Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.588
Поени од реакции
35.402
Не треба да си гениј за да уконташ дека не треба да водиш војна.
Освен кога си нападнат и на подолг рок ќе го јадеш 100 пати повеќе ако не се браниш... Не треба да си гениј за да уконташ дека не е баш за фалење кога ти е влезен до балчак.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Освен кога си нападнат и на подолг рок ќе го јадеш 100 пати повеќе ако не се браниш... Не треба да си гениј за да уконташ дека не е баш за фалење кога ти е влезен до балчак.
Затоа сме во НАТО. За да не не нападнат. Тие на Исток не ги контам.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.588
Поени од реакции
35.402
Многу потресени гледам воените аналитичари. Тоа што Крим најверојатно ќе е без вода наредниве години кур ги боли. Важно шоуто да се тера. Ех бре каков олош е собран на темава.

А инаку ехее талентите на ИСИС

Ме прашуваа зошто европски ИСИС ги иам крстено.
Беа без вода од 2014-та, па преживеаја.
Идиотиве од друга страна си уништија капитален стопански и енергетски проект каков нема да бидат способни да направат ни во следните 100 години а веројатно ни било кога, си поплавија и уништија огромна област, уништија милиони човечки судбини... И сега се радуваат дека Крим немало да добива вода од Дњепар. :facepalm:
Автоматски споено мислење:

Затоа сме во НАТО. За да не не нападнат. Тие на Исток не ги контам.
Нападнати сме ние одамна и тоа од „пријателите и сојузниците“, во сопствената држава сме робови на УЧК а во НАТО сме само вазали и измеќари. Тоа што не конташ - ти објаснив, интелектуална преидизвиканост а згора на се и испран мозок.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Беа без вода од 2014-та, па преживеаја.
Идиотиве од друга страна си уништија капитален стопански и енергетски проект каков нема да бидат способни да направат ни во следните 100 години а веројатно ни било кога, си поплавија и уништија огромна област, уништија милиони човечки судбини... И сега се радуваат дека Крим немало да добива вода од Дњепар. :facepalm:

Нападнати сме ние одамна и тоа од „пријателите и сојузниците“, во сопствената држава сме робови на УЧК а во НАТО сме само вазали и измеќари. Тоа што не конташ - ти објаснив, интелектуална преидизвиканост а згора на се и испран мозок.
Глупости нема сериозен проблем со албанците. А и мирно е. Мене ми е ок вака.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.898
Поени од реакции
36.952
Русија од која причина би го оставила Крим без вода, Украина зошто би го поплавила Херсон. А кој е пак интересот на двете страни нуклеарката во Запорожје да ја остават без вода? Ова ми личи на продолжение од серијалот нордстрим.
Крим со години беше без вода од Нова Краковка. Нуклеарната централа е исклучена веќе подолг период.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.369
Поени од реакции
43.179
зошто Крим би немал вода ако е централата уништена? Русите уште го контролираат едниот брег на Дњепар и можат да обезбедат вода.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.588
Поени од реакции
35.402
зошто Крим би немал вода ако е централата уништена? Русите уште го контролираат едниот брег на Дњепар и можат да обезбедат вода.
Kaналот (за Крим) ваљда е на повисоко ниво од новото ниво на Дњепар, или така нешто... Глупост и замајавање за раја, последна е водата важна овде. Друга е играта.

Нуклеарната централа е исклучена веќе подолг период.
Не е можно да не знаеш дека потрошеното гориво мора да биде активно ладено (со децении/векови).

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.369
Поени од реакции
43.179
Kaналот ваљда е на повисоко ниво од новото ниво на Дњепар, или така нешто... Глупост и замајавање за раја, последна е водата важна овде. Друга е играта.

Не е можно да не знаеш дека потрошеното гориво мора да биде активно ладено (со децении/векови).
брат, русите ја имаат дигнато браната у воздух, едноставно сакаат да го решат тој дел и да не се замараат и војската да ја пратат у Запорожје каде што е многу повеќе потребна него да се замараат со тие острови.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Дојде голубот и на темава, ги избутка сите фигури на масата, се посра врз нив и сега се перчи наоколу, како да победил у партијата шах.
Ако ти се гине скокни од Џевахир.

Член од
10 јануари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
1.902
Крим со години беше без вода од Нова Краковка. Нуклеарната централа е исклучена веќе подолг период.
Не е целосно а и да е, има нуклеарен отпад кој бара одржавање.

Нејсе, него кој ја гранатира нуклеарката веќе којзнае колку месеци? Исто ко бранава.
Украинските нато нацисти

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.797
Поени од реакции
6.238
Глупости нема сериозен проблем со албанците. А и мирно е. Мене ми е ок вака.
Šta će biti ako se žaba nađe u loncu sa vrućom vodom? I u istom trenu će iskočiti.

A šta ako tu istu žabu smestite u lonac sa hladnom vodom, stavite na šporet i polako zagrevate? Žaba će se opustiti. A završiće se time da će ona biti skuvana.

P.S. Žaba u vodi – je naučni eksperiment koji su sprovodili naučnici u XIX veku.

Ova priča se često koristi kao mataforički izraz nesposobnosti ljudi da reaguju na značajne promene koje se u životu postepeno dešavaju.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Šta će biti ako se žaba nađe u loncu sa vrućom vodom? I u istom trenu će iskočiti.

A šta ako tu istu žabu smestite u lonac sa hladnom vodom, stavite na šporet i polako zagrevate? Žaba će se opustiti. A završiće se time da će ona biti skuvana.

P.S. Žaba u vodi – je naučni eksperiment koji su sprovodili naučnici u XIX veku.

Ova priča se često koristi kao mataforički izraz nesposobnosti ljudi da reaguju na značajne promene koje se u životu postepeno dešavaju.
Работата е што јас не се чуствувам веќе како Македонец и не ја сметам Македонија за "моја" држава. Јас кога одам на одмор веќе ми е побитно што се случува во таа земја отколку во Македонија. Не се идентификувам во Македонија...јас сум само Граѓанин на Северна Македонија барем сега за сега.

толку, уште еден два поста, па ќе одлеташ на друго место да сереш
можда врз споменик некој
Е не ќе се занимавам со гуртните на Т90.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom