Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Зашто се уништуваат крстови??? кого ќе осудат сега ? или и ова е „мирен“ протест некој.....дај уозбилете се ....верувајте ако пукне уште една војна,овој пат ептен сериозно ќе биде,со тешки последици...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Второ Која Глупавост е на меѓународна утакмица каде игра Македонија со X Држава Ракомет, патем држава која нема никаква врска со Албанците и Албанија, публиката да ги навредува Албанците, кои се 25% во ова држава? Мислам на Клетите Албанци, да бидам појасен. Онака на ваш јазик..
Најинтересно е за ова коа ќе се фатите.
Изглеа одамна не си бил на утакмица од Шкендија ;)

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Вехабизам не постои, тој збор е исмислен. Во ниедена света книга во Исламот, неможеш да го сретнеш тој збор Вехабизам. Секта е друго во Исламот, ти се молам прочитај повеќе пред да тропаш вакви глуппости на форумов, да не ти се смејат луѓево.
Значи не ги осудуваш Вахбистите, не ги осудуваш масакрите, и дури го обвини Љубчо за поделба на Македонија , а вие ја почнавте војната. Браво. И послем зошто пееле песни. Абе ти луд си, или мислиш дека ние сме луди?
п.с. Лично знам тројца вахабити, ова можеш да лажеш некој кај тебе во маало.

El_Conquistador-SK.

Captain Hook
Член од
21 ноември 2011
Мислења
41
Поени од реакции
18
Девојко, не се овие дискусии за тебе. Дај оди на некоја тема Лубов-СЕКС, Маникир-Педикир, таму барем можеш повеќе да даваш придонес, не тука со бош муабети. Јас би ти препорачал повеќе на Лубов-Секс, поготово ова второто.
7. Ај сега трк на форумот Лубов и Секс.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
И ова треба да се казни кој го осквернавил Крстот , исто како со Куранот што направија. Дај нека се прекине да се игра со такви работи, религијата не е заебанција.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Најинтересно е за ова коа ќе се фатите.
Изглеа одамна не си бил на утакмица од Шкендија ;)
Да одамна не сум бил и на утакмиците на Вардар и други. Ај ќе разбереш некој ден што значи зборот "меѓународен".

Значи не ги осудуваш Вахбистите, не ги осудуваш масакрите, и дури го обвини Љубчо за поделба на Македонија , а вие ја почнавте војната. Браво. И послем зошто пееле песни. Абе ти луд си, или мислиш дека ние сме луди?
п.с. Лично знам тројца вахабити, ова можеш да лажеш некој кај тебе во маало.
А да ме прочиташ подобро, па после да дадеш некаков заклучок?
НЕ, јас мислам дека сите сме луди, а се правиме паметни еден на друг. ;)

пс. Можеш да ми опишеш, што е тоа вехабист, и што според тебе треба некој да поседува за да биде вехабист?

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Девојко, не се овие дискусии за тебе. Дај оди на некоја тема Лубов-СЕКС, Маникир-Педикир, таму барем можеш повеќе да даваш придонес, не тука со бош муабети. Јас би ти препорачал повеќе на Лубов-Секс, поготово ова второто.

Сега чим си се помачил да ми реплицираш на темава, еве да ти дадам еден краток одговор, и треба некои работи да ти станат јасни.

1. Прво Државата може да не ја сакат и Македонците и Албанците и Турците, а затоа може да има секакви причини.

2. Второ Која Глупавост е на меѓународна утакмица каде игра Македонија со X Држава Ракомент, патем држава која нема никаква врска со Албанците и Албанија, публиката да ги навредува Албанците, кои се 25% во ова држава? Мислам на Клетите Албанци, да бидам појасен. Онака на ваш јазик.

3. Трето, Никој не се плаши од Грците, поготово Албанците, ти ако се плашиш од нив не значи дека и ние се плашиме.

