Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.053
Поени од реакции
9.420
Поголем подржавач на Путин од мене нема. Само се трудам да бидам неутрална кога треба да бидам.

Ова што го пишувам јас е најмалку западна пропаганда, не се информирам од такви медиуми. А и оваа галама околу нуклеарна војна е само уште една последица од таа западна пропаганда.
Да знаат они дека дома те викаат Катја....скратено од Катјуша нема така да зборат.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.707
Поени од реакции
33.927
Еве ги резидентните „думери“ со непријатни муабети.

Автоматски споено мислење:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.430
Да да. Нато им свитка стотици илјади војска, редовно се бомбардира Белгород, држат под окупација територии кај Курск, ама не, сега било крај :)) До сега имаше Русија легитимно право да ги срамни Варшава и Берлин. Ако знае дека Америка нема да гине за Германија, зошто не го направи тоа до сега? На Путин побитни му се германците од русите?
многу ми е јако коа ве слушам како тоа вие знаете кој кого треба да бомбардира и заради што, ама не бомбардирал
а тоа што све требало за колку време да се напраи, а не се напраило, е посебна приказна

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.430
тоа можете само - да забављате публика без некаков конкретен придонес у дискусија
комик рилиф

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.341
Поени од реакции
6.411
тоа можете само - да забављате публика без некаков конкретен придонес у дискусија
комик рилиф
Не не, пошто за твојот придонес катедра ќе се отвори на факултет.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.430
Еве ги резидентните „думери“ со непријатни муабети.

Песков кажа дека ги предупредиле пола саат пред тоа.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.707
Поени од реакции
33.927
Да и не... Еве поточно од ТАСС, ја има и изјавата од Песков.

MOSCOW, November 21. /TASS/. Russia automatically warned the United States about the launch of Oreshnik through the Russian National Center for Nuclear Risk Reduction (NNCNR). ...which operates automatically and maintains constant communication with a similar system in the United States of America.

The Kremlin representative explained that the Russian side did not inform the American side about the launch of Oreshnik in accordance with the agreements and in accordance with the information regime on the launch of intercontinental ballistic missiles, since Oreshnik is not an intercontinental strategic missile. "These are medium-range weapons", noted the Russian leader’s press secretary.

Освен тоа линијата која со децении САД/Русија ја имаа за идни комуникации и за деескалација во критични ситуации - таа линија повеќе не функционира.

Член од
22 декември 2018
Мислења
491
Поени од реакции
692
Завчера кога ги рокаа со лешникот да ти бил украинскиот ден на „достоинственост и слобода“... :unsure:

На видеово интересно му е.. 11 години подоцна баш и не е за смеење работава со Украина, ја девастираа Русиве.. Поука за цела Европа и Азија да не се зафркаваат државите со некој што е 10 пати помоќен..

Член од
14 август 2018
Мислења
4.797
Поени од реакции
10.624
На видеово интересно му е.. 11 години подоцна баш и не е за смеење работава со Украина, ја девастираа Русиве.. Поука за цела Европа и Азија да не се зафркаваат државите со некој што е 10 пати помоќен..
Истото де кај нас со резидентните куртони..
Прво името не не ранело, па после испадна дека и севрџганистан не ги рани доволно...
Некои од нив дури и резигнирано со инста клипчиња си ги пакуваа куферите да одат да рибаат нужници у германија!
Ако јас се прашам, требаше како лепаков од Мајдан да завршат како природно ѓубриво у некоја нива..

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.835
Поени од реакции
36.866
Оти ќе им ја земат автобуската во Курахово :eek:

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.535
Поени од реакции
3.693
FT ја потсетува Украина дека имаат уште луѓе да праќаат на фронт.

Прегледај го приврзокот 436138
Значи Украинциве имаат можност да регрутираат уште околу 3.8 милиона луѓе за војна, од друга страна Русија има скоро 3 милиона потенцијални војници само од ново освоените територии. Како и да ја вртат работава, очигледно кој е е#аната страна

Последно уредено:

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.053
Поени од реакции
9.420
Украина е завршена приказна, проблемот е друг....ова сега што го демонстрираа русите е уствари насочено против целата таа идеја за против-ракетен штит у Полска и Романија што е коверап за распоредување на хиперсонично офанзивно оружје, како го викаат Дрк Игл негде 2026 и можен напад на Русија негде пред крај на 2030 како им е планот. Затоа беа моите прогнози негде 2025 до 2027 за масивна ескалација. Уште од поодамна русите имаат кажано не за распоредување ракети со брзина над 7 Km/sec у Полска и Романија. Ова лешников ги остави подзинати сега, ќутат како мисири.

Kajgana Shop

На врв Bottom