Раѓањето на антихристот

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
заборави да спомнеш и за “појавувањето на првиот антихрист (мухамед)“ ова можда изгледа ко тролање, али јас сум убеден во ова. вториот вероватно е хитлер, а третиот хокинс, јбга, он ќе го побивал живеењето после смртта. кој копук е он значи ;)

Атеист зборува за негово убедување(верување) во Антихрист.
Убав пост прочитав преска,само не ми текнува каде.
Вака гласеше: “Сите сте христијани,само не признавате“
So true...

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Атеист зборува за негово убедување(верување) во Антихрист.
Убав пост прочитав преска,само не ми текнува каде.
Вака гласеше: “Сите сте христијани,само не признавате“
So true...
не бре, од христијанин можда останало само една буква (Х). тоа е затоа што малку повеќе ја знам таа вера од родителите. али затоа за исламот и сите останати религии и убедувања прашувам и се информирам.
околу делот што си ме цитирал, ........ прво беше возвраќање на ударот (или по тој што го цитирав “империјата го возвраќа ударот), и во циничен контекст. но исто така може и да се сфати како вистина, зависи од која страна ќе се погледне. а пошто исламот нема врска со антихристот,, тогаш само од христијанска, нели? така да мојот цинизам погрешно го имаш протолкувано .........

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
не бре, од христијанин можда останало само една буква (Х). тоа е затоа што малку повеќе ја знам таа вера од родителите. али затоа за исламот и сите останати религии и убедувања прашувам и се информирам.
околу делот што си ме цитирал, ........ прво беше возвраќање на ударот (или по тој што го цитирав “империјата го возвраќа ударот), и во циничен контекст. но исто така може и да се сфати како вистина, зависи од која страна ќе се погледне. а пошто исламот нема врска со антихристот,, тогаш само од христијанска, нели? така да мојот цинизам погрешно го имаш протолкувано .........

Јас многу убаво разбирам цинизам ама, цитирам:“убеден сум во ова дека овој е антихрист“,“вероватно вториот е Хитлер“ и истовремено ме/се убедуваш дека си атеист?

Убеденост/верување во религиска спика и атеизам не одат заедно.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
да ја опавиме ќе потрае, така да, да не ја труеме темава, нека биде дека дека сум и против христијанството и против исламот и против будизмот. сега ми фаќаш за зло затоа што се работи за твојата вера, али кога ќе прочиташ пост од мене кога го кудам христијанството не го заебележуваш, пошто не ти смета. немој така, бар јас кудам се’ живо и диво кога се работи за религиите.

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Интересно видео околу темава со неколку факти и Библиски знакови за последните времиња.

Dokazi da živimo u poslednjim vremenima

И за Појавата и Владеењето на Антихристот и Последните 7 Години од постоењето на светот,
Малку е долго но вредно да се погледне зошто содржи многу важни податоци и предупредувања, за појавата и прелажувањето на човечкиот род од Сатаната преку еден човек Антихристот.

Пс;Страшно.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Dokazi da živimo u poslednjim vremenima

И за Појавата и Владеењето на Антихристот и Последните 7 Години од постоењето на светот,
Малку е долго но вредно да се погледне зошто содржи многу важни податоци и предупредувања, за појавата и прелажувањето на човечкиот род од Сатаната преку еден човек Антихристот.
Отвори Откровението, таму Јован кажува деке веќе тогаш (пред речиси 2000 години се појавиле неколку антихристи и дека тие се последни генерации на човечкиот род.
И тогаш тоа беше “страшно“ па пак светот и човештвото продолжија да си постојат... 2000 генерации се родија, умреа, се сменаа царства, клими, технологии, граници, народи.... и ништо....

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Но едно не смее да ви биде непознато, возљубени:
дека за Господ еден ден е како илјада години,
и илјада години како еден ден.
Тој не го забавува тоа што го ветил, како што некои мислат за тоа,
туку го покажува Своето трпение кон вас,
зашто не сака некој да пропадне,
туку сите да дојдат до покајание.

