Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    759
Баш заради ваквите ко тебе излегувам на гласање.Има да скапите во опозиција.

Џабе ти е, оваа држава за прв пат е создадена во социјализмот а и македонскиот народ за прв пат е официјализиран во социјализмот, не можеш да сториш ништо да го смениш тоа. :D Патем исто како и Украина која во 1917 е создадена од Ленин, Македонија е создадена од Тито сакаш ти или не тоа се чисти факти.

Ако сакаш да ја растураш изволи ќе ми направиш услуга, и мене не ми одговара да плаќам даноци на туѓинци.

Џабе ти е, оваа држава за прв пат е создадена во социјализмот а и македонскиот народ за прв пат е официјализиран во социјализмот, не можеш да сториш ништо да го смениш тоа. :D Патем исто како и Украина која во 1917 е создадена од Ленин, Македонија е создадена од Тито сакаш ти или не тоа се чисти факти.

Ако сакаш да ја растураш изволи ќе ми направиш услуга, и мене не ми одговара да плаќам даноци на туѓинци.
Јас сум сигурен дека на плаќаш данок ама користиш туѓа нега и уште 500 бенефити од државава...

Добро и според тебе шо биле Македонците пред Тито,или Украинците пред Ленин?Со која цел Тито ја создал Македононија?

Македонија е создадена од Тито сакаш ти или не тоа се чисти факти.
Копито, Македонија е создадена на крвта на Македонците. Моите и претците на другите Македонци.
Југославија секоја чест, ама они само го констатирале веќе завршеното. А да било само до претците, тие ќе иделе на Солун. Не на Срем. И договорот од Блед ќе станел реалност.

Ама твоите еуропски господари, они имале други интереси.

300.000 мртви имале Русиве бе ?
Лаже, има над 30.000.000!

Најсмешни ми се оние кои се надеваат дека ЕУСА ќе има свој дел од колачот Украина, па да се и само 300 Руси загинати тие никогаш не би им дале дел од некогашна Украина на ЕУСА.
Автоматски споено мислење:

ги побрка лончињата!
Социјализам, демоНкратија, фашизам не создава држава туку ДРЖАВОТВОРЕН народ создава држава, ама опростено ти е тоа не се учи на училиште.

Без потполна контрола над Херсон, Запарожје, Доњецк и Луганск нема преговори. Ова е тврдата позиција на Путин како што читам.Предлог на Сад било замрзнување на конфликтов на линијата на моменталниот фронт.
Нешто што не им е привлечно на Русиве.

Поради тоа се појавува незадоволството на Трамп. И најверојатно ќе стагнираат со досегашниов напредок.

Без потполна контрола над Херсон, Запарожје, Доњецк и Луганск нема преговори. Ова е тврдата позиција на Путин како што читам.Предлог на Сад било замрзнување на конфликтов на линијата на моменталниот фронт.
Тоа е без демилитаризацијата која е примарниот услов. Пред градови, пред територии, пред сѐ.

300.000 мртви имале Русиве бе ?

Ауууу. Логиката оди дека на секој еден убиен има уште тројца или 4ца повредени.

Тоа се 300.000 плус 900.000-1.200.000 повредени.

Па видете веројатно некои духови возат тоа т-62те. Бидејќи активен состав на Русиве им беше 1.2 милиони. Свака част еј. Многу јаки се бугариве во Нато :LOL:

Has Lost 300,000 Troops In Ukraine War: Kyiv
https://www.newsweek.com/russia-casualties-death-toll-ukraine-avdiivka-counteroffensive-1839025

Has Lost 300,000 Troops In Ukraine War: Kyiv
https://www.newsweek.com/russia-casualties-death-toll-ukraine-avdiivka-counteroffensive-1839025

Russia likely suffered at least 355,000 casualties in Ukraine war - UK MoD

2024 Јануари. Друже сега тое 3 милиони отидено.
Забрајвте место 350.000, на крај уште една нула да има.
3.550.000 сега за сега. Со тенденциа 30.000.000 дс стигне.

Нека има, нека гледа народ :D

Како да вртиш, плус минус Русија има тешки загуби..

Како да вртиш, плус минус Русија има тешки загуби..

Да да. 30 милиони се. Сите тие медиуми, мод на Британија.
Сите се тешка категорија пропаганда.

Како да ти кажам. Тешки загуби, што немаат персонал за Парадава. Ќе ја откажеле.

Да да. 30 милиони се. Сите тие медиуми, мод на Британија.
Сите се тешка категорија пропаганда.

Како да ти кажам. Тешки загуби, што немаат персонал за Парадава. Ќе ја откажеле.
Точно така друже. Сите лажат, само Кремљ ја збори вистината, со чисто срце и уште почисти фабрикувани извештаи..

