Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    751
Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Медиуми: Украина дислоцираше дивизија „Бук“ во реонот каде падна малезискиот Boeing

19:04 17 jули 2014

Во реонот околу Донецк, каде се сруши малезискиот авион, претходно била дислоцирана дивизија на зенитниот ракетен комплекс „Бук“ од страна на вооружените сили на Украина, пренесува РИА Новости, повикувајќи се на свој извор.

„Според податоците, во средата во реонот околу Донецк била дислоцирана дивизија „Бук“ од страна на вооружените сили на Украина. Во моментов во Харков се товари уште една дивизија од ова оружје“, пренесува изворот.

Според зборовите од изворот, леталата на висина поголема од 10 километри можат да бидат погодени само од С-300 или „Бук“. Самоодбраната на Донецката народна република нема такво оружје.

Превземено од Руска реч на македонски
Мижи да те лажам.

"DNR/DPR militia took control over military air defence facility № А-1402 with SAM rocket complex BUK" itar-tass.com/mezhdunarodnaya-panorama/1287030 29 june 2014

"Donetsk air is protected by SAM BUK" http://www.vesti.ru/doc.html?id=1741703

Член од
9 јуни 2009
Мислења
194
Поени од реакции
78
Сеуште не е толку отидено, за да србославија ми е боља од ова, али кај и да е, што би рекол некој, и црниот ѓавол некому ќе биде подобар.

Јужна бановина не е уопште добар избор, али би ја прифатил оберучке, ако од другата страна имам шеријат, калифат, курофат....
Еднаш ми беше кажано оти Толтеците никогаш не одговарале на прашања кои самите не (би) си ги поставиле.

Откако го сфатив ова, случаите како тоа што те цитирам, може да ги наречам и умствено силување. Ама, внимавај - тоа сам си го направи себеси. Самиот се принуди да му одговараш на вакви прашања, кои бараат избор меѓу две или повеќе зла.

Размисли за тоа.

Ако веќе мораш да избираш, ти посакувам да избираш меѓу две или повеќе добра.[DOUBLEPOST=1405632073][/DOUBLEPOST]http://lifenews.ru/news/136436

Командир мотострелкового взвода, попавшиј в плен к ополченцам, рассказал о поддержании боевого духа в украинских частјах, переброшенных в Донбасс.

20-летниј гранатометчик Евгениј Гунько, служаштиј в украинској армии по контракту, на допросе у ополченцев в Луганске призналсја, что командование части угрожало посадить его за решетку, если он откажетсја воевать с Россиеј. Контрактник также добавил, что за невыполнение этих условиј ему грозило бы до семи лет заклјученија.
Added Jul 12, 2014 at 2:30 pm

Последно уредено:
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.913
Поени од реакции
36.992
Според листата на патници се следните.

-143 Холанѓани,
- 20 тина од Австралија
- 20 Малезија
- 11 Индонезија

И по 6-7 души од Белгија, Германија, Франција и Британија, и уште по некоја земја...

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.502
Поени од реакции
23.533
Huib Gorter of Malaysia Airlines has said there were "probably 154 Dutch people on board," at the time of the crash.

Dutch officials are reporting the following distribution of nationalities:

154 Dutch
47 unknown
27 Australian
23 Malaysian
11 Indonesian
6 British
4 German
4 Belgian
3 Filipino
1 Canadian

Порасна цената на нафтата

Последно уредено:
Член од
9 јуни 2009
Мислења
194
Поени од реакции
78
Onaj transportni IL 76 je oboren pri sletanju, a i oni Antonovi na znatno manjoj visini. Ukrajina je garantovala bezbednost na visini od preko 7 900 m, znaci sva odgovornost lezi na Ukrajini.
[DOUBLEPOST=1405636914][/DOUBLEPOST]Форумџија од Москва.
Opolcenci su zauzeli tu kasarnu A-1402 29,06, a Kijev je odmah posle toga izjavio da taj BUK nije upotrebljiv. Osim toga , za Buk je potrebna specijalna obucena posada, to je zenitno raketni kompleks, ne moze ga rudar aktivirati.
Po svoj prilici Ukri su se malo igrali i vezbali sa ovim Bukom,koji je juce stacioniran u blizini Donjecka. Poslednji put je Ukrajina provodila vezbe sa zenitno raketnim kompleksima PVO 2001.g., kada je raketom S200 srusen ruski civilni TU 154 iznad Crnog mora.
Инаку, друг форумџија јавува дека холандските власти се претпазливи и не истрчуваат со изјави за сомнежи.[DOUBLEPOST=1405637770][/DOUBLEPOST]Патеката на авионот.
http://transport.marshruty.ru/Transport/Timetable/66630-70140-Kuala-Lumpur-Amsterdam/plane/

Дааалеку од Донбас.

