Психоанализи на форумџии, аватари, потписи...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Поентата на темава одамна се изгуби за жал... :(
Јас иначе уште ти ја пишувам твојата анализа. Веќе 1 година. Ама сигурно ке биде брилијантна!

Сериозно, ти должам психоанализа. И ке имаш! Да помине НГ само. :)

Г

Господ

Гостин
Ајт бујрум кој сака :)
Брат а да те частам нешо уз некоја сабиранка(пиво,биљковине здравље из божље апотеке) за да ми напраиш една ? :)
Пошо не ме бива за психологии ко мал увек дремев кај таа у школо шо ни беше,сум ги навредувал наставниците не знам ова-она :icon_lol:

PS: Тотално рандом али гарант ја имаш книгава дома,сите ја имаат :vozbud: :pos:

PPS:Ваљда се нудиш да праиш а не да ти праат :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Брат а да те частам нешо уз некоја сабиранка(пиво,биљковине здравље из божље апотеке) за да ми напраиш една ? :)
Пошо не ме бива за психологии ко мал увек дремев кај таа у школо шо ни беше,сум ги навредувал наставниците не знам ова-она :icon_lol:

PS: Тотално рандом али гарант ја имаш книгава дома,сите ја имаат :vozbud: :pos:

PPS:Ваљда се нудиш да праиш а не да ти праат :)
Све това убаво сине, само, се нудам да ми напраат, пошо мене ужасно ме мрзи да правам психоанализа :)
Иако, можно е да се нафатам да ти направам чим почне распустов и ме пукне досада :)
Ако ти праам, ќе ти напраам убаа :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Све това убаво сине, само, се нудам да ми напраат, пошо мене ужасно ме мрзи да правам психоанализа :)
Иако, можно е да се нафатам да ти направам чим почне распустов и ме пукне досада :)
Ако ти праам, ќе ти напраам убаа :)
Ваква уба да му напрајш.

Ada
aааa да...
_______
In strong typing we trust [wow, that fits amazing]
Ada - programing language tho

Ада (од тур. ada) е мал остров на река. Најпознат пример на Балканот за ваков остров е Ада Циганлија на реката Сава во Белград.

Комплицирана персона....дефинитивно...It's like you have this big ass immovable object in front of you repelling all enemy attacks counterattacking them with brute force....but...what happens when the unstoppable force meets the immovable object?
Well, let's see if I succeed in cracking that big ass armor.

Океј, како што претходно напоменав дека Ада не е рандом, така и мислењата (читај:постовите) не и се рандом, туку точно осмислени мислења кои се 102% на место, чекајки го спуштањето на гардот од контрирачот, кој цитирајки ја, го прави следниот очекуван чекор, проследен со ненормално прецизно мислење од страна на Ада, закопувајки го својот моментален сопреник кој не го дели истото мислење со неа. Оваа тактика наречена Hunter&Prey е искористена во голем дел од мислењата на Ада, со оглед на тоа дека таа не постира кога во нешто не е сигурна.

Сарказам - о да...Ада го обожава сарказмот, ама не претерува со него. Знае каде да го употреби и не го расфрла на секаде. Не е многу навредлив за околината, и е така културен и замаскиран, што некогаш луѓето ти се чудат како успеваш да направиш саркастичен коментар да изгледа толку невино [барем јас].

Со ова Ада си има изградено така еден цврст форумски карактер, со кој ги заплашува [на некој...хмм..добар начин? :smir:] луѓето кои те познаваат. Новите членови едноставно преопуштено ти контрираат и цитираат за глупости...По некое време се каат :)

Е сега, иако Ада има еден така голем штит, кој фактички е јак напад [best defense is a good offense], во Ада како да приметувам доза на страФ [“ф“ е и е големо од незнам зашо причини]. Ама како што реков, нејзиниот јак напад, го затскрива погледот кон слабата одбрана. Зошто е ова така незнам. Можеби имала тешко детство кое потсвесно ја научила да не верува на никого [освен на вистинската љубов, во која се залажува дека не постои...или се залажува дека се залажува дека не постои, а знае дека е така...], креирајки го горенаведениот одбранбен штит.

Ада ја преовладуваат емоциите...Едноставно изгледа како да неможе да ги контролира. Дали е тоа љубов, страст, тага, или било што друго, сепак е посилно од неа...Ама Ада како да не се бори со чуствата, како да сфатила дека неможе да ги победи, па сега ги остава чуствата да преовладат. Ада е чуствителна и навидум кршлива. Мада тоа некако се менува, како да почнуваш да осознаваш кога е времето да дејствуваш и да ги одбиеш тие чуства кои те прават да се чуствуваш тажно, но сепак сеуште не превземаш ништо во врска со тоа. It's ok, step by step is the way to go!

Реалиста...Ама не реалиста во буквална смисла на зборот...Чудно, но таа реално ги гледа нештата, но сепак е оптимистичка во врска со нив. Како да објаснам...Ти го прифаќаш фактот дека тоа и тоа ке биде тотална катастрофа, и си 10000% сигурна, но се залажуваш дека си реална во врска со тоа мислење бидејки всушност ти сепак ке дадеш втора шанса, втор поглед кон нештата и си спремна да го земеш ризикот оптимистички пречекувајки го истиот.

Нафрлани ствари кои ја опишуваат Ада: стабилна, сигурна, мала доза на параноичност, чудна смисла за хумор,...океј пресушив :)

[/psych_part]

Овде ке морам да се откажам, и да речам дека сум готов со психоанализата, иако не сум...и никогаш неможеш целосно да ја опфатиш човечката психа а не па во еден пост, а и плус, луѓето се менуваат нели? :)

За крај, една песна од Ада до мене, па од мене до Ада :smir:

P.s. Did I make it trough? Did I cracked the shield? Or my worthless attacks just leaved a dent on your protective stance leaving a mark along with the other marks from people who have failed so many times...? :smir:
Како и да е, мило ми е што барем пробав :)
Е ова е психоанализа мили мои, не оние 3 реда шо ги пишуете. Нека остане ова ко темплејт за шо е солидна психоанализа.
И да, си се фалам.

Член од
23 февруари 2007
Мислења
780
Поени од реакции
69
Ајт бујрум кој сака :)
Во светот што го гледам дрскоста и дирекноста се карактеристики кој котираат високо во мојот кодекс на вредности. Генерално секој инстантно би ги поврзал со нешто лошо или негативно, па можеби и си лоша личност искрено незнам, јас гледам момче кое е доволно свесно да го види лицемерието, лагите, несвесноста (идиотизам) наоколу да ги провери мудата дали се тука и да ги стаи на мегдан кога е потребно, карактеристика која е задолжителна кај секој маж. Можеби да бев психолог би ти мрсел муда дека она чуство кое се генерира кога некого ќе спуштиш на земја е поради некојси комплекси на инфериорност, да бев душевник би ти рекол го правиш од добри мотиви сакаш да помогнеш на одредена изгубена душичка да го најде вистинскиот пат и да ја напушти онаа илузорна реалност кој самиот си ја креирал и приредува краткотрајно задоволство и која на долг рок носи само мизерија, некој мора да ја превземе и таа одговорност крајно деструктивно е да се форсира необјективна реалност. Во овој свет на лаги, испревртени вредности, реалност креирана а сепак толку нереална дрскиот пристап, дирекноста, и љубовта кон вистина се нешто на работ на изумирање но се уште на моменти, фрагменти се наоѓаат мажи во раните 20ти години не корумпирани од општествениот систем како сеуште зрачат со силна реалност. Личност со силен интелектуален интегритет, логична и рационална перцепција, што секако се есенцијални за улогата на реалиста што си избрал да ја играш, незнам како ти оди во љубовта очигледно не си голем фан на емоции ретко и да ти клизне некој емотивен пост, или ситен илзив на емоција најчесто постовите се логички базирани, па кажи како е да си цело време паметен и смартасс, како ти оди? Колку само знам дека кога си со саканата и ја даваш сета љубов на свет и ја правиш да биде принцеза како што заслужува, само личност со силна реалност и чист интегритет може вистински да сака жена.

bonbon4e

100% крејзи :P
Член од
4 септември 2010
Мислења
226
Поени од реакции
17
Има одредено колку мислења треба да имаш?
Ако не дај и на мене удрете некоја анализа. :pipi:

