Освен кога си нападнат и на подолг рок ќе го јадеш 100 пати повеќе ако не се браниш... Не треба да си гениј за да уконташ дека не е баш за фалење кога ти е влезен до балчак.
Освен кога си нападнат и на подолг рок ќе го јадеш 100 пати повеќе ако не се браниш... Не треба да си гениј за да уконташ дека не е баш за фалење кога ти е влезен до балчак.
Многу потресени гледам воените аналитичари. Тоа што Крим најверојатно ќе е без вода наредниве години кур ги боли. Важно шоуто да се тера. Ех бре каков олош е собран на темава.
Беа без вода од 2014-та, па преживеаја.
Идиотиве од друга страна си уништија капитален стопански и енергетски проект каков нема да бидат способни да направат ни во следните 100 години а веројатно ни било кога, си поплавија и уништија огромна област, уништија милиони човечки судбини... И сега се радуваат дека Крим немало да добива вода од Дњепар.
Нападнати сме ние одамна и тоа од „пријателите и сојузниците“, во сопствената држава сме робови на УЧК а во НАТО сме само вазали и измеќари. Тоа што не конташ - ти објаснив, интелектуална преидизвиканост а згора на се и испран мозок.
Беа без вода од 2014-та, па преживеаја.
Идиотиве од друга страна си уништија капитален стопански и енергетски проект каков нема да бидат способни да направат ни во следните 100 години а веројатно ни било кога, си поплавија и уништија огромна област, уништија милиони човечки судбини... И сега се радуваат дека Крим немало да добива вода од Дњепар.
Автоматски споено мислење:
Нападнати сме ние одамна и тоа од „пријателите и сојузниците“, во сопствената држава сме робови на УЧК а во НАТО сме само вазали и измеќари. Тоа што не конташ - ти објаснив, интелектуална преидизвиканост а згора на се и испран мозок.
Русија од која причина би го оставила Крим без вода, Украина зошто би го поплавила Херсон. А кој е пак интересот на двете страни нуклеарката во Запорожје да ја остават без вода? Ова ми личи на продолжение од серијалот нордстрим.
Kaналот (за Крим) ваљда е на повисоко ниво од новото ниво на Дњепар, или така нешто... Глупост и замајавање за раја, последна е водата важна овде. Друга е играта.
Kaналот ваљда е на повисоко ниво од новото ниво на Дњепар, или така нешто... Глупост и замајавање за раја, последна е водата важна овде. Друга е играта.
Автоматски споено мислење:
Не е можно да не знаеш дека потрошеното гориво мора да биде активно ладено (со децении/векови).
брат, русите ја имаат дигнато браната у воздух, едноставно сакаат да го решат тој дел и да не се замараат и војската да ја пратат у Запорожје каде што е многу повеќе потребна него да се замараат со тие острови.
Šta će biti ako se žaba nađe u loncu sa vrućom vodom? I u istom trenu će iskočiti.
A šta ako tu istu žabu smestite u lonac sa hladnom vodom, stavite na šporet i polako zagrevate? Žaba će se opustiti. A završiće se time da će ona biti skuvana.
P.S. Žaba u vodi – je naučni eksperiment koji su sprovodili naučnici u XIX veku.
Ova priča se često koristi kao mataforički izraz nesposobnosti ljudi da reaguju na značajne promene koje se u životu postepeno dešavaju.
Šta će biti ako se žaba nađe u loncu sa vrućom vodom? I u istom trenu će iskočiti.
A šta ako tu istu žabu smestite u lonac sa hladnom vodom, stavite na šporet i polako zagrevate? Žaba će se opustiti. A završiće se time da će ona biti skuvana.
P.S. Žaba u vodi – je naučni eksperiment koji su sprovodili naučnici u XIX veku.
Ova priča se često koristi kao mataforički izraz nesposobnosti ljudi da reaguju na značajne promene koje se u životu postepeno dešavaju.
Работата е што јас не се чуствувам веќе како Македонец и не ја сметам Македонија за "моја" држава. Јас кога одам на одмор веќе ми е побитно што се случува во таа земја отколку во Македонија. Не се идентификувам во Македонија...јас сум само Граѓанин на Северна Македонија барем сега за сега.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.