Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.915
Поени од реакции
36.994
Си измислија они брже-боље одговор кој ќе им одговара на наративот.
Бо бо наративот како им одговарал. Неам попаметна работа на кајгана лудари наратив ќе им градам.

Од комфорот на мојот дом таа претпоставка можам да дадам. На Исисовци не ми текна. Може да е точно, може и да не е јебига.

Разликата е што вие тука сте убедени кој бил, дури и кога целата приказна има дупки и нелогичности и нема никакви докази да се поткрепи. Ама убедени сте ко слепци. Не разбирам што ви е потребата да се однесувате тука клапа што сте собрани ко сајбер испостава на руската армија. Путин медаља да не ќе ви закачи за заслуги ако верувате како шутраци на секоја приказна од Кремлин ебаве.
Автоматски споено мислење:

Забегуваш и ја труеш темата
Одјеби бре.

Имбециливе што тресат фантазии и бајки секој божји ден, не ја труеле темава, ја сум ја труел.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.656
Поени од реакции
35.530
Му го симнале постот. И овој ќе го симнат ама дотогаш:

Они ли им кажаа на Учк за движењето на конвојот македонски војници кога ги фатија у заседа...нашите "пријатели"
Нашите стратешки (не)пријатели.

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
346
Поени од реакции
404
Бо бо наративот како им одговарал. Неам попаметна работа на кајгана лудари наратив ќе им градам.

Од комфорот на мојот дом таа претпоставка можам да дадам. На Исисовци не ми текна. Може да е точно, може и да не е јебига.

Разликата е што вие тука сте убедени кој бил, дури и кога целата приказна има дупки и нелогичности и нема никакви докази да се поткрепи. Ама убедени сте ко слепци. Не разбирам што ви е потребата да се однесувате тука клапа што сте собрани ко сајбер испостава на руската армија. Путин медаља да не ќе ви закачи за заслуги ако верувате како шутраци на секоја приказна од Кремлин ебаве.

Одјеби бре.

Имбециливе што тресат фантазии и бајки секој божји ден, не ја труеле темава, ја сум ја труел.
[/QUOT

Одјеби бре.

Да ти ебам све живо и мртво,у уста да ти ебам гомнарска

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.656
Поени од реакции
35.530

Одјеби бре.
Кои нелогичности? Фактите кој профитира во ситуацијава? Каде водат сите досега откриени траги? Историјата на вакви пeдеpски потези?
Елаборирај малку, да знаеме за што тоа си револтиран.

Во твој интерес не ти го коментирам ад хоменемот, очигледно кажан во фрустрација и интелеткуална/дискутантска немоќ.

И не, ова не е офтопик:

Последно уредено:
Член од
17 декември 2019
Мислења
2.780
Поени од реакции
4.763
Sekogas (pa i kaj nas) teror ima vrz narodot koga ima izbori i toa od vladeackata struktura (taa partija sto go kontrolira MVR)... Ete kaj nas non stop razbojnistva niz bankive i kladilnicve ima za vreme na izbori duri i tepanje po avtobusi (znaeme koj i zosto go pravi toa) .. Zatoa smetam deka Putin sam go ima ova napraveno.. Ne moze be Amerika da ti kaze 2 nedeli unazad deka se sprema terorizam a ti da si sedis mirno.. Znaci isto mislam kako situacijata so Hamas vo Izrael i sega.. Tamu namerno dozvolija Evreite da im se desi Hamas za da zemat zamav i da pravat etnicko cistenje, taka sega i Putin po dobivanjeto na izborite ke ima alibi za pravenje soleni rabotjli niz Ukraina a nisto cudno i na Kavkaz..

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.915
Поени од реакции
36.994

Кои нелогичности? Фактите кој профитира во ситуацијава? Каде водат сите досега откриени траги? Историјата на вакви пeдеpски потези?
Елаборирај малку, да знаеме за што тоа си револтиран.

Во твој интерес не ти го коментирам ад хоменемот, очигледно кажан во фрустрација и интелеткуална/дискутантска немоќ.
Украина никако не профитира од ваков акт. Може само да изгуби меѓународна поддршка и земји да прекинат да и праќаат оружје зашто прави вакви злостори. Апсолутно ништо не добива Украина со ова.

Ти си нашол друже за ад хоминем да збориш. Секој втор пост таков ти е, со секој член што не се согласуваш. Види се прво сам у огледало.