Точно така друже. Сите лажат, само Кремљ ја збори вистината, со чисто срце и уште почисти фабрикувани извештаи..

Не, другар. Не сите лажат подеднакво, а најмалку пак Кремљ „ја збори вистината“. Тој наратив сам си го тераш. Логичката резонанса ти ја објаснив. 355.000 погинати како база на која се смета дека уште 3-4 пати е бројот на повредени. Тоа е енормна бројка. Збориме за милион. Не само што ќе биде впечатливо во едно општество. Туку ќе нема ниту начин да се сокрие. Збориме и за понатамошните капацитети на армијата. Тоа е буквално цела активен состав на армијата да им го декласираат. Како ќе ги заменат? Присилна мобилзација нема во Русија. Кој се тепа тогаш? Пингвини, мечки, вампири? Еве објасни.

Размисли малце со главата. Не само да се тресе зелени прочитани од апла пропагадни извори. Сума сумарум. Тоа во насловот добро стои. Можно , likely. Тоа можно од можно, може да се претвори во расипана азбука, еден 3 пишал. Трет 300.000. Еве на крај 3 милиони ќе испадне :facepalm:
Бајрам си правите со мозокот. 300.000 починати и повредени. Би рекол возможно. Ама 355.000 убиени. И тоа веста е од 2024 Март. Година денс поминати се. Веројстно до 3 милиони се стигнати со тоа темпо.

Наградно прашање за тебе. Колкави се загубите на Украина? Гледам начитан си :pos:

Не, другар. Не сите лажат подеднакво, а најмалку пак Кремљ „ја збори вистината“. Тој наратив сам си го тераш. Логичката резонанса ти ја објаснив. 355.000 погинати како база на која се смета дека уште 3-4 пати е бројот на повредени. Тоа е енормна бројка. Збориме за милион. Не само што ќе биде впечатливо во едно општество. Туку ќе нема ниту начин да се сокрие. Збориме и за понатамошните капацитети на армијата. Тоа е буквално цела активен состав на армијата да им го декласираат. Како ќе ги заменат? Присилна мобилзација нема во Русија. Кој се тепа тогаш? Пингвини, мечки, вампири? Еве објасни.

Размисли малце со главата. Не само да се тресе зелени прочитани од апла пропагадни извори. Сума сумарум. Тоа во насловот добро стои. Можно , likely. Тоа можно од можно, може да се претвори во расипана азбука, еден 3 пишал. Трет 300.000. Еве на крај 3 милиони ќе испадне :facepalm:
Бајрам си правите со мозокот. 300.000 починати и повредени. Би рекол возможно. Ама 355.000 убиени. И тоа веста е од 2024 Март. Година денс поминати се. Веројстно до 3 милиони се стигнати со тоа темпо.

Наградно прашање за тебе. Колкави се загубите на Украина? Гледам начитан си :pos:

Секако дека Украина има големи загуби, ама тоа ти е војна. Разликата е проста: тие се бранат на своја земја, за своите куќи и фамилии. А Русија ? Русија е окупатор влегла со тенкови, ракети и со лажна гордост да им земе што не е нивно, само зашто некој таму си замислил дека уште е цар на светот.
Умираат луѓе не за татковина, туку за туѓи халуцинации од времето на цареви, Сталини и мапи од 19 век. И после ќе ти кажат дека „ослободуваат“ кого бе ? Од сопствениот јазик ? Од сопствените домови ?

Пази: UK estimates! :LOL:
Тие што се силеа дека ќе праќаат војска во Украина против „лошите Руси“, па после демантираа кога видоа дека куп војници им ја напуштија војската. А не дека навистина ќе праќаа војска, само пробуваа да ги блефираат Русите. А војните нормално дека ќе напуштаа, гледаат што се случува на фронт и само ненормални би сакале да идат да гинат како глувци во туѓа војна.

Инаку сега веќе ни од луѓето од западниот дел на Украина не сметам дека било кој сака да се бори. Какви домови бранење, какви бакрачи, сите се молат војната што побргу да заврши па макар и РФ да победи (или баш пошто знаат дека РФ ќе победи). И на крај што ќе им направи РФ ако победи, демек „домовите ќе им ги земе“?? Какви глупости, каква нереалност... Нема варијанта во која нема во Украина да им биде подобро ако заврши војната, па да ги сменат битангите на власт. Никаков допир со реалноста немаат ботовиве, гледал западни медиуми и мисли дека мажите може да бидат жени, дека е во ред децата да му ги трујат со тие срања... И дека Русија ја губи војнава. Ама ако некако победи тогаш „по која цена“ победиле. Во меѓувреме Америте што ботов мисли дека господ за јајца го фатиле, они не можат ни врз едно племе во Јемен да постигнат воздушна доминација.

Гони ги упм, не се веќе ни смешни ни интересни колку се глупи.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom