Има Господ иако планетата Земја е топка,ама не таков Господ како што го прикажува Црквата.Нивната цел е индоктрираноста,да опстои нивната доктрина макар и таа била различна од Вистината.,А вистината е Една,има Бог кој е Еден,кој нема Син,ниту придружник.Тој е сеопфатен нема Храм кој би го собрал.нема госпот ако земјата е топка!
Argumentum ad hominemКако е да се биде глуп човек? Имаш помалку грижи? Полесно се живее? или...?
Не знам што сакаш да докажеш но фирмаментот го потврдија дека постои и нашата земја овака изгледа.
Прегледај го приврзокот 139454
The firmament is the structure above the atmosphere, conceived as a vast solid dome. According to the Genesis creation narrative, God created the firmament to separate the "waters above" the earth from the "waters below" the earth.
“It’s almost like theses electrons are running into a glass wall in space,” Daniel Baker of the University of Colorado Boulder and the study’s lead author said, in a statement. “Somewhat like the shields created by force fields on Star Trek that were used to repel alien weapons, we are seeing an invisible shield blocking these electrons. It’s an extremely puzzling phenomenon.”
http://www.ibtimes.com/invisible-plasma-shield-which-protects-earth-radiation-discovered-7200-miles-above-1730214
Значи и сонцето и месечината се внатре во куполата, во фирмаментот.
Even though the word "earth" (erets in Hebrew) means "land," it occurred to me that if we can consider the atmosphere, clouds, oceans and land collectively as "Earth" - meaning the whole "Earth system" - as in the globe model above, then, I suppose we could apply the same logic to the entire system - See more at: http://www.testingtheglobe.com/3dmodel.html#sthash.2x203XRZ.dpuf
А ако е топчеста, што това мења у животов ми?ќе ни смени нешто во животот ако испадне дека земјата е рамна?
Kaкви бе рамни улици зотко шо збоаш?
ќе мора да се откажеш од госпот и од исус христусА ако е топчеста, што това мења у животов ми?
Бидејќи теоријата за раман земја зема се поголем замав, се очекува конечно голема дебата на тв помеѓу научници од раман земја и нели де грес од друга страна. Инаку во 2016 најтражен поим на гугл е рамна земја.
Затоа циганките на кристална кугла ти гледале, тоа уствари е смалена форма на земјата каде што течи времето побрзо преварантска работаНе знам што сакаш да докажеш но фирмаментот го потврдија дека постои и нашата земја овака изгледа.
Прегледај го приврзокот 139454
The firmament is the structure above the atmosphere, conceived as a vast solid dome. According to the Genesis creation narrative, God created the firmament to separate the "waters above" the earth from the "waters below" the earth.
“It’s almost like theses electrons are running into a glass wall in space,” Daniel Baker of the University of Colorado Boulder and the study’s lead author said, in a statement. “Somewhat like the shields created by force fields on Star Trek that were used to repel alien weapons, we are seeing an invisible shield blocking these electrons. It’s an extremely puzzling phenomenon.”
http://www.ibtimes.com/invisible-plasma-shield-which-protects-earth-radiation-discovered-7200-miles-above-1730214
Значи и сонцето и месечината се внатре во куполата, во фирмаментот.
Even though the word "earth" (erets in Hebrew) means "land," it occurred to me that if we can consider the atmosphere, clouds, oceans and land collectively as "Earth" - meaning the whole "Earth system" - as in the globe model above, then, I suppose we could apply the same logic to the entire system - See more at: http://www.testingtheglobe.com/3dmodel.html#sthash.2x203XRZ.dpuf
А кој е „господ„ и а кој е исус христос?ќе мора да се откажеш од госпот и од исус христус
He мојш бе Мики и да верваш у планета која ротира околу сунце настаната пред 5-6 милијарди години во космос настанат пред 13 милијарди години, и истовремено да верваш во госпот кој го напраил свето пред 6000 години и после со Марија имал дете кое се вика Исус ХристусА кој е „господ„ и а кој е исус христос?
И зашо би се откажуел од „двајцата„?
Ааааа, сеа ми е троа полесно...He мојш бе Мики и да верваш у планета која ротира околу сунце настаната пред 5-6 милијарди години во космос настанат пред 13 милијарди години, и истовремено да верваш во госпот кој го напраил свето пред 6000 години и после со Марија имал дете кое се вика Исус Христус
Госпо му е татко на Исус, а Исус е Госпо, пошто се едно. Исус ја затруднил својата мајка за да се роди самиот тој, за да може луѓето да го мачат и распнат со цел да ни ги прости гревовите пошто сме злобни.А кој е „господ„ и а кој е исус христос?
И зашо би се откажуел од „двајцата„?
Верен христијанин логикаHe мојш бе Мики и да верваш у планета која ротира околу сунце настаната пред 5-6 милијарди години во космос настанат пред 13 милијарди години, и истовремено да верваш во госпот кој го напраил свето пред 6000 години и после со Марија имал дете кое се вика Исус Христус
Наука е то Мики и да ти објаснам нема да ми верваш исто ко мене да ми објаснуваш како Госпот се уморил седмио ден и седнал да отпочинеАаааа, сеа ми е троа полесно...
А кај пишуе дека Земјава е стара баш 5-6 или троа појќе (+/-) миљарди години?..