4. Четврто неможам да бидам Македонец, а и не сакам, ќе останам тоа што сум, и ти си никој и ништо мене да ми кажуваш како јас треба да се нарекувам или па што сум по националност.

5. Пето, Косовари нема во Македонија(само туристи, бизнисмени, трговци и така натака).

6. Шесто, за Голема Албанија не одлучуваме ни албанците па ни македонците, а кој како што одлучува ќе треба повеќе да читаш за меѓународна политика.

7. Ај сега трк на форумот Лубов и Секс.
Како што приметувам, дали некој тука на форумов се прави шериф? Не само со мене, туку и со членот Hawk2401 на кој му забрануваш да наведува нешто за кое што ти не сакаш да слушнеш ни збор? Па Ацид, нормално ли е ова? Бар ја, еве како понов член на форумов сум се потрудила да прочитам некои од правилата на истиот, и се обидувам да не ги кршам, но дали според Рамковен договор на Албанциве им е дозволено 20 % од мислењата да ги прекршуваат правилата?

Морам да кажам, благодарам за просветлувањето што ми го даде, но нареден пат зачувај со го за во џамија и едуцирај си ги своите...

Е сега, како прво, немој да ги мешаш турците во ова, само поради причина, што ние си имаме добро мислење и добри односи со истите, а ако сметаш дека карневалот требало да ги навреди и нив, тоа е само во твојата глава, тоа е една мала демонстрација на една маса на луѓе кои што не ве сакаат вас конкретно Албанците, само вас, никој друг, така да нема потреба од ставање на Турците на исто рамниште со вас, зашо каде каде се подобри во секој случај...
Како второ, Клети Албанци, се знае зашто се извикуваат такви парили, тоа ти е нешто минимално во однос на вашето вандалско однесување со палење, симнување, уринирање по наши симболи, али а не навлегувам во тоа.
Како трето, ние не се плашиме од Грците, нема ни да се плашиме, али замисли се малку... можеби ќе почнете да се плашите од Македонците, како што ја водите тивкава ваша политика...
Како четврто, Не сакаш да си Македонец, живееш во Македонија, иди си те молам, никој со вас не сака соживот, идете си сите, па ние кога ќе си останеме сами во нашава, како што ја нарекуваш, бедна и сиромашна држава, ќе си животариме како сакаме и како можеме, а ако тебе не ти се свиѓа пак ќе ти речам- иди си!
Како петто (малку правопис за тебе чим живееш тука, да те едуцирам малку, се пишува со 2 т), ве има, и ќе ве има, за жал за нас, и на наша сметка...е тоа е нешто што колку и да сакаш да го негираш луѓево само ќе ти се смеат...
Како шестто, Голема АЛбанија, веќе ти кажав, во Македонија, џабе ја гледап и баш како што наведов, цело време го избегнувате одговорот на тоа прашање... што нели и твоево шестТо ми го потврди
Стигнавме до седмо, моите коментари 98% се во тема за животни, затоа што доволно сум се едуцирала на полето во кое што ми сугерираш да тркнам, така да тоа ќе ти го оставам на тебе, за повече едукација нели, зашо мислам дека очајно ти треба, особено на тоа поле, а комотно таму можеш и сите фрустрации да си ги лечиш без никој да те цитира...;)

Штета што немаше осмо, баш ми стана забавно ова... дур си правам маникир:tapp::drk:

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Демолирана амбулантата во струшкото село Лабуништа

29.01.2012 - 13:48 |
Во струшкото село Лабуништа, синоќа околу 21 часот од страна на непознати сторители со употреба на камен скршени се шест двокрилни прозорци и деловите на стаклото на влезната врата на поликлиниката „Меникс“.
Увид на лице место извршила увидна екипа од Полициската станица во Струга. Од полицијата информираат дека се превземаат мерки за пронаоѓање на сторителите и утврдување на мотивите и причините поради кои дошло до инцидентот.
Оштетен крст во црква во струшко

29.01.2012 - 13:29 |
Непознат сторител го оштетил дрвениот крст во црквата “Св. Богородица“ во струшко Боровец, информира Министерството за внатрешни работи.
Синоќа, непознат сторител извршил оштетување на осветен дрвен крст висок четири метри што бил поставен во дворот од црквата “Св. Богородица“ во струшкото село Боровец.
Полицијата извршила увид на местото на настанот и се преземаат мерки за пронаоѓање на сторителот.
\Netpress
Изгледа и ние треба да почнеме да ги оштетиме и да ги запалиме џамиите....

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
А да ме прочиташ подобро, па после да дадеш некаков заклучок?
НЕ, јас мислам дека сите сме луди, а се правиме паметни еден на друг. ;)

пс. Можеш да ми опишеш, што е тоа вехабист, и што според тебе треба некој да поседува за да биде вехабист?
Не мислам дека треба некој да поседува нешто за да биде вехабист, туку спротивно, треба да му фали малку мозок, како и образование, малку социјален живот, ете, подобар секс.... :oops:
--- надополнето: 29 јануари 2012 во 14:55 ---
Демолирана амбулантата во струшкото село Лабуништа

29.01.2012 - 13:48 |
Во струшкото село Лабуништа, синоќа околу 21 часот од страна на непознати сторители со употреба на камен скршени се шест двокрилни прозорци и деловите на стаклото на влезната врата на поликлиниката „Меникс“.
Увид на лице место извршила увидна екипа од Полициската станица во Струга. Од полицијата информираат дека се превземаат мерки за пронаоѓање на сторителите и утврдување на мотивите и причините поради кои дошло до инцидентот.
Оштетен крст во црква во струшко

29.01.2012 - 13:29 |
Непознат сторител го оштетил дрвениот крст во црквата “Св. Богородица“ во струшко Боровец, информира Министерството за внатрешни работи.

Синоќа, непознат сторител извршил оштетување на осветен дрвен крст висок четири метри што бил поставен во дворот од црквата “Св. Богородица“ во струшкото село Боровец.
Полицијата извршила увид на местото на настанот и се преземаат мерки за пронаоѓање на сторителот.
\Netpress
Изгледа и ние треба да почнеме да ги оштетиме и да ги запалиме џамиите....
Ова е 100% бидејќи на утакмица сме викале Клети Албанци.... да да... а зашто никој од Албанциве не го осудува ова? Или повторно, е па така пошто вие напраивте вака...

El_Conquistador-SK.

Captain Hook
Член од
21 ноември 2011
Мислења
41
Поени од реакции
18
CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC
Koga vikam jas deka Nacionalizmot e bolest(mentalna) i koga velam deka religiite(site) se zli, nikoj ne me slusa i ne mi veruva deka navistina e taka ! Povekjeto vojni i omrazi sirum planetava koi sto se vodele niz covekovata istorija, kako i den-deneska se ili na etnicka/nacionalna ili na religiska/verska baza !
Sekako imalo i vojni na ideoloska baza, a i vojni za prirodni bogatstva(resursi), no sepak povekjeto vojni i omrazi se na nacionalna i religiska baza ! :facepalm:
Jas sum MAKEDONEC-ATEIST, taka da voopsto ne me zasegaat, nitu zanimaat vakvite religiski/verski prepukuvanja, toa e odlika na neandertalci, bez razlika od koja strana doagjaat provokaciite i glupostite(nepotrebni) ! :facepalm:

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC
Koga vikam jas deka Nacionalizmot e bolest(mentalna) i koga velam deka religiite(site) se zli, nikoj ne me slusa i ne mi veruva deka navistina e taka ! Povekjeto vojni i omrazi sirum planetava koi sto se vodele niz covekovata istorija, kako i den-deneska se ili na etnicka/nacionalna ili na religiska/verska baza !
Sekako imalo i vojni na ideoloska baza, a i vojni za prirodni bogatstva(resursi), no sepak povekjeto vojni i omrazi se na nacionalna i religiska baza ! :facepalm:
Jas sum MAKEDONEC-ATEIST, taka da voopsto ne me zasegaat, nitu zanimaat vakvite religiski/verski prepukuvanja, toa e odlika na neandertalci, bez razlika od koja strana doagjaat provokaciite i glupostite(nepotrebni) ! :facepalm:
Па проблемот тука друже, па не се сведува баш (бар од наша страна) на религиски а уште помалку и на национален аспект. Тука станува збор за сквернавење на национално богатство, имаат гооооолема, преголема среќа, што крстот нема и историско значење (не знам од кога датира али ако е постар од 21 век е тогаш веќе имаме пооооголем проблем). Не може некоја си планинска будала, да не речам како што викаш ти неандерталец, и да ти пали цркви, манастири, други да ги оштетува, да пали национален симбол... со тоа ти пљука у фаца и ти се смее после, али еве интересно од твоја страна, тебе те пљукаат а ти си свиркаш, интересно...
Нека отидат до Прилеп и нека запалат знаме таму, не само што џамијата им ја запалија, нив живи ќе ги запалат и ќе мочаат по нив (откако ќе умрат) за да ги изгаснат...
Муабетов ти е онаа старана изрека, нашле па зашле...

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
1. Како што приметувам, дали некој тука на форумов се прави шериф? Не само со мене, туку и со членот Hawk2401 на кој му забрануваш да наведува нешто за кое што ти не сакаш да слушнеш ни збор? Па Ацид, нормално ли е ова? Бар ја, еве како понов член на форумов сум се потрудила да прочитам некои од правилата на истиот, и се обидувам да не ги кршам, но дали според Рамковен договор на Албанциве им е дозволено 20 % од мислењата да ги прекршуваат правилата?

Морам да кажам, благодарам за просветлувањето што ми го даде, но нареден пат зачувај со го за во џамија и едуцирај си ги своите...

2. Е сега, како прво, немој да ги мешаш турците во ова, само поради причина, што ние си имаме добро мислење и добри односи со истите, а ако сметаш дека карневалот требало да ги навреди и нив, тоа е само во твојата глава, тоа е една мала демонстрација на една маса на луѓе кои што не ве сакаат вас конкретно Албанците, само вас, никој друг, така да нема потреба од ставање на Турците на исто рамниште со вас, зашо каде каде се подобри во секој случај...
3. Како второ, Клети Албанци, се знае зашто се извикуваат такви парили, тоа ти е нешто минимално во однос на вашето вандалско однесување со палење, симнување, уринирање по наши симболи, али а не навлегувам во тоа.
Како трето, ние не се плашиме од Грците, нема ни да се плашиме, али замисли се малку... можеби ќе почнете да се плашите од Македонците, како што ја водите тивкава ваша политика...

Како четврто, Не сакаш да си Македонец, живееш во Македонија, иди си те молам, никој со вас не сака соживот, идете си сите, па ние кога ќе си останеме сами во нашава, како што ја нарекуваш, бедна и сиромашна држава, ќе си животариме како сакаме и како можеме, а ако тебе не ти се свиѓа пак ќе ти речам- иди си!
Како петто (малку правопис за тебе чим живееш тука, да те едуцирам малку, се пишува со 2 т), ве има, и ќе ве има, за жал за нас, и на наша сметка...е тоа е нешто што колку и да сакаш да го негираш луѓево само ќе ти се смеат...
Како шестто, Голема АЛбанија, веќе ти кажав, во Македонија, џабе ја гледап и баш како што наведов, цело време го избегнувате одговорот на тоа прашање... што нели и твоево шестТо ми го потврди
Стигнавме до седмо, моите коментари 98% се во тема за животни, затоа што доволно сум се едуцирала на полето во кое што ми сугерираш да тркнам, така да тоа ќе ти го оставам на тебе, за повече едукација нели, зашо мислам дека очајно ти треба, особено на тоа поле, а комотно таму можеш и сите фрустрации да си ги лечиш без никој да те цитира...;)

Штета што немаше осмо, баш ми стана забавно ова... дур си правам маникир:tapp::drk:
1. Не се правам шериф, тука така тебе ти се чини. Јас на никого не забранувам ништо, а и не го можам тоа. Еве чим се фати за прекшување на правилата, најди ми само еден мал дел каде сум ги прекшил тие правила и јас себеси ќе си се банирам. Јас дискутирам најнормално, но изгледа ти си НОВА тука на овој форум, и не ги знаеш правилата. Јас сум свесен кога ќе прекшам некој од правилата. АЦИД може да ме банира само за твој ќејф ако имаш добри врски со него, бидејќи во спротивно не гледам причина тоа да се случи, барем не кога знам што пишувам, и имам контрола врз тоа што го пишувам. А и да знаеш не ми чуе многу ако бидам баниран од форумов. За мене овој форум е релаксација, и тепање на време.

2. Хаха ти изгледа не ги познаваш Турците? Неможеш со турчин да бидеш добар, ако ги вреѓаш по вера. Они се полоши од Албанците ако ги навредуваш на таков начин, бидејќи сепак и турците се 99% муслимани ако не си знаела. Навредата беше против сите Муслимани, не само против Алабанците(Муслимани). Ова што си го пишувала за турците ептен ме насмеа, стварно, хаха. Еве ќе ти каже некој турчин од форумов, дали се чуствува навреден, па после ќе видиш.

3. Супер кажано. Што да се дискутира повеќе со тебе.

За ова другото имаш одговор погоре, се повторуваш.

пс. Тоа беше добронамерен предлог да не се впуштиш на вакви дискусии, бидејќи девојките се за нешто друго. Еве супер сега читам 98% од коментарите ги имаш на форумов за животни, би искористил прилика да те прашам едно прашање за моето хаски. Зошто во последно време често лае(чекам одговор по пп), да не одиме офф топик. :D

El_Conquistador-SK.

Captain Hook
Член од
21 ноември 2011
Мислења
41
Поени од реакции
18
Па проблемот тука друже, па не се сведува баш (бар од наша страна) на религиски а уште помалку и на национален аспект. Тука станува збор за сквернавење на национално богатство, имаат гооооолема, преголема среќа, што крстот нема и историско значење (не знам од кога датира али ако е постар од 21 век е тогаш веќе имаме пооооголем проблем). Не може некоја си планинска будала, да не речам како што викаш ти неандерталец, и да ти пали цркви, манастири, други да ги оштетува, да пали национален симбол... со тоа ти пљука у фаца и ти се смее после, али еве интересно од твоја страна, тебе те пљукаат а ти си свиркаш, интересно...
Нека отидат до Прилеп и нека запалат знаме таму, не само што џамијата им ја запалија, нив живи ќе ги запалат и ќе мочаат по нив (откако ќе умрат) за да ги изгаснат...
Муабетов ти е онаа старана изрека, нашле па зашле...
Pak kje povtoram:
Bez razlika za koja nacija stanuva zbor, Nacionalizmot e bolest(mentalna), a religiite/verite(SITE) se zli i se opium za sirokite narodni masi !
Jas sum po licno ubeduvanje Anti-Nacionalist, a verski sum neopredelen, kako da kazam sega sekularist/ateist/agnostik whatever !
I gi osuduvam site vakvi nacionalisticki ispadi i provokacii, bez razlika od koja strana doagjaat, podednakvo gi osuduvam i sluckata vo Vevcani(na karnevalot), no i ovie posledni slucki/provokacii vo Struga i Strusko napraveni od strana na muslimanite, bez razlika dali se Albanci, Turci ili Torbeshi !
Religiite se zlo i sluzat kako opium za sirokite narodni masi !
A Nacionalizmot e mentalno narusuvanje(spored mene) !
SO EDEN ZBOR: OVA E NEANDERTALSKA RABOTA, ALLOOO
Na kogo tolku mu smetal toj krst, za da se iskrsi na parcinja !
No isto taka i onie glupanderine vo Vevcani ne trebalo da si pravat smeski i kurtasak na smetka na druga religija !
:facepalm::facepalm:

