Психологија: Околу потсвеста

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Прочитајте ја книгата од Џозеф Марфи-Моќта на потсвеста,а ако сте ја прочитале веќе знаете колку моќ има потсвеста.

Александра Д.кратко и јасно појасни некои работи.
п.с,внимавајте што ќе мислите,кај потсвеста нема упс јас погрешив,всушност се онаа што помислите се регистрира во вашата потсвест-таа едноставно ќе ви ги оствари вашите мисли,верувања...мислете само за добри работи,добро здравје и среќа :helou:
Сум ја прочитала книгата и сватив дека многу време сум изгубила читајки работи без врска,
во книгата навистина е јасно кажано.. ама чисто не верувам дека сето тоа би помогнало.
Потсвеста е нешто за кое ние не низ знаеме дека се случува, тоа не е поврзано со умот и не може да се контролира. Во други ситуации потсвста е таа која раѓа идеи и е тера да размислуваме поинаку.. т.е. на некој начин таа го контролира нашиот ум.

Член од
27 февруари 2011
Мислења
7
Поени од реакции
0
Uf i jas vo posledno vreme imam losi misli. Sea se cudam-tie se javuvaat vo svesta, no sepak ostavaat vlijanie vo potsvesta. A posto nie ne mozeme da ja kontrolirame potsvesta kako sto nekoj pogore ubavo i ilustrativno objasni, od kaj doagaat togas losive misli, koga js ne sakam svesno da mi se vo glava, a ete tuka se i mi vlijaat?!(n)
Ako si vikam samata na sebe da ne mislam na loso, avtomatski treba prvo da mislam na loso, pa posle da ne mislam... kako so onoj primerot-nemoj da zamisluvas malo sino slonce. Ti znaci prvo treba da si go ptretstavis i posle da go izbrises od pretstavite. Aj neka objani nekoj od kade losite misli koga relno nikoj od nas ne saka da misli na takvi raboti...

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216
Сум ја прочитала книгата и сватив дека многу време сум изгубила читајки работи без врска,
во книгата навистина е јасно кажано.. ама чисто не верувам дека сето тоа би помогнало.
Потсвеста е нешто за кое ние не низ знаеме дека се случува, тоа не е поврзано со умот и не може да се контролира. Во други ситуации потсвста е таа која раѓа идеи и е тера да размислуваме поинаку.. т.е. на некој начин таа го контролира нашиот ум.
Procitano, ama ne razbrano =) MOZE da se kontrolira, i toa so pomos na svesta.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Reslols kratko no jasno mnogu ubavo i objasni na Sapphire
Sovet do Sapphire procitaj ja pak knigata

Член од
6 август 2012
Мислења
123
Поени од реакции
39
Samo razmisluvaj pozitivno ,koristija avto sugestijata i veruvajte se ke bide vo red,stresot i stravot zasekogas ke zaminat od vas ama nikogas bas nikogas nema da vi se doblizat:)

М

Мартин`

Гостин
И да неможеме навистина да ја контролираме подвеста сепак книгата “Моќта на подсвеста“ лично ми се допаѓа, ако не ништо друго ти прави да веруваш.. да бидеш позитивен а кога во нешто веруваш шансите и да го оствариш се многу поголеми!

Член од
15 јуни 2012
Мислења
56
Поени од реакции
4
Од каде можам да ја симнам книгата "Моќта на подсвеста"???? Ве молам пратете пдф или линк нешто ! благодарам од напред

CUCULIGA

Баксуз
Член од
12 август 2012
Мислења
84
Поени од реакции
53
Не знам друго...знам само дека подсвеста ни ебе матер ! Р'шум прави ...

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Не знам друго...знам само дека подсвеста ни ебе матер ! Р'шум прави ...
Баш.
Не сме свесни дека ги правиме истите избори во животот, дека само се вртиме во круг.
Свесни сме дека „ете пак тоа истото мене ми се деси“ ама не знаеме зошто и налошо е што не знаеме како да го промениме или да го спречиме пак да ни се случи.
Ама знае подсвеста како да ни се промкне и да ни удри шлаканица :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
.............and this mind goes on continuing. This mind will go on continuing, unless you become aware. And this is a miracle: that the moment you become aware the continuity is broken. Now you will be, but not of the past. Now you will be of the moment -- fresh, young, new. Now each moment you will die, and you will be reborn.

This mind is a prison. It cannot find any freedom anywhere. It must die before freedom comes to you. But we have taken the mind as us, we are identified with it. This death of mind never happens to us, it never occurs to us.

Mind is something other than "me." But we go on being identified with the mind. How then can you come out of the past if you have become identified with the past? The one who has forgotten that he is a prisoner is the most imprisoned, because there is no possibility of his freedom then. But even that prisoner may become aware. An even greater prisoner is the one who has become one with the imprisonment, one with the prison, who has become identified. The walls of the prison are his body. The whole arrangement of the imprisonment is his mind.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Вистина е тоа тајната. И тоа Џозеф Марфи е многу паметен човек. Еве, ако се сеќавате на двајцата браќа Мирослав и Никола што добија од Драгон бол комјутер кој го сместија до ќумбето на дрва и за една недела пратија имејл на А1 иако немаа интернет. Се се постигнува со тајната.

Член од
18 јуни 2012
Мислења
477
Поени од реакции
612
Штотуку почнав да ја читам Моќта на потсвеста,добра е, но јас ова што е напишано во книгава го знаев уше пред да почнам да ја читам. Книгава е наменета за човек да добие самодоверва, според мене.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Штотуку почнав да ја читам Моќта на потсвеста,добра е, но јас ова што е напишано во книгава го знаев уше пред да почнам да ја читам. Книгава е наменета за човек да добие самодоверва, според мене.
Самодоверба, мотивација, оптимизам, желба.. цел

Член од
18 март 2013
Мислења
9
Поени од реакции
1
Vnimavaj na svoite misli, tie stanuvaat zborovi!
Vnimavaj na svoite zborovi, tie stanuvaat dela!
Vnimavaj na svoite dela, tie stanuvaat naviki!
Vnimavaj na svoite naviki, tie stanuvaat karakter!
Vnimavaj na svojot karakter, toj stanuva tvoja SUDBINA!
(Star kineski mudrec, ne mi teknuva tocno koj:) )

Inaku, mozi se cini deka napraviv mala digresija od temava, no ova e povrzano so potsvesta.
Potsvesta mora da ja hranime so kreativni, pozitivni i konstruktivni misli. Taa pretstavuva matrica po koja nie cekorime vo zivotot, i so toa si ja kroime sudbinata.
Zatoa se zapocnuva od MISLATA!
Inaku sum ja cital Mokta na potsvesta od Marfi, i mozam da kazam deka e odlicna, i ja preporacuvam na site!

Imaginacijata i vizijata, za ona sto go posakuvame vo idnina, isprepleteno so SILNA ZHELBA koja ni dava motivacija, e receptot za postignuvanje cudesni rezultati!

Член од
23 март 2011
Мислења
1.168
Поени од реакции
1.051
Knigata ,,Mokta na potsvesta nametnuva nekoe cudno mislenje t.e. kako drugo veruvanje. mene licno ne mi se dopaga. moze e stvar na vkus..

Kajgana Shop

На врв Bottom