Ada
aааa да...
_______
In strong typing we trust [wow, that fits amazing]
Ada - programing language tho
Ада (од тур. ada) е мал остров на река. Најпознат пример на Балканот за ваков остров е Ада Циганлија на реката Сава во Белград.

Комплицирана персона....дефинитивно...It's like you have this big ass immovable object in front of you repelling all enemy attacks counterattacking them with brute force....but...what happens when the unstoppable force meets the immovable object?
Well, let's see if I succeed in cracking that big ass armor.
Океј, како што претходно напоменав дека Ада не е рандом, така и мислењата (читај:постовите) не и се рандом, туку точно осмислени мислења кои се 102% на место, чекајки го спуштањето на гардот од контрирачот, кој цитирајки ја, го прави следниот очекуван чекор, проследен со ненормално прецизно мислење од страна на Ада, закопувајки го својот моментален сопреник кој не го дели истото мислење со неа. Оваа тактика наречена Hunter&Prey е искористена во голем дел од мислењата на Ада, со оглед на тоа дека таа не постира кога во нешто не е сигурна.
Сарказам - о да...Ада го обожава сарказмот, ама не претерува со него. Знае каде да го употреби и не го расфрла на секаде. Не е многу навредлив за околината, и е така културен и замаскиран, што некогаш луѓето ти се чудат како успеваш да направиш саркастичен коментар да изгледа толку невино [барем јас].
Со ова Ада си има изградено така еден цврст форумски карактер, со кој ги заплашува [на некој...хмм..добар начин? :smir:] луѓето кои те познаваат. Новите членови едноставно преопуштено ти контрираат и цитираат за глупости...По некое време се каат
Е сега, иако Ада има еден така голем штит, кој фактички е јак напад [best defense is a good offense], во Ада како да приметувам доза на страФ [“ф“ е и е големо од незнам зашо причини]. Ама како што реков, нејзиниот јак напад, го затскрива погледот кон слабата одбрана. Зошто е ова така незнам. Можеби имала тешко детство кое потсвесно ја научила да не верува на никого [освен на вистинската љубов, во која се залажува дека не постои...или се залажува дека се залажува дека не постои, а знае дека е така...], креирајки го горенаведениот одбранбен штит.
Ада ја преовладуваат емоциите...Едноставно изгледа како да неможе да ги контролира. Дали е тоа љубов, страст, тага, или било што друго, сепак е посилно од неа...Ама Ада како да не се бори со чуствата, како да сфатила дека неможе да ги победи, па сега ги остава чуствата да преовладат. Ада е чуствителна и навидум кршлива. Мада тоа некако се менува, како да почнуваш да осознаваш кога е времето да дејствуваш и да ги одбиеш тие чуства кои те прават да се чуствуваш тажно, но сепак сеуште не превземаш ништо во врска со тоа. It's ok, step by step is the way to go!
Реалиста...Ама не реалиста во буквална смисла на зборот...Чудно, но таа реално ги гледа нештата, но сепак е оптимистичка во врска со нив. Како да објаснам...Ти го прифаќаш фактот дека тоа и тоа ке биде тотална катастрофа, и си 10000% сигурна, но се залажуваш дека си реална во врска со тоа мислење бидејки всушност ти сепак ке дадеш втора шанса, втор поглед кон нештата и си спремна да го земеш ризикот оптимистички пречекувајки го истиот.
Нафрлани ствари кои ја опишуваат Ада: стабилна, сигурна, мала доза на параноичност, чудна смисла за хумор,...океј пресушив
[/psych_part]
Овде ке морам да се откажам, и да речам дека сум готов со психоанализата, иако не сум...и никогаш неможеш целосно да ја опфатиш човечката психа а не па во еден пост, а и плус, луѓето се менуваат нели?
За крај, една песна од Ада до мене, па од мене до Ада :smir:
P.s. Did I make it trough? Did I cracked the shield? Or my worthless attacks just leaved a dent on your protective stance leaving a mark along with the other marks from people who have failed so many times...? :smir:
Како и да е, мило ми е што барем пробав