Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Украина никаде не иде во наредниве пар децении или повеќе. Во тоа е и трагедијата на тоа што им се случува, било што друго (па и идење во источниот сојуз со Русија) ќе им беше неспоредливо подобро од ситуацијата во која се сега... ги изманипулираа до крај.
Трагедијата е што не солидарни Украинците долго време биле поделени сега најверојатно тој јаз ќе биде уште поголем. Навивање за ЕУ или Русија е на штета на Украина. Дефинитивно има доста Русофили во Македонија ама има помалку Украинофили иако Украина има дури и попријателска политика кон Македонија од Русија.

?

..........

Гостин
Баш си велев зошто досега никој не ја искористе ситуацијата и да објави од "предвидувањата",ако не барем весникот ќе се продава :confused:
Вознемирувачки толкувања на Нострадамус: Украина значи старт на Третата Светска војна!
the end is beginning - - was a very good time here on Earth.. will met in another world, with another conditions..

LOVE YOU ALL!

http://www.youtube.com/watch?v=RkZC7sqImaM&feature=youtu.be

Член од
24 март 2010
Мислења
15.356
Поени од реакции
26.369
Трагедијата е што не солидарни Украинците долго време биле поделени сега најверојатно тој јаз ќе биде уште поголем. Навивање за ЕУ или Русија е на штета на Украина. Дефинитивно има доста Русофили во Македонија ама има помалку Украинофили иако Украина има дури и попријателска политика кон Македонија од Русија.
Украинофили во Украина не можеш да најдеш, во Македонија ги бараш. :D

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Грешка си. Јас за Русија се изјаснив во друга тема и тоа доста негативно. Ова повеќе сега е навивање Русите или Американците како да е Red Alert 2 ова. А и народот овде повеќе ги сака Русите веројатно затоа што знае што прават Американците и осетија на своја кожа со двоаршинската политика нивна 2001.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Исто зло е Русија за Украина како што е Бугарија или Грција за Македонија.200 год. ни дишат позади врат и секој можен просперитет одма гледаат да го исечат у корен.
Што добро има видено Украина од Русија,ништо.На секој начин гледаат да ги направат економски и политички зависни од нив.Не дека Европа и мисли добро,али секој сака алтернатива,кога едното не иде дај да пробам со другото..

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Факт дека НИКОЈ не не сака,и уствари никој никого не сака.Секој гледа интереси,но реално е дека не не боли толку она што не сме го осетиле во минатото,што ни правеле зло турци,руси,а не толку американци,но факт е дека последниве 20-30 години,Американциве имаат направено големи зло дела,како на нас,така и на околните наши земји што автоматски се одразувало и кај нас...така да многу јасно дека народот ќе биде ориентиран повеќе накај Русите,Украинците,неголи Американците.Ме нервираат само оние само прогласени експерти,кои што мислат дека само они знаат каква е ситуацијата,и го знаат ова,па продаваат муда за бубрези ко којзнае што да знаат,и се гордеат на себе си,а се смеат на некој што ја подржува Русија...

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Факт дека НИКОЈ не не сака,и уствари никој никого не сака.Секој гледа интереси,но реално е дека не не боли толку она што не сме го осетиле во минатото,што ни правеле зло турци,руси,а не толку американци,но факт е дека последниве 20-30 години,Американциве имаат направено големи зло дела,како на нас,така и на околните наши земји што автоматски се одразувало и кај нас...така да многу јасно дека народот ќе биде ориентиран повеќе накај Русите,Украинците,неголи Американците.Ме нервираат само оние само прогласени експерти,кои што мислат дека само они знаат каква е ситуацијата,и го знаат ова,па продаваат муда за бубрези ко којзнае што да знаат,и се гордеат на себе си,а се смеат на некој што ја подржува Русија...
Историјата е извор на сите зла и омраза. Не е битно што било битно е од кого имаш корист или може да имаш. За мене исто е Русија и САД...и со жути кафеави и муслимани и хиндуисти тикви треба да садиме ако имаме есап.

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Гледам колку имаат Украинциве БДП по жител. Посиромашни се и од Косово :confused:, 7 295 $ за 2012 година, во друштво со Ирак каде се води војна, Египет, Алжир, Микронезија.... За споредма Македонија има над 10 000$.
Дефинитивно нешто мораат да менуваат, не е нормално Украинците да се во друштво со Афричкиве и земјиве од Азија.

Уште ако се има во предвид дека нивниот источен дел е далеку поразвиен, можам да замислам каква беда владее во западниот дел.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita

$korpion

MusicProducer
Член од
14 април 2009
Мислења
252
Поени од реакции
90
Се што праве западот моментално во Украина е купување на време. Можат да ја одолговлекуваат ситуацијата уште некое време , ама премногу е касно да ја оттргнат Украина од сферата на влијаније на Русија , без разлика каква влада ке постават и кои луѓе ке ја водат истата.

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Свака држава за време когај била на пиедесталот условно кажано, вршела злосторства во и вон нејзините рамки. Ни Русите не са искључок, само темава не ни е за тоа туку за Украина.Она што по мене е сигурно е тоа дека америчко-европската игра за надмоќ у Украина (и нормално удирање шамар врз Русија, како на економски така и на културен план), ќе ги кошта Украинциве, и да не ескалира ситуацијава у Крим, Украина више ќе знае колку е саатот и дека се сје*ала.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Третата Светска војна започна – и тоа на берзите! Ксенија Сопчак, ќерката на Анатолија Сопчак, менторот на Путин и Медведев, најави дека рушењето на акциите на руските компании и нападот на руската рубља се удари кои ќе ја уништат Русија.

Војна на берзата
Ваквата информација вчера на Твитер ја објави руската новинарка, Ксенија Сопчаќ чиј татко Анатолиј Сопчак, од Владимир Путин и Медведев направи врвни политичари.
-Акциите на руските компании постојано се “сушат”. Неделава ќе дојде до тотален колапс на руските акции на берзите, а доларот ќе почне да расте, напишала Ксенија при тоа додавајќи дека не сака да ги именува бизнисмените кои ги чешлаат акциите на руските компании.
-Само ќе кажам дека се луѓе кои се наоѓаат на листата на Форбс.
Продажба на акциите
Секако, не смее да се испушти и сценариото дека западните инвеститори можно е да ги продадат своите акции, и покрај фактот дека би изгубиле милијарди, бидејќи истите ќе се продадат за цени пониски од пазарните. На тој начин, би се намалила вредноста на многу руски компании што би довело до “чистка на инвестициите”.

Во политичката орбита, Путин и Медведев ги лансираше таткото на Ксенија Сопчак, Анатолиј. А за возврат, наводно Путин му помогнал да побегне од Русија по обвинението за корупција. Многумина сметаат дека Путин поради односот со Анатолиј е поврзан и со неговата ќерка, која многу ретко го критикува.
Меѓутоа во 2011 година таа учествуваше на уличните протести против лидерот на РУсија, Путин.

http://denesen.mk/web/2014/03/03/vojna-na-berzite-zapocna-unistuvanjeto-na-rusija/

Украина дeнeскa побара од НАТО да ги разгледа сите можни начини да и се помогне во заштитата на својот територијален интегритет, рече министерот за надворешни работи на Украина, Сергеј Деширицја.

Тој изјави дека разговарал со претставници на САД и на Европската унија и побарал помош од НАТО откако украинскиот премијер Арсениј Јацењук вчера оцени дека станува збор за руска агресија, пренесоа британските меидуми.

Деширицја изјави дека од НАТО побарал да „ги разгледа сите можности за заштита на територијалниот интегритет и суверенитет на Украина, украинскиот народ и нуклеарните инсталации на украинска територија”.

http://denesen.mk/web/2014/03/02/ukraina-pobara-pomos-od-nato/

Дејствијата на Русија му се закануваат на мирот и безбедноста во Европа, изјави генералниот секретар на НАТО, Андерс Фог Расмусен,
..

http://denesen.mk/web/2014/03/02/rasmusen-smeta-deka-rusija-e-zakana-po-mirot-i-bezbednosta-na-evropa/

Во разговор за ради Би-Би-Си, шефот на британскиот Форин Офис потврди дека Русија сега целосно ја контролира територијата на Крим, оценувајќи дека станува збор за „насилство врз интегритетот на Украина“ за што ќе се плати „висока цена“ доколку руските сили не се повлечат.
- Територијалниот интегритет и суверенитетот на Украина е нападнат, руската интервенција создаде тешка и опасна ситуација, а сето тоа, светот не може само да го гледа и да молчи за она што се случува, рече за радио Би-Би-Си, британскиот министер за надворешни работи Вилијам Хејг.

http://denesen.mk/web/2014/03/03/hejg-slucuvanjata-vo-ukraina-se-najgolemata-evropska-kriza-vo-21-vek/

„Украина се обрати до ЕУ со молба да се преземат против Русија решавачки мерки од политички, економски и културен карактер поради дејствата на Русија во Крим. Украинците предлагаат да се замрзнат разговорите за визниот режим меѓу ЕУ и Русија, да се воведе мораториум на воено-техничката соработка меѓу Русија и ЕУ. Исто така, предложено е да ѝ се оневоможи на Русија да го одржи Светското фудбалско првенство во 2018“, соопштува УНИАН, повикувајќи се на анонимен европски дипломат.

http://ruskarec.mk/news/2014/03/03/ukraina_pobara_od_eu_da_i_se_odzeme_pravoto_na_rusija_za_odrzuvanje_na_s_31365.html

Краток преглед на вести.[DOUBLEPOST=1393861899][/DOUBLEPOST]втор дел...

Politički ekonomist Jeffrey Sommers o stanju u Kijevu: "Svaka Vlada spremna na suradnju s MMF-om biti će proglašena legitimnom"

http://www.advance.hr/vijesti/politicki-ekonomist-jeffrey-sommers-o-stanju-u-kijevu-svaka-vlada-spremna-na-suradnju-s-mmf-om-biti-ce-proglasena-legitimnom/

Rusija i Kina istaknule da im se stavovi u znatnoj mjeri slažu po pitanju situacije u Ukrajini

http://ruskivjesnik.com/news/2014/03/03/rusija_i_kina_istaknule_da_im_se_stavovi_u_znatnoj_mjeri_slazu_po_pitanj_25821.html

"Ponoviti ću još jednom, ovdje govorimo o zaštiti naših stanovnika i sunarodnjaka, o zaštiti najosnovnijeg ljudskog prava - prava na život, to je sve", rekao je Lavrov.

http://www.advance.hr/vijesti/lavrov-o-ukrajini-ovo-nije-agresija-vojsku-necemo-koristiti-za-geopolitiku-u-ukrajini-branimo-osnovno-ljudsko-pravo-pravo-na-zivot/

Последно уредено:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.289
Поени од реакции
8.481
Колку е смешно како нелогично се поврзува пад на вредноста на акции на одредени компании со пад на вредноста на одредена валута. Да се чудиш упм. Како божем берзите го прават БДП а не компаниите со нивната работа и профитот.

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
Независна Македонија. Доволна награда за мене.

Од распадот на Југославија до денес, независноста на Македонија е заштитена од САД. Со нашите соседи, што мислиш ќе се случи ако утре американците речат - го напуштаме Балканот, што сакате правете? За колку време мислиш ќе се здружат нашите orthodox brothers против нас?

1993 г. Клинтон ги распоредува првите американски војници на бившојугословенско тло, во Македонија, на границата со Србија.
Со еден збор му ја затвора границата на Милошевиќ. 300 војници, но доволно беа. СССР беше распаднат, Американците беа без конкуренција во светот. Србите ќе направеа голема грешка, ако почнеа да убиваат американски војници.

1999 г. сојузник на САД (Албанците) и сојузник на Русија (Србите) се "караат". Доаѓа САД, си ги заштитува сојузниците, ја бомбандира Србија. Албанците и одземаат територија на Србија.

2001 г. сојузник на САД (Албанците) и друг сојузник на САД (Македонците) се "караат". Доаѓа САД, ги седнува на маса, ги договара. Избегната е поширока и крвава војна. Македонија не губи територија, си останува независна. Грците, во меѓувреме, тураа масло во огнот.

Се читаш ли ти што пишуваш бе ?

Kajgana Shop

На врв Bottom