Префрлање на валути

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Сите настани во последно време поврзани со Грција и Еврозоната укажуваат на тоа дека еврото е на пат да изгуби добар дел од својата вредност во однос на другите валути. Без да шпекулирам што ќе се случи со еврозоната и ЕУ во блиска иднина, и поради тесната поврзаност на денарот со еврото, ми текна дека нема да биде лошо да префрлам дел од резервите што ги имам во некоја друга, колку-толку стабилна валутa која нема да падне заедно со еврото.

Прашањето ми е: која, освен доларот? CHF? GBP?

Последниот Мохиканец

Командат -ај лав ју
Член од
3 февруари 2007
Мислења
294
Поени од реакции
61
Шпекулација.Резерви мислиш на евриќи , ти најдобро знаеш што е најдобро за тебе другото е се гола вода.позз се надевам дека постот е од помош.(Без лоши нечесни намери)

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Има тема ФОРЕКС. Ама ајде долари само. Порано се исплатеше јени и швајцарци ама сега нема смисла веќе.

Член од
9 мај 2011
Мислења
84
Поени од реакции
35
Вложи ги во недвижнини или стави ги како краткорочен депозит во денари..

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Има тема ФОРЕКС. Ама ајде долари само. Порано се исплатеше јени и швајцарци ама сега нема смисла веќе.
FOREX колку што знам е тргување со (парови на) валути.. го сфаќам принципот, ама не ме интересира. Јас сакам дел од овие евра што ги имам по дома да ги префрлам во долари и (по можност) уште една друга валута.. знаеш, don't put all your eggs in one basket.

Вложи ги во недвижнини или стави ги како краткорочен депозит во денари..
За првото, малку пари се во прашање.
За второто: која би била поентата кога денарот е врзан со еврото, а јас гледам да го избегнам баш тоа? Ова не е реторичко прашање, може стварно имам пропуштено нешто битно.

Член од
9 мај 2011
Мислења
84
Поени од реакции
35
Значи како прво доколку настрада еврото тоа не значи по дифолт дека и денарот ќе трпи.девалвација на денарот тешко.второ до кај 1000000 денари ти се сигурни пари за кои гарантира државата, а и каматата не е лоша.
истот така добра опција би ти била и осигурување.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
FOREX колку што знам е тргување со (парови на) валути.. го сфаќам принципот, ама не ме интересира. Јас сакам дел од овие евра што ги имам по дома да ги префрлам во долари и (по можност) уште една друга валута.. знаеш, don't put all your eggs in one basket.
Исто е Форекс, со тоа што сакаш да го направиш. Немој ништо друго освен долари.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Сите настани во последно време поврзани со Грција и Еврозоната укажуваат на тоа дека еврото е на пат да изгуби добар дел од својата вредност во однос на другите валути. Без да шпекулирам што ќе се случи со еврозоната и ЕУ во блиска иднина, и поради тесната поврзаност на денарот со еврото, ми текна дека нема да биде лошо да префрлам дел од резервите што ги имам во некоја друга, колку-толку стабилна валутa која нема да падне заедно со еврото.

Прашањето ми е: која, освен доларот? CHF? GBP?
Купи ЗЛАТО и СРЕБРО, само на тоа му расте цената...

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Купи си плац. Цената некад не му паѓа, никој неможе да ти го украде или сл... коа ќе ти требаат пари може да го шитнеш и по повисока цена од онаа по која што си го купил или евентуално иста.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Купи си плац. Цената некад не му паѓа, никој неможе да ти го украде или сл... коа ќе ти требаат пари може да го шитнеш и по повисока цена од онаа по која што си го купил или евентуално иста.
Како не може да ти го украде?Си слушнал за двајца со имотен лист за ист плац.Во Македонија се се може само правда не се може

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
УС Доларот ти е одличен исто така и Британската фунта, Канадски и Австралиски долар,за јен и франк ти е касно нема смисла сега, норвешката валута мислам дека исто е супер ама од кај би ја купил немам поима

Член од
25 јули 2008
Мислења
53
Поени од реакции
6
Зошто за франкот е касно? Ако сакаш да профитираш од него да, но за безбедност на средствата и диверзификација на ризикот, франкот е одличен избор.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Зошто за франкот е касно? Ако сакаш да профитираш од него да, но за безбедност на средствата и диверзификација на ризикот, франкот е одличен избор.
Франкот е врзан за евро на 1.20 така да исто ти е дали имаш денари евра или франци. Разликата е во шансата да го тргнат врзувањето ама тоа не е реално да се надеваш. Друга разлика се каматните стапки за денарот се највиски. Така да најдобро ти да имаш денари во банка. Аустралиски Долар и Канадски се друг добра можност обично растат во однос на денарот.Американскиот долар расте за време на криза инаку паѓа. За долгорочно штедење најдобар ти е денарот. Втора можност ти се австралиски и канадски долари.

Член од
25 јули 2008
Мислења
53
Поени од реакции
6
Франкот е врзан за евро на 1.20 така да исто ти е дали имаш денари евра или франци. Разликата е во шансата да го тргнат врзувањето ама тоа не е реално да се надеваш. Друга разлика се каматните стапки за денарот се највиски. Така да најдобро ти да имаш денари во банка. Аустралиски Долар и Канадски се друг добра можност обично растат во однос на денарот.Американскиот долар расте за време на криза инаку паѓа. За долгорочно штедење најдобар ти е денарот. Втора можност ти се австралиски и канадски долари.
Каде е врзан франкот за еврото, во Македонија или ЕУ и Швајцарија?

Kajgana Shop

На врв Bottom