Проблеми со ADSL

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Хм... чудно денес, комшијата ми се жалеше зашто неможел да се конектира на интернет (АДСЛ) и му викам чекај да видам да не нема конекција на модемот (АДСЛ диодата да не трепка), но светеше АДСЛ диодата и јас се дисконектирав од интернет и пробав пак да се конектирам и не сакаше да ме конектира ми се појави порака Redial, а пробав да се конектирам со на едно другарче user-от и password-от за АДСЛ и со неговиот усер се конектира и пробав после со мојот усер за АДСЛ не сакаше и баш сега сум конектиран со усерот на другарчево и се чудам зашто со мојот усер не сака... СЛИЧНИ ПРОБЛЕМИ? Чаре?

Член од
10 јуни 2005
Мислења
413
Поени од реакции
145
чаре

Чаре да пробаш на 0800 12345 (бесплатна под дршка на мт нет) и да видиш што ке ти кажат сигурно не е ништо до тебе штом си се конектирал со друг корисник без проблеми

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Еве се опраи усер-от мој и другата комшивка ми дојде на врата да ме прашува што може да биде работава со АДСЛ, појма неам што стана со усер-от.
Ако знае што може да биде фркава.

neo-geo

The Empire Strikes First!
Член од
17 август 2005
Мислења
500
Поени од реакции
2
од денеска мт.нетовци не појебаа :)

ограничија доделување на IP адреси на конекција, односно по една адреса за конекција

чарето се знае........рутер :?

Член од
10 јуни 2005
Мислења
413
Поени од реакции
145
:)

Би ти препорачал рутер за да ги избегнеш сите зафрканции што ке ги имаш со софтвери од типот Wingate,Winroute....Виндовс едноставно не е за рутирање,ако имаш малку повеќе разбирање најди некоја крш машина
инсталирај си линукс и подеси си ја како рутерче.А најубаво решение е да запалиш точакот и тркнеш до анхоч у трговски па си земеш рутерче Linksys со вграден 4 портен свич и access point koшта негде 5100ден мислам

neo-geo

The Empire Strikes First!
Член од
17 август 2005
Мислења
500
Поени од реакции
2
WRT54G во Анхоч е 4833(со ДДВ)
освен рутер со него ке си добиеш и 4 портен свич и најбитното.....АП
кое понатаму ке можеш да го искористиш за WIFI поврзување :)

C

cige

Гостин
Како е денес АДСЛ-от на Т-Хоме? Вреди ли да се мигрира од Телекабел?

Kajgana Shop

На врв Bottom