(2 Петр.3:8+)

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.

Но едно не смее да ви биде непознато, возљубени:
дека за Господ еден ден е како илјада години,
и илјада години како еден ден.
Тој не го забавува тоа што го ветил, како што некои мислат за тоа, туку го покажува Своето трпение кон вас,
зашто не сака некој да пропадне,
туку сите да дојдат до покајание.

(2 Петр.3:8+)

.
Maкедонија е подревна и постара од госпо, а то Исус шо пишел и зборал на грчки само докажува дека тој е против Македонија и Македонците, ако беше за Македонија шо не му напрај поплави и змјотреси на Грците и Бугарите туку ги награди со прием во ЕУ и простување на долгови?!
Камо ти тука бескрајни љубови, милости и еротики совршени на исус ??
Му се силеше и испотепа се живо и младо и старо и дедовци и новородени во Содома и Гомора ради неколку педери, а овде дозволува командант на УЧК за министер на одбрана да биде !! кај е правдата божја, кај се ангелите со ватрени мачој да влезат во ДУИ ко ќе имаат состанок и да напрат правда !!

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Отвори Откровението, таму Јован кажува деке веќе тогаш (пред речиси 2000 години се појавиле неколку антихристи и дека тие се последни генерации на човечкиот род.
И тогаш тоа беше “страшно“ па пак светот и човештвото продолжија да си постојат... 2000 генерации се родија, умреа, се сменаа царства, клими, технологии, граници, народи.... и ништо....

Не си ги изгледал видеата а коментираш!

Откровението сведочи за иднината,т.е Од времињата кога ќе почне да се случуваат Божјите укори кон Богоотпаднатиот народ на земјата! Се до второто доаѓање на земјата кои пророштва се повеќе се исполнуваат!

Сите оние се Антихристи кој со самото хулење и,поигрување со вероисповеста која може да ги спаси нивните души од злото и похотта на сатаната.

Таквите луѓе освен да ја загубат својата душа и живот малку по малку несвесно духовно умираат и ништо повеќе не можат да направат против спасоносната порака на оние со цврста вера во Бога.(Такви се овие Антихристи)

Антихристот кој ќе дојде во последните 7 години од постоењето на светот врз него ќе има целосно влијание Сатаната како и врз овие луѓе што ти ги опишав погоре а со самото влијание како сатаната да живее врз него ќе покаже многу натприродни знаци и чуда што ќе го привлече вниманието на целиот свет со една цел да ги отргне од вистинската вера а со самото тоа ќе ги потикне да прават гнасни дела и да не се спасат.

Се е објаснето во видеата!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Не си ги изгледал видеата а коментираш!

Откровението сведочи за иднината,т.е Од времињата кога ќе почне да се случуваат Божјите укори кон Богоотпаднатиот народ на земјата! Се до второто доаѓање на земјата кои пророштва се повеќе се исполнуваат!

Сите оние се Антихристи кој со самото хулење и,поигрување со вероисповеста која може да ги спаси нивните души од злото и похотта на сатаната.

Таквите луѓе освен да ја загубат својата душа и живот малку по малку несвесно духовно умираат и ништо повеќе не можат да направат против спасоносната порака на оние со цврста вера во Бога.(Такви се овие Антихристи)

Антихристот кој ќе дојде во последните 7 години од постоењето на светот врз него ќе има целосно влијание Сатаната како и врз овие луѓе што ти ги опишав погоре а со самото влијание како сатаната да живее врз него ќе покаже многу натприродни знаци и чуда што ќе го привлече вниманието на целиот свет со една цел да ги отргне од вистинската вера а со самото тоа ќе ги потикне да прават гнасни дела и да не се спасат.

Се е објаснето во видеата!

18 Чеда, настапи последен час, и како што имате слушнато дека антихристот ќе дојде, еве уште сега се јавија многу антихристи; по тоа знаеме дека е последниот час.

пред скоро 2000 години ова го рекоа
колку трајат бе тие “последни часови??“

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

А кога се собраа, Го прашаа, велејќи: