Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?


  • Вкупно гласачи
    674

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.716
Поени од реакции
80.095

ајде!
сега му е мајката Крим да се врати!
ќе го заробат и директ у Хаг!
Автоматски споено мислење:

Бајден за обвинувањата против Путин: Проблем е што судот не го признаваат сите, вклучувајќи не и нас
 
Последно уредено:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.160
Поени од реакции
11.592

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.160
Поени од реакции
11.592

Аааааа. Крастајците на Путин.



Лапај си.

Иако се едни од најгласните со реториката. Голем дел од црниот шверц токму Полјаците го прават кон Русија. Турција и ОАЕ може за технологија и електроника. Ама Полјциве за производи од секојдневна употреба како Кока Кола и кур се тресе оди токму преку Полска.

Во меѓувреме лапај си Руски крастсјци и пази да не се задавиш.
 
Член од
6 февруари 2022
Мислења
861
Поени од реакции
3.472
Значи според тебе кој не се слага со твоето гледиште е роб на УЧК по автоматизам?
Судбина
Не според мене и моето мислење туку според реалната слика и фактите, пример: ти земаш пензија ако некој од УЧК потпише, ак не нема да земеш :toe: а во таква ситуација се наоѓаш благодарение на НАТО, што значи дека секој што може да го порази НАТО е твој спасител од таквата ситуација, освен нели тебе ако не ти одговара тоа.
И да секој од северната што е за НАТО е северџан, и тоа не е заради што јас така тврдам ами зш тоа е реалната фактичка состојба, станаа северџани за да влезат во НАТО тоа е тоа просто и едноставно 2+2.
Така е поделен и народот, северџаните се за НАТО Македонците се за Русија, обратно неможе да биде зашто е контрадикторно.
 
Член од
14 ноември 2013
Мислења
6.610
Поени од реакции
21.506
Баш ме интерсира како авторот замислува дека ќе се одвива апсењето на Путин. Смешен ми е тектстов, поточно делот "веднаш ќе биде уапсен", дали зошто го копирале/превеле или навистина верува авторот во тоа. Од тие држави во кои Путин веднаш ќе биде уапсен, покрај Македонија - гордата НАТО членка која седи на иста маса со најмоќните, се наоѓаат Таџикистан и Венецуела - руски сојузници, првата од овие две дури има и руски воени бази во неа.
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.034
Поени од реакции
21.598
А тебе што толку те заболе за русите па толку дркате на нив,тоа не ми е јасно..Што добро имаш видено од нив,или било кој од вас,па подржувате окупатори на туѓа територија што убиваат цивили за нечии си империјалистички интереси,тотално непотребна и неоправдана војна во 21 век во Европа.Ја во Украина нити имам некој ни па имам некакви интереси лично,ама човечки и разумно застанувам на страна на правдата. Украина е иста Македонија,само смени ги улогите со Бугарија и Русија..Само што се многу поголеми држави и побитни за светските токови. Русија окупира туѓа земја,Украинците си ја бранат државата..Просто е Владе,само малце размисли што и кого подржуваш.
Ako mi gi pratis postovite od pocetok do sega ke sfatese deka oko ne mi trepnuva za Rusite i Ukraincite. Da proruski sum nastroen no ne deka gi mrazam Ukraincite ili epten gi sakam Rusite, tuku radi nesto sosem treto sto neznam kolku pati e tuka objasneto na temata. Ke ti objasnam pak na novo ako sakas, ne e problem no dovolen e faktot deka cela siptаrana , site severdjani, bugarskite gomna, sareni kurtoni bez isklucok se za Ukraina, a generalno Ukraina na mapa ne znaat kade e. Site bez isklucok i Ti so niv . Od so maka iskreno neznam. Da si tolku glup, ne si pa da ne znaes ili ne sfatis zoato e toa taka i zatoa misterija si.
P.s eve ti uste eden hint. Utre ako Kina go napadni Tajvan, za Kina ke bidam bez ni tronka dvoumenje. I racunaj ist narod se, Kinezi i ednite i drugite. Nemozis tuka za prokinez da me obvinis deka sum kako ovde prorusin i gi mrazam Ukraincite. Tamu site se Kinezi jbg :toe:
 
Член од
24 април 2008
Мислења
10.618
Поени од реакции
11.808
Нафо екипата ја нема задње време. Чудна работа.
Полнат духовни батерии пред претстојната украинска контра-офанзива.

Кога ќе започне, ќе ја исфрлуваат таа енергија 24/7 врз темава.
 
Член од
3 септември 2010
Мислења
5.913
Поени од реакции
8.404

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.160
Поени од реакции
11.592
Нафо екипата ја нема задње време. Чудна работа.
НАФО тука е бе.
Автоматски споено мислење:

A да го видат ова?

Фали уште во Македонија, Зеленава партија да влезе во ваков дил. Таман го имаат муабетот со Кадиров. Да им го раскажат филмот на Европејциве малце за шверц :icon_mrgr:
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
15.802
Поени од реакции
35.487
Посејдони се прекумерно користење на сила како што ни викаа 2001, Мирољуб им е доста :LOL:
Посејдон е кодното име за Мирољуб, лажњак е муабетот за торпедо од Белгород, Миро ќе му влета брутфорс со ќускијата и троа динамит :D
 

Kajgana Shop

На врв Bottom