Не четеш внимателно.
Рекох дека и и едните и другите са маргиналци.
Радостното е дека и на проруската, и на антируската демонстрации, лугето беха малко.
Точно заштото те читам внимателно, прашам кспилицтно ,заштото нотката от постот ти е jaсна.
Знаем дека за ЕУ днес Германиjа е тоа што беше РСФСР за СССР, но все пак за внатрешнополитическите спорове и медиjни изjави на Борисов се користи Брjуксел.
Сам го кажа, медиумски изjaви,но не ништо реално.
Пак не ме четеш внимателно. Рекох дека политиката на ЕУ кон Русиjа е един од факторите. Не рекох дека е единствен фактор.
Еуфориjа дека имаше - имаше. Бугариjа беше земjата со наjголема поддржка за ЕУ. Симпатиите издржаха и на кризата и цели 4 години после приемот - во 2011 г., проевропското настроение сред Бугарите беше 90 %. През летото на 2013 веке беше паднала на 70 %. А тие дни излезе дека е паднала до 51 %.
За мене като човек со проевропско мисленjе тоа е лошо и говори за резко движение на бугарската jавност кон лагерот на евроскептиците. Да, сеуште сме сред наjголемите подджувачи на ЕУ, но тенденциjата се гледа.
И понеже имаше прашанje за мисленjето на Бугарите односно Русиjа - на истото изтражуванje од 2011 г. кога 90 % од Бугарите изказаха симпатии за ЕУ, на прашанjето за односот спремо Русиjа цели 88 % од Бугарите са изразили симпатии, т.е. почти истиот процент като за ЕУ, со кое Бугарите се оказаха наjголемите симпатизери на Русиjа во униjата.
Моментно поради конфронтациjата вероватно и този процент е паднал пониско.
То како избра да наведеш само този фактор?
Можам покоjно да те уверам,дека бугарите нема да станат евроскептици.
Треба човек да е политички слепец, за да не знае,за проруското разположение во бугарите генерално.[DOUBLEPOST=1424615150][/DOUBLEPOST]
Ајде да не се правиме луди 99.99% од медиумите во Бугарија се директно финансирани од американски ли европски NGO - та (non-governmental organization). Овие медиуми презентираат само западната гледна точка, да не зборувам пак за цензурата во нив.
Ако имаш вакви докази-повели.Jaс можам да ти дадам доста телевизии,кои не са финансирани от американски NGO.
Да започневеме от БНТ, НОВА
И стига со овaa параноја и вештачки концепти како ''хибридна војна''. Денес партнери на ЕУ во Бугарија се поранешни членови на БКП какви што се Бојко Борисов и Росен Плевнелиев. Не Русија, а ЕУ и NATO легитимира овие политичари бидејќи тие веќе почнаа да ги штитат американските и западноевропски интереси.
Хибридна воjна постои и тоа едно време се викаше пропагандна воjна. Сега сменивме само терминот.
Поранешните членови на БКП (Бугарска комунистическа партиja) и агенти на ДС станаа само слуги на нов господар, а овој господар затвора очите за кражбите и корупцијата бидејќи политичарите следат одреден курс во надворешната политика - овозможуваат изградба на американските бази и испраќаат бугарски војници во сите мисии на NATO.
Зер треба новиот господар да от отвара или затвара очи? Па какво зборуваш ти,дали си свестен? Чекаме некоj господар да ти отвори очите и да те среди?Тоа е робската перцепциja за нештата. Извини,не можам да одам по ваква линиja.
Ми се гади кога гледам поранешни агенти на ДС служба за државна безбедност во комунистичко време како Иво Инджев денес да се претстават како прозападни демократи.
ДС е била доста голема система, коja и ден денес не е демонтирана на 100%, тоа е фект.
Да, партија Атака се финансира од Русија, но партија ГЕРБ исто така се финсира директно од Германија преку Фондацијата Конрад Аденауер. За мене тоа е подеднакво неприфатливo. Тоа е директна интервенција во внатрешните работи на една странска земја.
Едните почнуват кампаниjaта си за европските избори от Русиja нели...
Ти забораваш един голем факт, Германиja е партнер со кого сме се обврзали во неколко соуза. Русиja не е толкова задолбочен партнер во моментот. Русиja не е дел от икономическиот ни соуз ,не е дел и от воениот ни соуз. Да не зборуваме,дека Русиja смета за основен своj противник нашиот военен соуз.
Дали разбираш разликата?
Само што за тебе вториот случај не е загрижувачки Ти како и другите изградени од медиумите параноици се плашите само од рускo мешање во внатрешните работи на Бугарија, но не ве интересира германскатo, турскoтo и тоа на САД.
Да, имаме едно на ум, заштото от историjaта се гледа каква улога имала Русиja,колко државни преврати направила, колко премиери посекла насред Софиja и така натаму..
Мене не ме загрижува желбата за неjно влиjaние,а методите,кои користи.
Вашите критериуми за оценување се бескрајно искривени.
За кои наши зборуваш? Има ваши и наши?
Таквите како тебе не можат да бидат патриоти, па престанете да се криете зад бугарското знаме кога правите русофобските си митинзи. Вие сте едноставно глобалисти кои се ставаат во услуга на САД и ЕУ. Јас не сметам и Волен Сидеров за патриот бидејќи тој исто така е слуга на странски интереси - руските. Таквите како теб и оние лумпени каде викаа на плоштадот ''Путин - хуjло'' по ништо не се разликуваат од обичните членови на Атака.
Ни сум правил,ни сум очествувал, а ти почна да лепиш етикети и разговорот со тебе ке заврши до тук. Кога се научиш да водиш дискусиja без да лепиш етикети, заповедаj при мене отново.
Да, во право си, но и по ништо не се разликуват от ониja,кои вееха знамената на ЛНР и ДНР среде Софиja.