Промена на јазик на телефонот

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
значи вака...
се докопав до едно ваквко ѕвере :)

арно ама ѕверето е на јапански или кинески и не можам да го савам на англиски :(
се работи за sony walkman A series 18GB
некое чаре ?
инаку пробав гледајќи видео на youtube да видам кај е за менење јазик со тоашто гледав кога го отвори менито...ама на овоа мојто не постои такво нешто..
е ај сеа...:eek:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.932
Поени од реакции
41.915

1) Press back/home button until you are at the Home menu.
2) Choose the suitcase icon (Settings)
and confirm.
3) Confirm last choice on the list.
4) Confirm the new language, English should be second choice.

if you can't find the language options
go to settings and search for the language settings.

L

.Lost Angel.

Гостин
А од каде го докопа ова :D? ако не е тајна

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
1) Press back/home button until you are at the Home menu.
2) Choose the suitcase icon (Settings)
and confirm.
3) Confirm last choice on the list.
4) Confirm the new language, English should be second choice.

if you can't find the language options
go to settings and search for the language settings.
пробано ама не бива :eek:
А од каде го докопа ова :D? ако не е тајна
нека остане тајна :P

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
значи вака...
се докопав до едно ваквко ѕвере :)

арно ама ѕверето е на јапански или кинески и не можам да го савам на англиски :(
се работи за sony walkman A series 18GB
некое чаре ?
инаку пробав гледајќи видео на youtube да видам кај е за менење јазик со тоашто гледав кога го отвори менито...ама на овоа мојто не постои такво нешто..
е ај сеа...:eek:
Највероватно имаш "Home" модел кој не дозволува промена на матичниот јазик. Ти треба "Export" модел.
Види дали ова ќе ти помогне.

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Кој го смени насловот од темава?

П.С: Ако си ти Ејсиде ќути!

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Највероватно имаш "Home" модел кој не дозволува промена на матичниот јазик. Ти треба "Export" модел.
Види дали ова ќе ти помогне.
ќе пробам со ова ама не верувам дека нешто ќе биде
Кој го смени насловот од темава?

П.С: Ако си ти Ејсиде ќути!
абе телефон е остај :P

Член од
14 мај 2010
Мислења
114
Поени од реакции
20
И јас го имам истиот проблем - и јас сакам да го сменам јазикот на мојов мобилен. Јас имам Vodafone VPA compact.
Телефонот е на германски јазик. Има опција да го промениш јазикот. Кога ќе селектирам значи друг јазик, добивам порака што значи дека јазикот успешно бил променет, ама јазикот што сум го одбрал ќе биде во употреба се додека не го рестартирам (или нешто слично) телефонот. И ништо. Останува пак германси јазик, а се сменува само денот и саатот, на јазикот кој сум го одбрал. Се друго останува исто. Јас не знам како тоа да го рестартирам телефонот. Пробувам го исклучувам го уклучувам - не бива. Има една опција што кога ќе ја одбереш телефонов се гаси и после тоа работи едно 10-тина минути и почнува значи се одпоново да функционира, ама не е и тоа. Прашав едни дечки шо се разбираат и ми рекоа дека можело ова да се среди, ама побараа 50 евра :).

Ако знае некој нека помогне.

L

.Lost Angel.

Гостин
И јас го имам истиот проблем - и јас сакам да го сменам јазикот на мојов мобилен. Јас имам Vodafone VPA compact.
Телефонот е на германски јазик. Има опција да го промениш јазикот. Кога ќе селектирам значи друг јазик, добивам порака што значи дека јазикот успешно бил променет, ама јазикот што сум го одбрал ќе биде во употреба се додека не го рестартирам (или нешто слично) телефонот. И ништо. Останува пак германси јазик, а се сменува само денот и саатот, на јазикот кој сум го одбрал. Се друго останува исто. Јас не знам како тоа да го рестартирам телефонот. Пробувам го исклучувам го уклучувам - не бива. Има една опција што кога ќе ја одбереш телефонов се гаси и после тоа работи едно 10-тина минути и почнува значи се одпоново да функционира, ама не е и тоа. Прашав едни дечки шо се разбираат и ми рекоа дека можело ова да се среди, ама побараа 50 евра :).

Ако знае некој нека помогне.
Па нели си Steve Jobs :D? како могуче да незнаеш :D

Kajgana Shop

На врв Bottom