Последно уредено:
Член од
14 август 2012
Мислења
1.708
Поени од реакции
738
Зашо почна се тоа у Украина на почетоко заради кој проблем?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.444
Поени од реакции
43.303
http://en.wikipedia.org/wiki/Euromaidan
почна се од желбата некои фацки да дојдат на власт со кукавички акции како убивање цивили, за да се добие поддршката на народот, и погоди кој бил режисер на тој филм? Америка.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Се почна откако поранешниот претседател на Украина Jанукович се повлече од преговорите за економска соработка со ЕУ и прифати позајмица од Русија.
Народот се крена на протести изразувајќи ја желбата Украина да се приближи кон ЕУ и да се тргне шаката на Русија која што контролираше се во Украина.
Со месеци траеја мирни протести низ Киев се додека дебилот Јанукович не реши да криминализира протести и било какви собири.
Тука почна насилството и тука се создадоа 2 група, про-руски (или про-владеачки) и про-западни групи познати под Еуромајдан.
Со недели имаше насилства по цел Киев, но демонстрантите победија и Јанукович избега од Украина со своите пари.

Путин виде дека Украина е изгубена и дека иднината на Украина е со ЕУ, па реши да види што може да земе од Украина.
Крим е историски и демографски нивен, така да лесно го зема, проблемот беше источна Украина каде што живеат мнозинство руси или мешани семејства кои зборуваат на руски.
Конфликтот во источна Украина сеуште трае.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.345
Поени од реакции
47.046
ova e klasicna false flag situacija, definicija za false flag e ova. sega doprva ke vidime koja e poentata.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.913
Поени од реакции
36.992
До сега Холандија и нејзината влада на која и беа убиени 150 нејзини граѓани не истрчува со обвинувања и вперувања на прстот туку бараат истрага и брзо да се реши ова.

Инаку на околу стотина од патниците финална дестинација им била Интернационалната конференција за ХИВ и СИДА во Мелбурн.

Исто така според првичните објави, во авионот се наоѓал можеби најдобриот истражувачки и научен тим за хив и сида во светот.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Одма почна да мириса на conspiracy teory

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Мижи да те лажам.

"DNR/DPR militia took control over military air defence facility № А-1402 with SAM rocket complex BUK" itar-tass.com/mezhdunarodnaya-panorama/1287030 29 june 2014

"Donetsk air is protected by SAM BUK" http://www.vesti.ru/doc.html?id=1741703
Не мижи Асане, да не ми те лажат.. Како и да е, на лагата нозете кратки и се ;)

8sXfORetYVM.jpg

Се почна откако поранешниот претседател на Украина Jанукович се повлече од преговорите за економска соработка со ЕУ и прифати позајмица од Русија.
Народот се крена на протести изразувајќи ја желбата Украина да се приближи кон ЕУ и да се тргне шаката на Русија .. бла, бла, бла... бла.. бла.. бла
Еднаш им реков на моите: Ќе се качам на кровот од куќата и ќе се фрлам. Сакам да се научам да летам!!!
Тие ми одговорија: Не може.
Се испотепавме.

Да не ме спречеа досега сигурно ќе научев да летам.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Сепаратистите запалиле нафтена рафинерија близу Луганск
[DOUBLEPOST=1405671892][/DOUBLEPOST]
Не мижи Асане, да не ми те лажат.. Како и да е, на лагата нозете кратки и се ;)

Прегледај го приврзокот 97848

Еднаш им реков на моите: Ќе се качам на кровот од куќата и ќе се фрлам. Сакам да се научам да летам!!!
Тие ми одговорија: Не може.
Се испотепавме.

Да не ме спречеа досега сигурно ќе научев да летам.
Подмолен начин на Порошенко да инсинуира дека БУК-от со кој сепаратистите го собориле авионот е донесен од Русија.
Не сакаат да се знае дека им земале вредна армиска опрема. Има премногу докази дека сепаратистите на 29-ти Јуни со освојување на воен аеродром се снабдиле со украински БУК тенк. Сепаратистите се испофалеа со денови по социјални мрежи, имаат и соберено украински воен транспортер со БУК-от пред неколку дена.

Има и слики од истиот БУК на сепаратистичка територија во близина на уривањето на авионот во слично време со уривањето. Ако сакаш и тие слики и видеа ќе ти ги покажам.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.502
Поени од реакции
23.533
Судете сами.

https://www.youtube.com/watch?v=kpSLUR0bk_A&fmt=18

Ако ова е вистина тогаш е тотална КАТАСТОФА

Statement of losses of Ukrainian troops for July 9-15, signed by Avakov - Ukraine Secretary of the Interior:
Ukrainian troops killed -1600
Ukrainian troops injured - 4723
Tanks losses - 35
Armored vehicle - 96
Artillery - 38
Airplane - 7
Helicopter - 2
Cars - 104
Rebels losses:
Killed - 48
Injured - 64
Tanks - 2
Artillery -5
Cars - 8

Civilians losses:

Killed - 496
Injured - 762

signed by Avakov - Secretary of the Interior

Мислам дека не е вистина но не би можел да знам.

Ukrainian Buk battery radar was operational when Malaysian plane downed - Moscow

Последно уредено:

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.508
Поени од реакции
1.896
Доњецк. Жена го моли Губарев да не ги користи цивилите како заложници т.е. жив штит.

Kajgana Shop

На врв Bottom