Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735
Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Америка ја обвини Меркел дека ѝ врти грб на демократијата

Американскиот сенатор ја обвинил Меркел дека отфрлувајќи ги барањата на Киев за испорака на оружје ѝ свртела грб на загрозената демократија.

„Токму тоа го правите“, рекол тој.

Неслогата во редовите на западните сојузници кога станува збор за Русија излегла на виделина и во настапот на високиот командант на НАТО, американскиот воздухопловен генерал Филип Бридлав, кој јасно ставил на знаење дека сака Алијансата да го разгледа испраќањето оружје во Украина.
„Мислам дека не треба да се отфрли воената опција“, рекол Бридлав одговарајќи на прашањето дали го поддржува испраќањето одбранбено оружје на украинската војска во борбата против проруските сепаратисти. Тој објаснил дека мисли да испраќање помош во оружје.

„Ние не зборуваме за испраќање војници во областа“, додал тој.

По говорот во Минхен, Меркел зборувала со украинскиот претседател Петро Порошенко и со американскиот потпретседател Џо Бајден, а в недела треба да отпатува во Вашингтон за да се состане со американскиот претседател Барак Обама.

Не сум знаел до сега дека да се ангажираш за мир било недемократски. Го нема тенеќе да ме исправи.
Значи наредниот пат кога Жириновски ќе изјави дека треба да го изгорат Париз до темел и да ја бомбардираат Германија, како што направи пред некој ден, ваквите латасоидни порталчиња треба да излезат со наслов - Русија се закани дека ќе го изгори Париз и бомбардира Германија. Искрено, не знам дали навистина не ги сфаќаш работиве или глумиш малоумност.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.833
Поени од реакции
34.083
Со една сииитна разлика што Жерновски никој не го праќа на безбедносни конференции да зборува со лидерите на најсилните европски држави. Реалноста е кучка, што да правиш... :cautious:

Не сум знаел до сега дека да се ангажираш за мир било недемократски. Го нема тенеќе да ме исправи.
Врабец е ноќна смена... ;)

Член од
24 април 2008
Мислења
10.984
Поени од реакции
12.432
Со една сииитна разлика што Жерновски никој не го праќа на конференции да зборува со лидерите на најсилните европски држави. Реалноста е кучка, што да правиш... :cautious:
Жириновски сакаше да кажеш, а не Жерновски.

Случајно или не, и македонскиот Жерновски, и рускиот Жириновски, се либералдемократи, каква иронија. :D

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Го нема Тенеќе ама затоа Спероу е тука за да попуни шуплина..

Сите овие ткн преговори се само повторно купување на време за прегрупација и вооружување на УА ама овојпат со најсовремено оружје од НАТО , разбира се.

Инаку што повеќе е загрижувачко, е фактот дека нови 30.000 трупи на НАТО се стационираат долж границите со РФ.
Ништо чудно да очекуваме нов фолс флег од америве,таман кога имаат спремна војска натрупана.
Сега им е шансата за почнување на војна,бидејќи попија корпа од Меркел,па немаат многу избор.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.833
Поени од реакции
34.083
Ех, чесна грешка... лапсус. Жириновски мислев, се разбира.
И да не грешам душа, да зборувам за овој нашиов Ж... не знам што човек е. Во мојата книга, ако не е од оние двете партии, секој заслужува шанса (иако со коалицирањето си пука во ногата, не има многу што сакаме да гласаме за некој што е ни од тие ни од овие).

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Со една сииитна разлика што Жерновски никој не го праќа на безбедносни конференции да зборува со лидерите на најсилните европски држави. Реалноста е кучка, што да правиш... :cautious:
Ти и реалност сте далечни поими.

Жириновски има 56 пратеника во руската Дума и според латасоидна логика не треба да ги земаме неговите изјави како сериозни, а во меѓувреме украинска Свобода има само 7 = доказ за фашистичка држава.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.833
Поени од реакции
34.083
Многу сум заинтересиран за твоето мислење поповод мојот поим за реалноста. Не се шегувам, секогаш се прозевам кога сум заинтересиран и не ми е досадно. :cautious:

Е, и Жириновски со своите не-знам-колку пратеници... сеуште не го испраќаат на безбедносни конференции ДА ЈА ПРЕТСТАВУВА ДРЖАВАТА.
LATAS THAT MOFO!!! :ROFLMAO:

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.833
Поени од реакции
34.083
Сите овие ткн преговори се само повторно купување на време за прегрупација и вооружување на УА ама овојпат со најсовремено оружје од НАТО , разбира се.

Сега им е шансата за почнување на војна,бидејќи попија корпа од Меркел,па немаат многу избор.
Одолговлекување е најверојатниот одговор. На ова со Меркел не би придавал преголемо внимание (ниту на иницијативата за средба со Путин), се додека не видиме некои конкретни резултати од тоа (спуштање или намалување на санкциите, договор за турскиот поток, такво нешто).
Знаеш, блефот е валидна можност овде... се правеле и попрљави работи. Зборовите се евтини, делата се веќе нешто друго.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Одолговлекување е најверојатниот одговор. На ова со Меркел не би придавал преголемо внимание (ниту на иницијативата за средба со Путин), се додека не видиме некои конкретни резултати од тоа (спуштање или намалување на санкциите, договор за турскиот поток, такво нешто).
Знаеш, блефот е валидна можност овде... се правеле и попрљави работи. Зборовите се евтини, делата се веќе нешто друго.
Незнам баш,имам инфо дека германците на големо трупаат марки,се спремаат за напуштање на еврозоната(ако има некој друг оваква информација нека сподели или поправи) и евентуално приклучување кон БРИКС
Така да Меркел мора да има задна врата у ситуацијава,па разговорите со Путин позади затворени врати не би требало да се занемарат според мене,
Јас секако сум за таа разврска,вртење грб на Обама и компанија,па потоа што ке следи,Господ нека е напомош.
Ние од овде само можеме да гледаме и да нагаѓаме.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.833
Поени од реакции
34.083
Не дека не е можно. Ама тогаш зошто Германија веднаш не се постави така како што предлагаш дека е можно?
Што добиваат со ова, ги влошија односите со Русија, за дури сега да идат на еуро излез и приклучување кон БРИКС?

Не штима некако.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
We are pushing Germany. Don’t worry about France, don’t worry about England, worry about Germany. Germany has 3,000 companies doing active business right now. They are not going to join the sanctions—period.
Financial analyst Jim Willie sensationally claims that Germany is preparing to ditch the unipolar system backed by NATO and the U.S. in favor of joining the BRICS nations, and that this is why the NSA was caught spying on Angela Merkel and other German leaders.

Ова е извадок од амерички аналитичари,Декември 2014.

Како што спомнаа погоре,овојпат Меркел не ги поддржала новите санкции,можеби тоа е почеток на вртење грб на Обама.
Ништо не се знае,само неколку знаат точно што се случува и ќе се случи во иднина.
А за трупање Марки,роднини од Минхен ми спомнаа,исто така и во Берлин.
Ќе биде интересно.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.833
Поени од реакции
34.083
Имаше вакви гласини уште летото, потоа Германија не изненади сите што се надевавме на разумно однесување... пошто нели приклучување на санкции од кои трпиш економска штета заради туѓа империјалистичка корист, не е разумно однесување.

Единствена причина што ми текнува за оваква евентуална двојна игра, е да си го вратат златото назад. Ако не се лажам неколку НАТО членки си го вратија златото кои америте им го „чуваа„ во Форт Нокс (ме мрзи сега да барам кои точно, Холандија мислам, и уште некој). Можеби со „враќање„ на златото америте сега купуваат соработка?
Мислам имаат тие и други методи, ова само како дополнително нешто.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432
Америка ја обвини Меркел дека ѝ врти грб на демократијата

Американскиот сенатор ја обвинил Меркел дека отфрлувајќи ги барањата на Киев за испорака на оружје ѝ свртела грб на загрозената демократија.

„Токму тоа го правите“, рекол тој.

Неслогата во редовите на западните сојузници кога станува збор за Русија излегла на виделина и во настапот на високиот командант на НАТО, американскиот воздухопловен генерал Филип Бридлав, кој јасно ставил на знаење дека сака Алијансата да го разгледа испраќањето оружје во Украина.
„Мислам дека не треба да се отфрли воената опција“, рекол Бридлав одговарајќи на прашањето дали го поддржува испраќањето одбранбено оружје на украинската војска во борбата против проруските сепаратисти. Тој објаснил дека мисли да испраќање помош во оружје.

„Ние не зборуваме за испраќање војници во областа“, додал тој.

По говорот во Минхен, Меркел зборувала со украинскиот претседател Петро Порошенко и со американскиот потпретседател Џо Бајден, а в недела треба да отпатува во Вашингтон за да се состане со американскиот претседател Барак Обама.

Икрено тотално сум разочаран за тоа што не им испраќаат оружје, за да биде војнава барем малце по фер.

Затоа немам што да кажам на темава.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.900
Поени од реакции
13.025
Од ова што го проследив од Минхенската безбедносна конференеција.
И слеп да си ќе ти биде јасно кој турка воено сценарио, и кој стои на иста линија.
Америка и Украина.

Kajgana Shop

На врв Bottom