Како на пример што излезе пред точно 30 години и не натраа да се викаме бјрм со амин на западот за да не примат во ОН, пошто нели немаме суверенитет со тоа име?
Или како на пример што со подршка на ЕУ не тераат да признаеме дека сме Титова творевина, пошто дефакто сме биле вулгари, само што не сме свесни за тоа?
Или можда ка како пред 28 години, направија атентат на претседателот, за да за 2 дена ни го сменат знамето?
Или како што ни го покажуваа часовникот пред 20 години, дека е 5 до 12 и дека треба Струга и Кичево да го предадеме на Албанците.
Или можда пред 5 години кога при неуспешен референдум оркестрираа смена на име и ја прекршија основната повелба на ОН, за да не внесат во организација која наводно шири демократија?
А притоа да се праиме наудрени за злосторствата што ги вршеле врз нас и албанските и вулгарските администратори во втора светска војна и америчкиот напалм врз Македонските партизани во граѓанската војна во Егејска Македонија. Нафта треба да пиеме.
Зошто на моето прашање одговарате со прашање? Мене ми е јасно ова што го напиша горе, и не реков никаде дека не се согласувам, ниту пак го оспорувам тоа.
Е сега, ако не се согласувам и со постапките на напредните комунисти од истокот, не значи дека го одобрувам она што го прави западот..
Муабетот се сведува на онаа Македонското..Зошто Трпе вака правиш? Зошто Трајче праеше вака сега и јас ќе правам.. И сега ќе се делиме на два табори, а всушност и Трпе и Трајче се служат со исти тактики и работи секаде каде што ќе стапнат...
izlegoja, ni rekoa i drugar ti zaev im dade se
Што направи ти за да го промениш тоа? Кај беше дента кога го променаа името? Јас протестирав пред Собрание..Протестот го уништи Јанко Бачев..
Јас само поставив прашање со замена на тезите, што и како... Веднаш се впуштивте во дебата ми споредувате со Западот.
Другар ми Заев? Ова смешка е или сарказам? Што и да е, сепак ти е тиња, биди малку покреативен, очобол ќе фатиме....