MasteR_#0
Addict
- Член од
- 16 мај 2010
- Мислења
- 3.154
- Поени од реакции
- 879
Хех ај баш ќе видамAко се работи за (Antec) на Пазар3 100 че му зимаш одма![]()
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Хех ај баш ќе видамAко се работи за (Antec) на Пазар3 100 че му зимаш одма![]()
Сигурно мислиш на оваа. Ок ми е цената.За таа мислев прееска, се додека не погуглав малце и сватив дека има 770 чипсет (таму навеле 790 дека има). Матична со лоу енд чипсет на хај енд компјутер не се става. И 785G не е којзнае колку подобар чипсет, ако ти се дава малце поише пари земи ја таа со 790FX, околу 100 и нешто евра е.
Да таа е.Сигурно мислиш на оваа. Ок ми е цената.
Само кој кур е работава што за 80 посто од производите на сајтот на Сет вика „Количина: Нема“? Ќе треба да ги чекам деловиве подолго или нема везе?
Ако отидам во СЕТ со готова листа делови за цела конфигурација да ми ја склопат колку би требало да чекам дур да ги добијат или незнаеш?"Количина Нема"... како и процесорот и графичката кои ги наведе ги нема на лагер. Инаку една работа да знаеш ако купуваш од set, од денеска до утре ќе нема некој компонент којшто си сакал да го купиш :/
... не сум сигурен на колку време им доаѓаат нови пратки и не е сигурно дали ќе ти донесат тоа што го бараш. Како за пример би ти навел дека јас од кај нив барав 2x2Gb ram corsair (не сум сигурен кое моделче беше) да нарачам (кој го немаа во моментот на лагер), одговорот таму им беше нешто вака "за да нарачаш одреден компонент треба да нарачаш 10 парчиња најмалку и да оставиш капар". Тоа е како завршив со 3x2Gb Corsair Dominator 1600 7-7-7-20 за P55 сега барам уште една плочка но никако неможам да купам само една :/ треба да се распарат, а се продаваат како еден компонент. Тогаш малопродажната цена им беше ~12.500, а сега е дури 17.291 ден. / 265,73 € :/Ако отидам во СЕТ со готова листа делови за цела конфигурација да ми ја склопат колку би требало да чекам дур да ги добијат или незнаеш?
Ќе одам во петок или понеделник да прашам што и како може да се земе. Инаку деловите што до сега ги имам одбрано се на се коштаат околку 42000 или нешто помалку од 700 евра (што прилично ми одговара).... не сум сигурен на колку време им доаѓаат нови пратки и не е сигурно дали ќе ти донесат тоа што го бараш. Како за пример би ти навел дека јас од кај нив барав 2x2Gb ram corsair (не сум сигурен кое моделче беше) да нарачам (кој го немаа во моментот на лагер), одговорот таму им беше нешто вака "за да нарачаш одреден компонент треба да нарачаш 10 парчиња најмалку и да оставиш капар". Тоа е како завршив со 3x2Gb Corsair Dominator 1600 7-7-7-20 за P55 сега барам уште една плочка но никако неможам да купам само една :/ треба да се распарат, а се продаваат како еден компонент. Тогаш малопродажната цена им беше ~12.500, а сега е дури 17.291 ден. / 265,73 € :/
Така да што и да нарачуваш таму прво договори си по телефон па оди да земеш.
Доколку сакаш може да ти предложам конфигурации од 750eur од SET, но цените на одредени компоненти се превисоки (барем од тоа што има на лагер).
Мн. добра и избалансирана конфигурација. Би ти препорачал да почекаш и да земеш све од СЕТ.Ќе одам во петок или понеделник да прашам што и како може да се земе. Инаку деловите што до сега ги имам одбрано се на се коштаат околку 42000 или нешто помалку од 700 евра (што прилично ми одговара).
Еве ги кој се:
Процесор: AMD Phenom II X4 945 3.00GHz
Матична плоча: ASUS M4A79XTD EVO, Socket AM3, AMD, AMD 790X/SB750
РАМ: 2 плочки 2GB Kingston 1333MHz DDR3 Non-ECC
Хард-диск: HDD 500GB WesternDigital 7200rpm 16MB Cache SATA-II
Графичка: GeForce GTX460
Напојување: CM Silent Pro M 600W
Но ко што рече најбитното (процесор, матична, графичка) ги нема на лагер. Ако имаш некоја додатна идеја со деловите што ги има на лагер слободно кажи.
Или ако има некој друг дистрибутер освен СЕТ од каде може ваква конфигурација да се земе.
Немој почекај за GTX460. Доста појака графичка е.Еве успеав да направам и втора комбинација со деловите што во СЕТ ги има на лагер:
Процесор: AMD Phenom II X4 965 3.40GHz
Матична плоча: M4A89GTD PRO/USB3, Socket AM3, AMD, AMD 890GX/SB850
РАМ: 2 плочки Corsair 2GB DDR3 1333MHz, VS2GB1333D3 G, Unbuffered
Хард-диск: HDD 500GB WesternDigital 7200rpm 16MB Cache SATA-II
Графичка Radeon HD 5750
Напојување: CM Silent Pro M 600W
Со поквалитетн процесор и матична али малку послаба (и доста поефтина) графика. Отприлика иста цена ми се фаќа како првата. Ако нема некои поголеми маани ќе пичам со оваа.
Може да направи мал оверклок и ето ти X4 955/965.ок е конфигурацијата.. само, да не е GTX460 overkill ? може да заврши работа и со 5770. а за тие пари да си земе појак процесор ( 955 , 965 )
Можеби, но и 5000 ден e поскапа, а тие пари не ми се даваат баш, посебно кога и онака не сум којзнае колку по игрите. Плус GTX460 е со 768MB, а HD 5750 е 1 гига.Немој почекај за GTX460. Доста појака графичка е.
Цените во евра се заради приближна референца и се без пресметан ДДВofftopic: незнам дали имате имате приметено дека цената која е изразена во евра во SET го сметаат еврото 65ден. :/