Зошто не смееше да си ја дозволат??Русија и се е можно. Црикуз за еден ден и бламажа која не смееше да си ја дозволат. Ако се вистините информациите дека се изпазариле. Ама пошто кај нив се е можно, до вечер може и да се испотепаат, да се удави Пргожин у кофа, Шојгу да доживее срцев удар и слично.
Не навлегувам во дискусија дали е лошо или добро тоа што го прави, секако дека е лошо за Русија и нивните изгледи за војната. Јас дискутирам за причините а тоа е дека Русија има катастрофална воена команда која ужасно ја води војната. Затоа и отпорот кон нив сега во Ростов или на пат накај Москва е мал.Taman rabota ako sekoj koj misli deka znae podobro, posebno vo voeni dejstvija si ja zede rabotata vo svoi race. Glavi se trkalale i se trkalaat za toa. Da go narusis sindjirot na komanda. Poloso vo ek na vojna od toa nema.
Zamisli generalite vo Ukraina da si ja zemat rabotata vo svoi race i da go odjebat Zelenski. Ne deka pokaza nekoj spektakularni voeni uspesi dosega osven sto ginat ko gluvci. I togas ke gi opravduvase radi losoto rakovodenje so odbranata na Ukraina?
Loso e i sam vojnik, desetar, vodnik ili tamu nekoj porucnuk da odbie komanda vo tek na borbeni dejstvija, ova e epten loso. So ova direktno se potkopuva moralot i operativnata sposobnost na armijata, da ne znaat od kogo treba da primat komanda. Popara ke se napravi se. Vo takva situacija ne nekoj mozi da mu tekni da kreni nekoja nuklearna centrala vo vozduh ili da aktivira atomsko oruzje oti taka nego mu tekna ili mislel deka znae podobro od negoviot nadreden.
Ete za moment sedni i zamisli si takvo scenario pa zemi javi se i spodeli impresii.
Години се у прашање. Ама признај, подобро го држи паметот од БајденПутин денеска на обраќањето ги нарече предавници и ја повика војската да ги неутрализира. После ја спореди ситуацијата со 1917 година (Пригожин ваљда е Ленин?!) за на крај најверојатно да му го прифатат главното барање![]()
Бајден има простор да се резили, овој е во ептен деликатна ситуација и нема право на грешки.Години се у прашање. Ама признај, подобро го држи паметот од Бајден![]()
секого подобро го држи паметот од БајденГодини се у прашање. Ама признај, подобро го држи паметот од Бајден![]()
Денеска научивме и дека Путин нема појма од историја…Путин денеска на обраќањето ги нарече предавници и ја повика војската да ги неутрализира. После ја спореди ситуацијата со 1917 година (Пригожин ваљда е Ленин?!) за на крај најверојатно да му го прифатат главното барање![]()
Ако се договориле, со парите што ќе ги земе Прогожин, ќе се гушкаат задутре.Путин денеска на обраќањето ги нарече предавници и ја повика војската да ги неутрализира. После ја спореди ситуацијата со 1917 година (Пригожин ваљда е Ленин?!) за на крај најверојатно да му го прифатат главното барање![]()