Рандом мистерии

С

Спенсер

Гостин
4. Изгубената римска легија


Откако Партјаните ја поразиле армијата на римскиот генерал Крас, според една легенда дел од таа армија скитале низ пустината за накрај да бидат заробени од ханската војска седумнаесет години подоцна. Кинескиот историчар од првиот век Бан Гу, запишал за судирот со чудна армија од стотина луѓе кои се бореле во „фомација на риба“, карактеристичен за римските воени сили. Еден историчар од Оксфорд кој што ги споредил древните известувања за овој настан тврди дека изгубените римски легионери основале мал град во близина на пустината Гоби, наречен Ликиан, кое што од кинески би се превело со Рим. Биле извршени ДНК анализи со цел да се дојде до одговорот на тоа како некои од денешните жители имаат зелени очи, руса коса, и склоност кон борба со бикови.
Ако не се лажам,станува збор за 9та Римска легија

Е сега,овие две мистерии се разликуваат... Првата е во пустина,вторава е во Англија... За 9та Римска легија има и два филма, Centurion и The Eagle...

Или јас сум во тотална забуна,или тука има нешто поврзано...

Што мислите вие за ова?
 

Apokalipto

(М)
Член од
4 март 2007
Мислења
15.578
Поени од реакции
2.575
Рандом точка мистерија...

http://tocka.com.mk/index6.php?ID=39673

Сигурносните камери оставени за заштита од крадци во американскиот национален парк Yosemit, неодамна забележале нешто - до сега не видено.

Дали се работи за кукли или за некои до сега неоткриени суштества, не е познато. Интересно е што "суштествата" се високи само еден метар, а поради краткиот горен дел е невозможно да се работи за луѓе прекриени со чаршафи.

 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
30.584
Поени од реакции
42.402
^ Прв пат слушам за ова видео.
Има таму уште едно снимано на друго место.


--- надополнето ---

Овие (суштества) од двете видеа се скоро исти.

Ако станува збор за измама:
Може да потекнуваат од ист измамник. Можеби снимачите во обата случаи не се измамници, ама творецот на активностите е еден ист или група.

Ако не е измама, тогаш имаме тивка инвазија:p
 

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.580
Поени од реакции
27.064

Apokalipto

(М)
Член од
4 март 2007
Мислења
15.578
Поени од реакции
2.575
http://kajgana.com/zivot/misteriozen-zvuk-gi-voznemiruva-zitelite-na-britansko-selo

Жителите на селото Вудленд во англискиот округ Дурхам се последните жртви на звукот што “полуде“ многу луѓе ширум светот.

Луѓето тврдат дека секоја ноќ, од полноќ до четири часот наутро слушаат звук што наликува на мотор од автомобил, и дека тој звук понекогаш е толку силен што од него се тресат дури и креветите, пишува Телеграф.
Но, колку и да го бараат изворот на овој звук, не можат да пронајдат ништо.
Во близина на селото нема далеководи за струја, фабрики, ниту напуштени рудници. Буката почнала пред два месеци и од тогаш не прекинува.
Селото со околу 300 жители е последното место погодено од овој мистериозен звук.
Првиот ваков случај бил забележан во Бристол, во 1970 година, каде повеќе илјади луѓе се жалеле на непрекинат звук, поради кој на некои луѓе им течело крв од носот, не можеле да заспијат и добивале главоболки.
 
Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
ТОП 20 MYSTERIES

Почитувани јасно е дека некои од мистерииве се веќе дискутирани-но има и некои кои не се.

Се надевам темата ќе ви се допадне.

П.С-сори-ако е на англиски.

1. Shroud of Turin

The shroud of Turin is a linen cloth bearing the image of a man who had apparently died of crucifixion. Most Catholics consider it to be the burial shroud of Jesus Christ. It is currently held in the Cathedral of St John the Baptist in Turin, Italy. Despite many scientific investigations, no one has yet been able to explain how the image has been imprinted on the shroud and despite many attempts, no one has managed to replicate it. Radiocarbon tests date it to the middle ages, however apologists for the shroud believe it is incorrupt – and carbon dating can only date things which decay.

Prior to the middle ages, reports of the shroud exist as the Image of Edessa – reliably reported since at least the 4th century. In addition, another cloth (the Sudarium) known even from biblical times (John 20:7) exists which is said to have covered Christ’s head in the tomb. A 1999 study by Mark Guscin, a member of the multidisciplinary investigation team of the Spanish Center for Sindonology, investigated the relationship between the two cloths. Based on history, forensic pathology, blood chemistry (the Sudarium also is reported to have type AB blood stains), and stain patterns, he concluded that the two cloths covered the same head at two distinct, but close moments of time. Avinoam Danin (a researcher at the Hebrew University of Jerusalem) concurred with this analysis, adding that the pollen grains in the Sudarium match those of the shroud.

2. Mary Celeste

Mary Celeste was launched in Nova Scotia in 1860. Her original name was “Amazon”. She was 103 ft overall displacing 280 tons and listed as a half-brig. Over the next 10 years she was involved in several accidents at sea and passed through a number of owners. Eventually she turned up at a New York salvage auction where she was purchased for $3,000. After extensive repairs she was put under American registry and renamed “Mary Celeste”.

The new captain of Mary Celeste was Benjamin Briggs, 37, a master with three previous commands. On November 7, 1872 the ship departed New York with Captain Briggs, his wife, young daughter and a crew of eight. The ship was loaded with 1700 barrels of raw American alcohol bound for Genoa, Italy. The captain, his family and crew were never seen again. The ship was found floating in the middle of the Strait of Gibraltar. There were no signs of struggle on board and all documents except the captain’s log were missing.

In early 1873, it was reported that two lifeboats grounded in Spain, one with a body and an American flag, the other containing five bodies. It has been alleged that these could have been the remains of the crew of the Mary Celeste. However, the bodies were apparently never identified.

3. The taos hum

The ‘Taos Hum’ is a low-pitched sound heard in numerous places worldwide, especially in the USA, UK, and northern europe. It is usually heard only in quiet environments, and is often described as sounding like a distant diesel engine. Since it has proven indetectable by microphones or VLF antennae, its source and nature is still a mystery.

In 1997 Congress directed scientists and observers from some of the most prestigious research institutes in the nation to look into a strange low frequency noise heard by residents in and around the small town of Taos, New Mexico. For years those who had heard the noise, often described by them as a “hum”, had been looking for answers. To this day no one knows the cause of the hum.

4. Black Dahlia

In 1947 the body of 22 year old Elizabeth Short was found in two pieces in a parking lot in Los Angeles. According to newspaper reports shortly after the murder, Short received the nickname “Black Dahlia” at a Long Beach drugstore in the summer of 1946, as a play on the then-current movie The Blue Dahlia. However, Los Angeles County district attorney investigators’ reports state the nickname was invented by newspaper reporters covering the murder. In either case, Short was not generally known as the “Black Dahlia” during her lifetime.

Many rumours and tales have spread about the Black Dahlia, and the investigation (one of the largest in LA history) never found the killer.

5. Comte de Saint Germain

The Count of St. Germain (allegedly died February 27, 1784) was a courtier, adventurer, inventor, amateur scientist, violinist, amateur composer, and a mysterious gentleman; he also displayed some skills with the practice of alchemy. He was known as ‘Der Wundermann’ — ‘The Wonderman’. He was a man whose origin was unknown and who disappeared without leaving a trace.

Since his death, various occult organizations have adopted him as a model figure or even as a powerful deity. In recent years several people have claimed to be the Count of St. Germain. (Note that St Germain was never regarded as a saint by the Roman Catholic Church – the “st.” before his name refers to his alleged home).

Just paying the bills...

6. Voynich manuscript


The Voynich Manuscript is a medieval document written in an unknown script and in an unknown language. For over one hundred years people have tried to break the code to not avail. The overall impression given by the surviving leaves of the manuscript suggests that it was meant to serve as a pharmacopoeia or to address topics in medieval or early modern medicine. However, the puzzling details of illustrations have fueled many theories about the book’s origins, the contents of its text, and the purpose for which it was intended.

