Ракометни трансфери

• Креатор на темата Креатор на темата TheTrooper
  • Време на започнување Време на започнување
http://24rakomet.mk/михал-јурецки-од-2019-година-одново-во-бун/
Топ играч е Јурецки ако успее да ја задржи формата одлично засилување ќе биде за Фленсбург.
Низ медиуми се врти дека и Марко Мамич ќе го пуштеле да си иде а Биелецки во пензија.
Значи во 2019 на лев бек во Киелце ќе бидат Кулеш и Дани Душебаев.
Колку играчи изврте Киелце низ годиниве,а вака си прават голем ризик ако овие двајца не се развијат како што треба тогаш нека му ја мислат.

Последно уредено:
Marko Mamic ce ici iz Kielcea?[DOUBLEPOST=1523969492][/DOUBLEPOST]Gregor Potočnik (Gorenje Velenje) nastupit će u Zagrebu iduće sezone, Senjamin Buric (HBC Nantes), Filip Vistorop (HMRK Zrinjski), David Mandic (HRK Izvidjac), kao potencijalna pojacanja spominju se jos Ivan Sliskovic (RK Celje Pivovarna Lasko), a u pregovorima sa Zagrebom je i mladi Halil Jaganjac koji je trenutno clan rukometnog kluba Metalurg![DOUBLEPOST=1523969671][/DOUBLEPOST]U RK Celju Pivovarna Laško od sljedeće sezone igrat će mladi lijevi vanjski Josip Sarac (HRK Izvidjac)!

Последно уредено:
За ова со Ду Ритз стварно сум изненаден,да не беа повредите во РНЛ немаше ни да се врати на терен,а сега потпишува за еден од најголемите клубови.
Кој знае колкава пара му дале па се премислил дека сепак има време да го шета светот:pos:

Novi trener Zagreba bit će Vujović, Červar ili Babić, jer Saracevic odlazi iz Zagreba na kraju sezone.

Darko Đukić (Vive Kielce) i Sandro Obranović (PPD Zagreb) pojačat će redove Meshkova iz Bresta!
Ова педерчево српско не беше калибар за тим како Киелце, убаво направија што го шутнаа.

Одигра страшна сезона на клупски план, така да очекувано е клубови да прикажале интерес. Арсеновски и Лазаревски веќе чукаат на вратите на првиот тим, па мора постепено да се прави место, иако сум сигурен дека ситуацијата во Металург да беше нормална ќе го задржеа. Во секој случај позитивно за него и за репката, но лошо за Металург и за лигата. Финансиските проблеми како и заминувањето на Лино најверојатно значи дека таа втора позиција која ја држеа неколку години уназад ќе ја превземе Работник. 99% сум сигурен дека доколку се вистина муабетите за тоа дека Лино ќе го превземе Загреб тогаш и Јагањац ќе го следи.

Ако иде Пешевски,си идат и Кузмановски и Јагањац и тогаш клубот ќе бидне нешто како просечниве во лигата.
Мотор е добра опција за Жаре би бил прв пикер таму,мада мислам дека може да напредува уште па да стигне до некои екипи како Мешков,Висла и сл или некои од долниот дел на Бундеслига.
За одењето на Јагањац во Загреб нема врска до сега немаат ништо испратено до клубот може се спремаат летоска за некоја понуда,барем Јовиќ изјави така.

За Јагањац ќе бараат добра сума пари, така да ако некој не им искешира 250 000 у кеш(минимум) нема да го дадат. Пешевски ќе оди у Украина ама ако не дознаат дека има кила и дека мора на операција претходно.

Nikola Potic u PPD Zagreb, novi trener PPD-a Zagreb trebao bi biti Zeljko Babic, iako se u medijima pise da je to Cervar!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom