- Член од
- 17 август 2011
- Мислења
- 10.386
- Поени од реакции
- 18.530
da dobri bea glasanjata, posebno pola teriotirija koga ne ja kontroliras. Mozhebi dosle i tie da glasaat, preku granicaКој дел не го разбра дека изгласаа референдум?
Или се правиш глупав со сила?
Одмини ме со цитирањата, посебно после желбите дронови во Москва да ме таргетирале. Мислам дека не треба да водиме дискусија било каква.
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Inace, ne pamtam takvi zelbi da sum imal. Kakov takov forumdzija si
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Автоматски споено мислење:
Zasto si tolku siguren deka ovie celi kje se ispolnat? Sto e toa sto garantira deka taka kje zavrsi?многу ми е јако кога ве слушам околу тоа како ќе биде коа ќе заврши војната
Според ова што го збориш, у главата си замишљаш дека војната ќе заврши така што Украина ќе рече океј, еве ви територии, ама добивте смртен непријател на граница...
Не.
Војната ќе заврши така што ќе се исполнат целите на Русија. Во целите влегува неутралност и демилитаризација на Украина. Влегуваат и други ствари од тој домен ама ај да не ти расипувам соништа.
Накратко - Ако Русија на свои граници има смртен украински непријател, да знаеш дека тоа не е состојба у која војната би завршила, у која би се постигнал договор.
И западот и вие премногу наивно гледате на војнава. Повеќе со делузии, отколку од релевантна перспектива.
Последно уредено: