- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 745
- Поени од реакции
- 1.890
Не е важно дали сум глуп или не, не се замарај со мене, гледај фактите и аргументите што ги давам, со нив треба да водиш дискусија, да ги побиеш ако можеш. Ако не, како што е случајот, ќе ти остане да се преокупираш каков бил соговорникот.Те читам искрено не ми изгледаш за глуп,за да не сфаќаш што кажувам. Тие сеоски финти и мангуплок на батерии, со замена на тези, ќе си ги правиш кај тебе пред кооперација.
Сеоски финти и мангуплук на батерии си кажуваш сам на себе? Јер јас само ти направив паралела на твоите тези, не замена. Да си видиш како смешно изгледаат од страна, што сам го потврдуваш дека се сеоски.
Тоа е твоја проценка, не значи дека е така. За руските генерали и стратези очигледно не е така. Стратешка важност на место не се цени според површина и бр на население, има многу други фактори ко географски специфичности (котлина, врвови, висини, рамнини), инфраструктура, логистика, концентрација на нацисти итн.Бахмут е НЕБИТЕН за Русите, бидејќи губат 2 години да освојат градче со ама баш никаква стратешка важност.
Со оглед дека 100 000+ од најспремните единици им неутрализираа баш на тоа местенце, говори дека им било од огромно значење и успешно ја спровеле операцијата.
Така на ред алерт се води војна. Во реалноста не. Не е секоја педа во секој период подеднакво битен. Затоа постојат стратегии и тактики. Затоа постои планско и организирано повлекување или пак офанзивни дејствија, секое во соодветен момент според стратезите. Некој пат се во право, некогаш грешат.Бахмут е БИТЕН за Украинците(како и секоја педа нивна земја), бидејќи секој родољуб треба да ја пролее својата крв ако треба за секоја педа земја независно дали се вика градот Бахмут, Киев, Крива Паланка или Битола. Не 100.000, 5 милиони жртви да има не смее да се предадат нс окупатор..Ама неможиш ти тоа да го сфатиш, уште го немаш отфрлено ропскиот менталитет
Од аспект на русите и руското малцинство што живее во Донбас, Украина со нато е окупаторот, а и според референдумите и уставот на Русија, тие територии и народ се руски, што ги прави нацистите окупатори, а русите ослободители, затоа и се борат тамошните родољуби за секоја педа земја.
Ама не можеш ти тоа да го сфатиш, имаш поданички менталитет према нато и нацисти, таман работа да им се спротиставиш макар и на форум со пишан збор а не па со оружје и борба.