Птичја љубов...

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Навистина неверојатна и трогателна приказна..........

Ластовички

Ова е женката која е повредена и нејзината состојба е фатална. Таа е удрена од автомобил и паднала на улицата.​

Ова е мажјакот како и носи храна и ја опсипува со љубов и внимание.​

Повторно и носи храна, но е запрепастен кога гледа дека е мртва. Прави напор да ја крене, нешто што е навистина ретко видено кај ластовичките.​

Свесен дека неговата љубов е мртва и дека нема да се врати, испушта тажни крици.​

Помирен со фактот дека нема да се врати, стои мирно покрај неа, тажен и скршен од болка.​

Многу луѓе плачеле откако ги виделе овие фотографии. Фотографот кој ги направил фотографиите ги продал за огромни парични суми на познатите француски весници. Сите весници каде биле објавени овие фотографии биле веднаш распродадени. Кој вели дека птиците не размислуваат и немаат чувства?:smir:

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
А кој вели дека било кое животно, птица нема чувства?
Жално...
Бато, зборував за птичја љубов... но сепак... за птиците велат дека немале чуства... емоции да речам... многумина го влета тоа... ова е само доказ на една чиста љубов... Се ежев додека ги гледав сликите и читав... Жално... Но сепак вистинито!

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Како бе немаат чувства? Не знам дал сте оделе кај баба, дедо на село и дали сте виделе квачката како ги брани малите пилиња.

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Како бе немаат чувства? Не знам дал сте оделе кај баба, дедо на село и дали сте виделе квачката како ги брани малите пилиња.
Знам друже дека има.. сум го видел тоа... ама го поставив ова за оние кои во тоа не се убедени... А не за да се прашувам јас.. :) Инаку приказнава е за оскар да му се додели на типот шо ги сликал.... Ова е научна теорија...

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Жално е , ама нека им биде лекција на сите оние кој ја негираат љубовта со изговор дека е наметната од луѓето , дека не е природна.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Аииии како се натажив
покажуваат животните и тоа многу поголема љубов од луѓето!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Сонце најпрекрасно. :( Доказ дека безусловната љубов постои, се чувствува, се наоѓа во се што е живо, се што диши воздух...емоција која го зацврстува духот!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Јас би рекла доказ дека љубовта не познава граници,години,видови,полови...само се чувствува и покажува.

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Знам друже дека има.. сум го видел тоа... ама го поставив ова за оние кои во тоа не се убедени... А не за да се прашувам јас.. :) Инаку приказнава е за оскар да му се додели на типот шо ги сликал.... Ова е научна теорија...
Каква научна теорија бре, ако е така тогаш селаните (и граѓаните кои чуваат кокошки на селски начин) треба да добијат нобелова награда според тебе, бидејќи тие ова одамна го знаат.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Кој вели дека птиците не размислуваат?:smir:
Секој со минимално, елементарно познавање на биологијата.
Инстнктивно однесување е различно од свесно.
Последен пат ко проверив, беше ова еден од поглавните фактори по кои се разликуваме од животните.

Птичја љубов.. meh. Ќе премине ова во комерцијала. Исто како птичјиот грип.

Kajgana Shop

На врв Bottom