Проблем со мониторот

М

Мартин`

Гостин
Знам дека има тема за помош поврзана со вакви работи сепак послаба е посетеноста а мене ми треба решение за проблемов итно.. затоа оставете ја барем 1-2 саат нека постои да ми помогне некој па после бришете ја слободно.

Имено проблемот е тоа што мониторот не се стартува заедно со куќиштето кога го уклучувам.. пробувам само него онака да го уклучам и се си е таман се појавува она power saving mode итн но нејке да се стартува заедно со куќиштето. Предходниве денови исто зафркаваше по но 10тина рестарти се уклучуваше а денеска нејке воопшто .. што може да е проблемот до мониторот е или ?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.932
Поени од реакции
41.913
Пробај со друг монитор и куќиште комбинации со твоите и ќе видеш до што е, стави друга графичка и така.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.187
Поени од реакции
75.707
И јас имав ист проблем, излезе дека е графичката...
Како што ти кажаа, провери со друго куќиште/монитор...

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Знам дека има тема за помош поврзана со вакви работи сепак послаба е посетеноста а мене ми треба решение за проблемов итно.. затоа оставете ја барем 1-2 саат нека постои да ми помогне некој па после бришете ја слободно.

Имено проблемот е тоа што мониторот не се стартува заедно со куќиштето кога го уклучувам.. пробувам само него онака да го уклучам и се си е таман се појавува она power saving mode итн но нејке да се стартува заедно со куќиштето. Предходниве денови исто зафркаваше по но 10тина рестарти се уклучуваше а денеска нејке воопшто .. што може да е проблемот до мониторот е или ?
Ќе да е до графичката картичка, пробај со друга.

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481

Графичката е најверојатно. Отвори го куќиштето и види да не и е излезен штрафот што ја затегнува. Кога е лабава несака да се вклучи екранот. Пробај :)

М

Мартин`

Гостин
Графичката е најверојатно. Отвори го куќиштето и види да не и е излезен штрафот што ја затегнува. Кога е лабава несака да се вклучи екранот. Пробај :)
Нема се си е таман инаку година дена е стара графичката ваљда не е цркната :cautious:

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.619
Поени од реакции
2.270
Извади ја графичката и уклучиго мониторот на интегрираната. Ако запали до графичката ти е.

Ако не проблемот е до мониторот. Прво што асоцира е кабелот. Најверојатно е тој, па првери со друг кабел. Ако пак несака тогаш мониторот носиго на сервис.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.418
Поени од реакции
5.660
Однеси го мониторот кај некој другар во близина што ти е и види дали ќе се уклучи.

Член од
21 август 2011
Мислења
32
Поени од реакции
1
Do grafickata e drugar...i na edno drugarce isto toa mu se sluci. Od ko zede nova graficka, galje nemat :)

Kajgana Shop

На врв Bottom