Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Господ напомош нека и е на Русија ако Пригожин е замената за Путин.

Господ напомош нека и е на Украина и НАТО. Овој не е Путин. Ќе го фатат станат на лоша нога, ќе го срамни Киев со нуклеарка.
Тек тогаш ќе биде куку-нона.

Господ напомош нека и е на Украина и НАТО. Овој не е Путин. Ќе го фатат станат на лоша нога, ќе го срамни Киев со нуклеарка.
Тек тогаш ќе биде куку-нона.

Колку годинки имас? :pos:

Ако некој треба да извлече поука од настаните од изминативе 24 часа, тоа се Украинците кои се жртвувани како топовско месо.

Еве им пример како треба да си ги вратат мирот и слободата во својата родна татковина, оружјата со кои се испратени да гинат во борба против своите руски браќа и сестри, да ги насочат против нео-нацистичката хунта во Киев која ги жртвува на олтарот на воениот профитеризам.

Да не кажуваат после дека не било изводливо, тешко било, ќе имало жртви, еве им пример како треба да се борат за сопствената татковина, а не за воено-профитерските крвожедници.
Е овој пост треба да се направи стики, и да стои како потсетник!

Без разлика каков и да е Шојгу, не можеш да дозволиш платеници да ти праат екскурзии низ државата, да копаш патишта, да ти заземаат градови. Во таа смисла не смееја да си го дозволат ова. Пргожин го заболе за дали војници му умреле или не, дали правел грешки Шојгу или не, неговата и целта на тие што го држат Вагнер беше Шојгу затоа што откако им заврши договорот, сакаше да ги пренесе тие војници под капата на државата, значи да им ги скрати кешот на Пргожин и тие кои го држат. Нив ако ги интересирало дека војниците им гинеле, одамна ќе го напуштеа Бахмут.
Ова е официјалниот наратив што го тераа до пред два саата!

Од утре и други ствари ќе испливаат на површина…
Па ќе видиме и како војската тивко се приклучила на “маршот”! И кој наредил да се бомбардираат сопствени војници, и кој опструирал, и кој имал команда одговорност… и се!

Друга историја ќе читаш утре…

Изгледа слабо ти оди историја. :LOL:

Пред 100тина години се шамараа квалитетно, цела кралска фамилија заврши ликвидирана.
Во право си слабо ми оди на часој по историја а и на сите часој шо ми беа досадни со умот бев на друго место само физички бев присутен, ова ни на Худини не му успеало.

Факт е дека денеска излегоа шарените од пештера, се изедоа тон го.на, се отворија други теми за најави крај на русија и светот во едно.
Ете важно и шарените денеска малце се порадуваа, сепак и они имаат право на малце радост !!!

Работава испадна тресла се гора, родио се миш... :facepalm: А и беше чудно според мене што и западниве медиуми ја пренесуваа веста без некоја помпа како што знаат тие да пренесат. Се на се добра глума за денгубење

Факт е дека денеска излегоа шарените од пештера, се изедоа тон го.на, се отворија други теми за најави крај на русија и светот во едно.
Ете важно и шарените денеска малце се порадуваа, сепак и они имаат право на малце радост !!!

не само што се порадуваа туку ОРГАЗМИРАА

не само што се порадуваа туку ОРГАЗМИРАА
Јас ги разбирам…
Видоа шанса, кој за крај на војната, кој за победа на НАТО, кој за победа на Украина…

Вакво нешто нема да се повтори… нека се радуваат!

Па си ја имаа баш денес парадата за радост и разонода.
Што кур им требаше и ова будалеење?

Викај Слава Путину и уживај…
До душа во Санкт Петерсбург е…
Ама останува безгрешен лидер…

Се надевам дека ќе научи нешто од ова денес…
Ова беше еден добар тест.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom