Проблем со лаптоп и мкв дискови

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Иам проблем со лаптопот - нејќе да чита дивидија со мкв фајл.!?

Две дивидија, со два различни рипа (едниот од ХДДВД другиот од Блуреј) од Блејд Ранер, и двата мкв фајла се иста големина - 4.37 ГБ.
(Иам некои мп4 и мкв (блуреј рип) филмови на лаптопот (од по 2/3 ГБ, пребацено преко УСБ), мп4 ги препознава, мкв не ама ги пушта без проблем со ВЛЦ).
Е сега, други дивидија пушта само овие 2 не. Едниот диск ми го пушти еднаш од 15-20 пати и кога го пуштив филмот ми го испоукочи цел лаптоп, морав да го ресетирам, дискот се заглави правеше дунг дунг :))) цело време, еџект нејќеше. А кога сакав да го ископирам на лаптопот, у самиот крај ми каша нешто како не може...фејлд.

Не е до програмот со кој ги режам (CDBurnerXP) затоа што пред тоа изрежав исто толкав блуреј рип 4.37 гб (Реквием) и го пушти цел, до крај, и не правеше проблеми ама изгледа тој беше мп4 (не ми текнува сега, го фрлив у канта пошто не беше нешто посебно сликата :)). А и одма ги чита овие 2 диска со Б. Ранер на десктоп крнтијава и ги пушта до крај. Значи до програмот не е.
Не е ни до дисковите, зашто пробав и на Принко и на не-Принко. Не ги чита овие 2 мкв фајла и на тоа и на тоа.

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.459
Поени од реакции
2.016
Пробај со друг плеер, media player classic мене се ми пушта, а vlc знае да затаи. Или е до дисковите, или да пробаш да симнеш нови кодеци.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.761
Поени од реакции
27.838
Иам проблем со лаптопот - нејќе да чита дивидија со мкв фајл.!?

Две дивидија, со два различни рипа (едниот од ХДДВД другиот од Блуреј) од Блејд Ранер, и двата мкв фајла се иста големина - 4.37 ГБ.
(Иам некои мп4 и мкв (блуреј рип) филмови на лаптопот (од по 2/3 ГБ, пребацено преко УСБ), мп4 ги препознава, мкв не ама ги пушта без проблем со ВЛЦ).
Е сега, други дивидија пушта само овие 2 не. Едниот диск ми го пушти еднаш од 15-20 пати и кога го пуштив филмот ми го испоукочи цел лаптоп, морав да го ресетирам, дискот се заглави правеше дунг дунг :))) цело време, еџект нејќеше. А кога сакав да го ископирам на лаптопот, у самиот крај ми каша нешто како не може...фејлд.

Не е до програмот со кој ги режам (CDBurnerXP) затоа што пред тоа изрежав исто толкав блуреј рип 4.37 гб (Реквием) и го пушти цел, до крај, и не правеше проблеми ама изгледа тој беше мп4 (не ми текнува сега, го фрлив у канта пошто не беше нешто посебно сликата :)). А и одма ги чита овие 2 диска со Б. Ранер на десктоп крнтијава и ги пушта до крај. Значи до програмот не е.
Не е ни до дисковите, зашто пробав и на Принко и на не-Принко. Не ги чита овие 2 мкв фајла и на тоа и на тоа.
не ми е јасно што ти значи тоа препознава... викаш mp4 препознава, mkv не ги препознава ама ги пушта?????????
Чим дискот ти го пуштил еднаш од 15-20 пати и не си можел поради ерор да го ископираш сигурно нешто е е во ред со dvd дискот... изгребан или слично.
ама ако ги пушта на десктоп PC, а на лаптопот не... нешто со двд romот на лаптопот е.

За кодеци, престани да користиш VLC и инсталирај CCCP кодеци(google) и KM Player.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Не е проблемот до плеерот, овие што се на хард ги пушта(м со VLC) без проблем иако ги покажува како непознат фајл, него - лаптопот што не ги чита само овие два диска со m(or)k(o)v фајл. :) Другиов компјутер ги чита секој пат. За дисковите реков, пробав истиот фајл и на принко и на друга марка и пак нејќе да го чита.
Значи, ако е мкв фајлот на хард (на лаптопов) го пушта, ама ако е на диск, не го чита дискот...
--- надополнето: Oct 25, 2011 4:26 PM ---
не ми е јасно што ти значи тоа препознава... викаш mp4 препознава, mkv не ги препознава ама ги пушта?????????
Мкв ги покажува како непознат фајл ама кога ги отварам со било кој плеер влц, кмп, медиа класик си ги пуштаат најнормално.

Чим дискот ти го пуштил еднаш од 15-20 пати и не си можел поради ерор да го ископираш сигурно нешто е е во ред со dvd дискот... изгребан или слично.
...нови дискови се, вчера ги земав и пробав со повеќе, и со еден што не е принко што го земав пред 1 недела...

ама ако ги пушта на десктоп PC, а на лаптопот не... нешто со двд romот на лаптопот е.
МОже така да му текне на двд ромот да не пушта само дискови со мкв фајл? :confused: Пошто секакви други пушта???

Член од
23 март 2011
Мислења
304
Поени од реакции
150
А да пробаш десен клик на фајлот - open with - choose default program - и да одбереш таму некој player асален што ги отвара?

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
А да пробаш десен клик на фајлот - open with - choose default program - и да одбереш таму некој player асален што ги отвара?
Друже, работата е што немам пристап до фајлот, пошто е на диск, а дискот нејќе да го чита лаптопот. :) Кога ќе го ставам дискот, само се слуша како врти некое време, минута-две, па ќе престане, и - ништо. Не ми го покажува дискот, исто како да нема диск у лаптопот.
Интересно/чудно е што секакви други дискови пушта, освен овие 2 со мкв фајл.
Изрежани се како што треба зашто на десктоп компјутеров ми ги чита и цели се филмовите од почеток до крај.

И уште нешто, зашто не можам да ги пребацам овие 2 мкв фајла од по 4.37 гб на усб? Пробав од хардот на десктоп компјутеров на усб од 8гб празно и вика д дивајс ис фул, т.е. нема место??? А 8 гб празни??? Исто и од двд пробав да пребацам, 4.37 гига мкв на тоа 8гб празно усб - истото ми го вика, нема место???

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
До двд ромот е нешто...еве го почна да заебаваааа...и други дискови почна да не чита а до вчера, завчера ги читаше...да го е*

Kajgana Shop

На врв Bottom