The document contains illustrations that suggest the book is in six parts: Herbal, Astronomical, Biological, Cosmological, Pharmaceutical, and recipes.

7. Jack the Ripper

In the later half of 1888, London was terrorrised by a series of murders in the east end (largely in the Whitechapel area). The name Jack the Ripper was taken from a letter sent to a newspaper at the time by someone claiming to be the killer. The victims were typically prostitutes who had their throats cut and bodies mutilated. In some cases the bodies were discovered just minutes after the ripper had left the scene.

The police at the time had many suspects but could never find sufficient evidence to convict anyone. In modern times there has even been some speculation that Prince Albert Victor was the murderer. Even with modern police methods, no further light has been shed on the murders in recent times. To this day no one knows who the ripper was.

8. Bermuda TriangleThe Bermuda triangle is an area of water in the North Atlantic Ocean in which a large number of planes and boats have gone missing in mysterious circumstances. Over the years many explanations have been put forward for the disappearances, including bad weather, alien abductions, time warps, and suspension of the laws of physics.

Although substantial documentation exists to show that many of the reports have been exaggerated, there is still no explanation for the unusually large number of disappearances in the area.

9. The Zodiac Killer


The Zodiac killer was active in Northern California for ten months in the late 1960s. He killed at least five people, and injured two. He comitted the first two murders with a pistol, just inside the Benecia border. In his second shooting in Vallejo, he attempted to kill two people, but one survived despite gunshots to the head and neck. 40 minutes later the police recieved an anonymous phone call from a man claiming to be their killer and admitting to the murders of the previous two victims. One month three letters were sent to Newspapers in California containing a cypher that the killer claimed would give them his name. They cypher was decrypted to read:

“I LIKE KILLING PEOPLE BECAUSE IT IS SO MUCH FUN IT IS MORE FUN THAN KILLING WILD GAME IN THE FORREST BECAUSE MAN IS THE MOST DANGEROUE ANAMAL OF ALL TO KILL SOMETHING GIVES ME THE MOST THRILLING EXPERENCE IT IS EVEN BETTER THAN GETTING YOUR ROCKS OFF WITH A GIRL THE BEST PART OF IT IS THAE WHEN I DIE I WILL BE REBORN IN PARADICE AND THEI HAVE KILLED WILL BECOME MY SLAVES I WILL NOT GIVE YOU MY NAME BECAUSE YOU WILL TRY TO SLOI DOWN OR ATOP MY COLLECTIOG OF SLAVES FOR MY AFTERLIFE EBEORIETEMETHHPITI” The last eighteen letters have not been decrypted.

While Arthur Leigh Allen was the prime suspect, all of the evidence was against him being the killer. To this day the Zodiac murders have not been solved.

10. The Babushka Lady

During the analysis of the film footage of the assasination of John F. Kennedy in 1963, a mysterious woman was spotted. She was wearing a brown overcoat and a scarf on her head (the scarf is the reason for her name as she wore it in a similar style to Russian grandmothers – also called babushkas). The woman appeared to be holding something in front of her face which is believed to be a camera. She appears in many photos of the scene. Even after the shooting when most people had fled the area, she remained in place and continued to film. Shortly after she is seen moving away to the East up Elm Street. The FBI publically requested that the woman come forward and give them the footage she shot but she never did.

In 1970 a woman called Beverly Oliver came forward and claimed to be the Babushka Woman, though her story contains many inconsistencies. She is generally regarded as a fraud. To this day, no one knows who the Babushka Woman is or what she was doing there. More unusual is her refusal to come forward to offer her evidence.
Ovoa za bermudskiot triagolnik e veke dokazano, tuka imalo nekakov vid na reakcija istekuvalo butan od dnoto i im pravelo problem na motorite na brodovite avionite i helikopterite i tie naednas zastanevale ne rabotele i taka pagale vo vodata i potonuvale :)
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
30.584
Поени од реакции
42.402
Ovoa za bermudskiot triagolnik e veke dokazano, tuka imalo nekakov vid na reakcija istekuvalo butan od dnoto i im pravelo problem na motorite na brodovite avionite i helikopterite i tie naednas zastanevale ne rabotele i taka pagale vo vodata i potonuvale :)
Не е докажано. Станува збор за една од теориите кои наводно го објаснуваат феноменот.
 

Apokalipto

(М)
Член од
4 март 2007
Мислења
15.578
Поени од реакции
2.575
За сега не е познато што точно снимиле камерите во морето блиску шведското крајбрежје, но постојат неколку теории кои пробуваат да го објаснат тоа.На прв поглед изгледа како еден бел објект забрзано се движи напоредно со бродот, а потоа тргнува кон него.Екипажот останале изненадени и незнаеле како да реагираат, но се покажало дека 'белиот објект' нема намера да ги нападне туку само да ги заобиколи.Понатамошните анализи на снимките покажале дека можеби не се работи за живо суштество, туку за предмет. Постојат неколку верзии, дека можеби се работи за вонземјанска сонда, па се до теоријата дека се работи за шпиунска подморница.Додека со нетрпение го очекуваме одговорот на прашањата и потврдата на некоја од наведените теории, снимката веќе станала хит на интернет, погледнете како изгледа:


..извор - точка (кој друг)​

______________________________________________________________​

Која мистерија... тоа е бова од подморница - радио бова (клик тука) (клик за уште)​
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
30.584
Поени од реакции
42.402
^ Ништо ново. Освен снимката.
Во Балтичко Море уште во времето на студената војна имаше вакви појави. Шведите им правеа дипломатски драми на Русите заради тоа, а овие не можеа да докажат дека не се они.
Баш глеав неодамна еден руски документарец за подводните неидентификувани објекти.
 

Bodhidharma

Avatara
Член од
17 септември 2011
Мислења
8.296
Поени од реакции
9.340

Father Carlos Crespi was a Silesian-monk who lived in Ecuador. He did missionary work among the Indian population in remote valleys during his lifetime. Crespi received or bought many artifacts from the indigenous people in Ecuador.When questioned, they told him they had found them in subterranean cave systems in the jungles. As time progressed, many of these relics were brought together and kept in the courtyard of the church Maria Auxiliadora. Unfortunately, many of the artifacts were destroyed in a fire in 1962. Also, many were lost or wound up with treasure hunters.After Father Crespi passed away, the remaining artifacts of the original collection were removed and made inaccessible to the public. Some may still be stored in the cellar archive of the church Maria Auxiliadora. The age and origin of these items is still unknown today. Father Crespi never tried to classify them. The picture motifs are strange, their meaning not understood. The most well known pieces are tablets made of silver, gold foil or other alloys with unknown letters and mysterious symbols.
 

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.580
Поени од реакции
27.064
Дожд од пајаци во бразилски град
(кога може од риби, жаби, птици....што да не и од пајаци)

 

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.511
Поени од реакции
5.645
Voynich Manuscript

Се работи за книга/скрипта која неможе ни до ден денес да се преведе. Именувана според тој што ја имал последен - Војних (валда вака се чита ова на Македонски :) )

Напишана е на крајот на 13 век. Таа е многу мала по димензии, но многу дебела - 235 страни. Напишана е на јазик/скрипта/симболи кој никогаш досега не е сретнат во светот. Иако симболите се алфабетски, тие се многу различни од Англиските и од било кој Европски јазик.

Скоро на секоја страна се наоѓаат најразлични нацртани илустрации како дополнителна забуна.

Нацртани се:
-Нејасни и неоткриени билки
-Билни рецепти
-Мали голи жени во блато
-Различни облици за кои се верува дека имаат некакво астрономско значење
-Облици за кои се верува дека е изразен хороскопот
-Како и најразлични направи

За повеќе, слободно прогуглајте :)
 

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.244
Поени од реакции
7.442
КвикСилвер - Се чита Војнич. Војничов ракопис/скрипти.

Не знам зошто до сега некој не зел да го пробие со компјутер ракописот. Рачно не е можно, особено ако нема лингвистичка платформа со која да го спореди.
 
На врв Bottom