Македонија затоа што овдека посебно никој не купува ништо, а во светот купуваат оnline.. Али ти живееш у Македонија :) Не мора Revolt да ги слушаш, земи подржи ги другите бендови што свират рок или било што да слушаш..
Ама суетни сме ние Македончињата, плукаме по свое - а трескаме глави на странски бендови чиишто текстови воопшто не ги ни разбираме :)
Темата не е за рок бендови во Македонија.
Темата не е за актуелниот проблем со заштита на авторски права.
Темата не е за кој форумџија колку допринесува.

Темата не е сите овие срања шо ги испиша горе.

Еден од моите многу придонеси за рокенролот е што за жал морам да образувам неписмени како тебе да читаат наслов на тема. Да се држат до истата, и да разликуваат правни проблеми од музичка филозофија.

Член од
7 февруари 2011
Мислења
211
Поени од реакции
105
Темата не е за рок бендови во Македонија.
Темата не е за актуелниот проблем со заштита на авторски права.
Темата не е за кој форумџија колку допринесува.

Темата не е сите овие срања шо ги испиша горе.

Еден од моите многу придонеси за рокенролот е што за жал морам да образувам неписмени како тебе да читаат наслов на тема. Да се држат до истата, и да разликуваат правни проблеми од музичка филозофија.
Tипично.. без аргументи..
Значи дај прочитај си ја темата - Темата е - рокенрол звездите се мртви?
Ти велиш нема веќе рокенрол,нема бунтовници,нема ова она бла бла.. Јас велам има.. И ти постирав да чуеш дека има рок музика. Значи аргумент ти постирам. Како сите што постираа видеа со музичка содржина. Дали ќе е од Англија или САД или Тунгузија шо е битно?
Еве ти од Македонија - Значи Македонија не се наоѓа на Марс - туку на планета Земја.. Ако збориш за цел свет зошто да ја исклучиш Македонија? Има македонски бендови кои компонираат на англиски - 90 посто се такви.Ама све се метал жанрови или алтернатива. И баш ради тоа ти постирав да чуеш рок али изгледа ти сакаш да нема рок музика за да мрчиш дека нема :) А за тоа колку сум јас писмен - низок удар - смешно е да ти реплицирам на ова.Јас сум оставил авторско дело а ти за писменост ми тролаш.. :D
А единствено нешто за кое ти можеш да ме образоваш е тоа дека баш од вакви "верни следбеници на рок музиката" како тебе - пропадна рокот. :)
П.С. Значи има рок музика и некој се труди да не исчезне - е крајната поента.
Кој се буни овде? Јас не - ама мислам дека го знаеш ти одговорот пошто си сезнајко :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Чисто да ја раздвижиме темава со новиот испад Били.

Ашер и Биберовци почнаа да ги туркаат рокериве од сцена. Требаше и тоа тапаните малку да ги поткачи Били.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Го гледав на офф нет ептен се накурчи за минутажата :)
Со право.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Го гледав на офф нет ептен се накурчи за минутажата :)
Со право.
Мислам молим. Бендов е основан 1987, нема почитување денес на тој основ. Тоа ти е брате цели 25 години , Бибер уште во план не бил. Што е следно, на Мик Џегер ќе му речат извини Мик, али Мајли Сајрус е после тебе, па ако може да ја убрзаш малку.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Мислам молим. Бендов е основан 1987, нема почитување денес на тој основ. Тоа ти е брате цели 25 години , Бибер уште во план не бил. Што е следно, на Мик Џегер ќе му речат извини Мик, али Мајли Сајрус е после тебе, па ако може да ја убрзаш малку.
Секако, Ашер бил пред нив и го продолжил настапот, па на овие им го скратија. Али сепак убаво им ја напраи, секоја чест.

Kajgana Shop

На врв Bottom