Ама детална :wink:

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Од лани си чекам анализа, и ... си чекам. Ако.
НЕ МЕ БИВА ЗА ОВА! Знам дека има додадено нешто плус кое никако не би можело да се примети по мислењата. И да, Апо време е да се отрезниш од празниците:pos:

Прво малце вовед. Др. Кулен беше меѓу првите 5 члена кој со своите мислења ми привлече внимание уште првата недела по регистрацијата. Комуникацијата ни почна малце покасно кога успеа во еден ист ден на две-три теми да ми скрши филм :Р

Др. Кулен не е типичен 17годишњак (за чудо батето да ти имало толку години :)) Повеќето тинејџери (бар оние ја што ги знам) би се пијанчеле и дрогирале до бескрај, би сексале што е можно повише девојки, би безделничеле до 101 и назад. Не и он. Не сфаќајте погрешно, не дека и он не се забавува, ама не го прави на начинот на кој го прават врсниците му.

Ми личи на човек постојано гладен за знаење, конзумира се што мисли дека треба да се знае и би му користело. Ради тоа има и широк спектар на знаење. Свесен е дека е неверојатно бистар, јавно си го признава тоа, можеби и почесто него што треба, со што остава впечаток на самобендисано дете со самодоверба до небото, а верувам не е така баш така. На емоциите сметам дека не им придава големо значење, се води според разумот.

Стабилен е во ставовите. Кога знае дека е во право не гледа дали води дискусија со некој од 15, 20 или 40год. Сепак, треба да внимава да биде малку толерантен, зашто ако ставот на другиот се разликува од неговиот, не значи и дека е погрешен :)

Кулен има истенчен вкус за уметност. Се класифицира како слушател на квалитетна музика :) На листата му се наоѓаат од The Prodigy, Orphaned Land, Dream Theater, Led Zeppelin, Metallica.... па се до нашите Баклава.
Обожава филмови и серии. Мислам дека во последните неколку месеци нема напишано мислење надвор од подфорумот Филм и Тв :) Ок, има, ама незначителен е процентот. Предност им дава на драмите, на психотрилерите, на филмови каде што се обработуваат шизофренијата и халуцинациите.
Видов дека го смета Коелјо за еден од најпреценетите писатели, па да чепнам таа тема. Знам дека обожава да чита, а не сме збореле многу околу тоа(или не памтам). Сметам дека ја почитува руската книжевност. Достоевски ептен мислам дека му е по мерка бидејќи посветува внимание на психичката состојба на човекот, ја разоткрива неговата душа, неговото размислување итн.

Мислам дека не е претерано друштвен и комуникативен, дека нема многу пријатели, ама оние што ги има се изберени вешто. Гледам дека и на форумот не комуницира со секого, дека си прави некоја си своја селекција, што претпоставувам дека го применува и во секојдневието. Можеби е малку срамежлив, ама сепак вешто го прикрива тоа:)

Ај критики малце, да не му се дигне егото многу :)
Кулен некогаш е премногу директен и дрзок. Ова не знам дали да му го пишам како критика. Гледај малку, внимавај, внимателно избирај ги зборовите со кои кажуваш нешто, стави се во положба на другиот човек. Верувам дека не сакаш да оставиш впечаток на студена личност без осет, што веројатно не си.

Друго, дете премладо си за да си толку озбилно. За се си има време. Се наоѓаш во најубавите години, кои после и да сакаш нема да можеш да ги надокнадиш.

Трето, ова колку да има трето :) Сега приметив дека имаш премногу чест тајтл на кајгана, кој го ставаат членови со по 50тина мислења или пак членови кои немаат ништо по креативно. Банална замерка, ама ти не спаѓаш во ниедна од наведениве категории. Сепак, за уникатно човече како тебе треба да стои нешто поспецифично :) И да, дај бе активирај се и на други теми, вржано е кучето :pos: Порано те читав насекаде.

Се трудев да бидам што е можно пообјективна и реална, да искажам како стварно те гледам и се надевам не пишав ништо што би те навредило :)

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
~Redhead~, ти спремам психоанализа... :zlo:
:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom