Не. Туку сум поминал и сум видел
Незнам што си видел, ама како да не си бил во Прилеп...
- Еве јас како помал колку знам накратко че ти пренесам,
Прилеп има 2 чаршии - Стара и Нова, двете имаат огромен простор... Воедно го има и плоштадот „Александар Македонски“ кој е најнов сега, и е од страната кај што си бил ти односно Арт Кафе и за жал таму нема многу кафичи туку само 1. Арт Кафе, 2. Пивница Цреша и 3. Дискотека Вип.... (Просторот од Марко Цепенков се до Методија Андонов Ченто)
Во старата чаршија има повеќе продавници за алишта, кога ќе излезиш од „уличината“ имаш голем простор каде се наоѓа саат кулата и има клупи за одмор и е баш добро средено, во околината имаш еден кафич - Табу и една слаткарница Алфа веднаш до нив го има ресторанот Дел Посто и тука имаш уште една уличка која го носи името „Цветна“ улица, тоа е голем простор... Бидејќи конструкцијата е стара по тоа го добива името и стара чаршија, имаш 5-6 улички кои се баш преплетени и од една се влегува во друга баш е убаво направено...
Во новата чаршија која е со отворен простор без улички, имаш огромен плоштад и неколку кафичи, слаткарница и кафе-ресторан...
Следен пат прошетај повеќе, или побарај некој да те прошета од тука Прилеп е најголем град по површина во Македонија, така да твојата улица всушност е булевар „Гоце Делчев“... И да чаршијата во Прилеп може да се каже е приближно колку површината на Кавадарци