VaZzilL

Сантино Џеновезе
Член од
23 април 2007
Мислења
921
Поени од реакции
39
И до каде ќе тера ова лудило?? И од македонска и од албанска страна... Овие на карневалот нецивилизирани и вулгарни... овие другите уште повеќе. Дај бе луѓе свестете се со вакви инциденти и со пароли "умрете Албанци".. "смрт за каури".. ништо не се постига. Редно е веќе да разбереме дека мора да градиме соживот... мора да сватиме дека албанците се речиси 1/4 во оваа држава... а тие да сфатат дека мора да ја почитуваат оваа држава.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
1. Не се правам шериф, тука така тебе ти се чини. Јас на никого не забранувам ништо, а и не го можам тоа. Еве чим се фати за прекшување на правилата, најди ми само еден мал дел каде сум ги прекшил тие правила и јас себеси ќе си се банирам. Јас дискутирам најнормално, но изгледа ти си НОВА тука на овој форум, и не ги знаеш правилата. Јас сум свесен кога ќе прекшам некој од правилата. АЦИД може да ме банира само за твој ќејф ако имаш добри врски со него, бидејќи во спротивно не гледам причина тоа да се случи, барем не кога знам што пишувам, и имам контрола врз тоа што го пишувам. А и да знаеш не ми чуе многу ако бидам баниран од форумов. За мене овој форум е релаксација, и тепање на време.

2. Хаха ти изгледа не ги познаваш Турците? Неможеш со турчин да бидеш добар, ако ги вреѓаш по вера. Они се полоши од Албанците ако ги навредуваш на таков начин, бидејќи сепак и турците се 99% муслимани ако не си знаела. Навредата беше против сите Муслимани, не само против Алабанците(Муслимани). Ова што си го пишувала за турците ептен ме насмеа, стварно, хаха. Еве ќе ти каже некој турчин од форумов, дали се чуствува навреден, па после ќе видиш.

3. Супер кажано. Што да се дискутира повеќе со тебе.

За ова другото имаш одговор погоре, се повторуваш.

пс. Тоа беше добронамерен предлог да не се впуштиш на вакви дискусии, бидејќи девојките се за нешто друго. Еве супер сега читам 98% од коментарите ги имаш на форумов за животни, би искористил прилика да те прашам едно прашање за моето хаски. Зошто во последно време често лае(чекам одговор по пп), да не одиме офф топик. :D
I just loooooove sarcasm :pos:Еве ти уште еден доказ дека пак, вие, албанците ги ставате Турците во истава ситуација, барајќи поддршка од нив, нели колку само за да се крене џева околу скечот (кој искрено мене ми беше интересен), али пак ќе ти кажам, скечот беше за вас албанците, а не за Турците;) можда некој Турчин ќе се најде тука (а видов дека има еден) и он се навредил, но ете на нив можеме да им кажеме дека се извинуваме, но на вас друже НЕ!
И само едно потсетување, живееш во Македонија, во земја каде што девојките не се шетаат по улици забулени (освен тие вашите), каде што сакал верувал, сакал не имаат повеќе права од мажите, а ако сакаш некое девојче тука да те послуша во твојот добро намерен совет за да не се впушта во вакви дискусии, иди на албански форум;), ваљда таму ќе те послушаат...
а за моментот шерифување, ву ала:)

hotmail напиша:
Дали ти е јасно сега. Така да никогаш веќе збор да не ти чујам за ова.

Kajgana Shop

На врв Bottom