Последно уредено:
Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
Sekogas (pa i kaj nas) teror ima vrz narodot koga ima izbori i toa od vladeackata struktura (taa partija sto go kontrolira MVR)... Ete kaj nas non stop razbojnistva niz bankive i kladilnicve ima za vreme na izbori duri i tepanje po avtobusi (znaeme koj i zosto go pravi toa) .. Zatoa smetam deka Putin sam go ima ova napraveno.. Ne moze be Amerika da ti kaze 2 nedeli unazad deka se sprema terorizam a ti da si sedis mirno.. Znaci isto mislam kako situacijata so Hamas vo Izrael i sega.. Tamu namerno dozvolija Evreite da im se desi Hamas za da zemat zamav i da pravat etnicko cistenje, taka sega i Putin po dobivanjeto na izborite ke ima alibi za pravenje soleni rabotjli niz Ukraina a nisto cudno i na Kavkaz..
Искрено никој од нас ниту бил ниту живеел или живее во Русија за од прва рака да ја знае политичката ситуација таму. Плус Русија е огромна земја за да можеме да ја споредуваме со било која наша соседна земја. Според тоа се е можно.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.295
Поени од реакции
13.872
Оставил наводно Исис слика од учесниците во нападот, сите со замаглени лица да неможеш да ги препознаеш.

А лицата веќе се приведени во Москва.
Мислам уапсени се и веќе пејат кој што платил. Никакви индиции за религиозни мотиви. Туку кеш.

Па поглупаво убедување на јавноста дека Исис стои зад нападот, јас немам до сега видено.
Некому очигледно му гори поднозе.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.656
Поени од реакции
35.530

Украина никако не профитира од ваков акт. Може само да изгуби меѓународна поддршка и земји да прекинат да и праќаат оружје зашто прави вакви злостори. Апсолутно ништо не добива Украина со ова.
Тоа во некој идеален свет како западните се идеалисти и демократи, а Украинците се независен ентитет а не американски марионетски сателит?

Затоа Украина „изгубија меѓународна подршка“ кога:
- 10 години со артилерија и касетни муниции/мини убиваат цивили во Доњетск?
- континуирано намерно таргетираат и убиваат цивили во Белгород и регионот?
- невин цивил го наместија да погине во камион полн со експлозив при што по некоја среќа убија само едно семејство во соседна кола?
- без криење убија новинарка/цивил во РФ само затоа што е ќерка на советник на Путин?
- уништија брана и поплавија брана при што убија куп цивили?
- уништија авион со сопствени војници носени на најавена/договорена размена, само за да срушат едно руско летало?
- итн, итн

Чекај ти сериозно после две години на форумов сеуште вака недоквакано резонираш, и имаш светоглед еднаков на рандом Амер што гледа само CNN и меинстрим медиуми?

Оставил наводно Исис слика од учесниците во нападот, сите со замаглени лица да неможеш да ги препознаеш.

Мислам уапсени се и веќе пејат кој што платил. Никакви индиции за религиозни мотиви. Туку кеш.

Па поглупаво убедување на јавноста дека Исис стои зад нападот, јас немам до сега видено.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.915
Поени од реакции
36.994

Тоа во некој идеален свет како западните се идеалисти и демократи, а Украинците се независен ентитет а не американски марионетски сателит?

Затоа Украина „изгубија меѓународна подршка“ кога:
- 10 години со артилерија и касетни муниции/мини убиваат цивили во Доњетск?
- континуирано намерно таргетираат и убиваат цивили во Белгород и регионот?
- невин цивил го наместија да погине во камион полн со експлозив при што по некоја среќа убија само едно семејство во соседна кола?
- без криење убија новинарка/цивил во РФ само затоа што е ќерка на советник на Путин?
- уништија брана и поплавија брана при што убија куп цивили?
- итн, итн

Чекај ти сериозно после две години на форумов сеуште вака недоквакано резонираш, и имаш светоглед еднаков на рандом Амер што гледа само CNN и меинстрим медиуми?

Кажи ми што Украина добива од ова ајде.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.915
Поени од реакции
36.994
Прашањето е што САД добива од ова.
Украина не постои како независен ентитет.
Ти кажи ми што добива. Ништо не добива САД од ова според мене.

И не ми праи ад хоминем приказни.Ако некој најмногу има јадено гомна за членови што не се согласува на темава тоа си ти.

Член од
12 март 2024
Мислења
400
Поени од реакции
541

Веднаш можеше да се заклучи дека се радикални муслимани извршителите по ладнокрвноста во пукањето на цивили трејдмарк им е тоа. Исис мисис low iq козојеби створени од знаеме кого и егзит план према финска и украина. Ептен непромислено.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.656
Поени од реакции
35.530
Ти кажи ми што добива. Ништо не добива САД од ова според мене.
Според тебе... Тоа е аргументирање на став? :LOL:

И не ми праи ад хоминем приказни.Ако некој најмногу има јадено гомна за членови што не се согласува на темава тоа си ти.
Знаеш, малку е контрапродуктивно (за тезата) да го обвиниш некој за ад хоменм во иста реченица каде му кажуваш дека јадел гомна (и тоа „најмногу“). :unsure:

Kajgana Shop

На врв Bottom