Сталкерот
Резидентен космонаут
- Член од
- 5 јуни 2012
- Мислења
- 5.762
- Поени од реакции
- 7.594
Шо е неизводливо? Во авион да се качиш или воз?Не ми бегај од предлогот.
Па токму ти предложуваш речиси неизведливи нешта од кои би требало да се изведе некакво сознание, ама твоите предлози важат само за другите, не и за тебе...
Окото не го користам за мерење, тоа ионака не е мерен уред, туку служи за она за кое е створено.
Прилично сум сит од ситуации каде некој лик, користејќи маса од зборови, сака да ги објасни природните феномени натурајќи ја масата од зборови врз феномените, сметајќи дека така дал точен опис на разгледуваниот феномен. Безмалку иста е ситуацијата каде некој лик користи математички равенки и смета дека резултатот од равенката е посилен и поточен од видливоста од самиот феномен....
И кажи ми како со "вид" ќе опишеш температура или брзина на, да кажеме автомобил?
Инаку уредот шо ти ко користиш за да комуницираш овде е последица на онаа маса зборови. Една мала грамада знаење од областите на физика, хемија, математика, вклучувајќи логика, статистика и информатика, географија е собрана и целисходно искористена за коа јас ќе кликнам едно копче на тастатурава, истото да биде испроцесирано и пратено до посакуваното место.
Ти верувам дека ти стои доста апстрактно.