мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 19.417
- Поени од реакции
- 24.144
Obrni vnimanie na ona i ajde sloveniИзвини ама бугарите се татари!![]()
Obrni vnimanie na ona i ajde sloveniИзвини ама бугарите се татари!![]()
А ако Бугарија не нападни, ние треба да се бориме или исто ко Украинците треба да си седиме мадру за помалце да ни влези?Aman be so toj glupiot muabet, bratski narodi, brakja sloveni, pravoslavni kur se trese.
I bugarite se pravoslavni, i ajde sloveni pa ni na kraj na pamet bi mi padnalo da gi narecam brakja, semkata da im se sotri tatarska.
Ako utre nekoj gi napadni, ete Turcija posto neli ni sloveni, ni pravoslavni ,za Turcite ke bidam i toa od se srce.
Brakja zimi kurov.
Tреба да гледаме да не насадат некој на власт кој би направил да водиме самоубиствена војна заради амерички корпоративни интереси, сва среќа што некој како Зеленски не е власт кај нас... Oh, wait.А ако Бугарија не нападни, ние треба да се бориме или исто ко Украинците треба да си седиме мадру за помалце да ни влези?
Текстот е преземен, не е мој.Да, тоа што тука живеете во конзервата на Тупин не значи дека никогаш западните медиумите не нарекле некој политичар воен злосторник. Претежно од по независни медиуми и од левичарските кругови скоро секогаш во демократските држави имало опозиција против војна.
Еве ти еден артикл од 2003 (своевремено) од сопартиец на Блер.
![]()
Tam Dalyell: Blair, the war criminal
Tam Dalyell: Tony Blair should be arrested for war crimes because he has pursued a war against Iraq without UN authorisation.www.theguardian.com
Ако сакаш ќе бараме уште не е проблем, тоа се придонесите од живеење во колку-толку демократско општество.![]()
Koj kako si saka. Jas licno za Severdjania ne planiram ni vlakno od glavata da mi fali, ne pak drugo.А ако Бугарија не нападни, ние треба да се бориме или исто ко Украинците треба да си седиме мадру за помалце да ни влези?
Значи треба да му дадеме на Бугарите се што сакаат, како што се бараше од Зеленски.Tреба да гледаме да не насадат некој на власт кој би направил да водиме самоубиствена војна заради амерички корпоративни интереси, сва среќа што некој како Зеленски не е власт кај нас... Oh, wait.![]()
А има нешто што не им дадовме?Значи треба да му дадеме на Бугарите се што сакаат, како што се бараше од Зеленски.
Oh Wait
Нема, се што побараа и ќе побраат допрва му даваме.А има нешто што не им дадовме?
Ќе биде ко Сирија кога борците за човекови права се поделија на умерена опозиција и терористиУште некој месец и цела западна европа ќе почне да навива за русија. Дури и држави од еу можеби ќе ја нападнат украина од запад, па ќе испаднат вести дека навистина нацисти ја воделе државата, дека зеленски бил масон или илуминат итн.
Се што ќе треба ќе правам, што се мора лесно е.Koj kako si saka. Jas licno za Severdjania ne planiram ni vlakno od glavata da mi fali, ne pak drugo.
Ti?
Тој што им дава оружје и ја уништува ЕУ таква влада ни инсталираше. Во Украина инсталираа целосно спротивна. Кај нас ставија црпко предавник, кај нив клаија црпко фашист.Нема, се што побараа и ќе побраат допрва му даваме.
Ти се чудам како оваа реченица не ти прави краток спој во главата.Тој што им дава оружје и ја уништува ЕУ таква влада ни инсталираше. Во Украина инсталираа целосно спротивна. Кај нас ставија црпко предавник, кај нив клаија црпко фашист.
Под покровителство на?Нема, се што побараа и ќе побраат допрва му даваме.
Па ќе им дадеме шанса да се корегираат и со физичка окупација да не внесат во ЕУ.Значи треба да му дадеме на Бугарите се што сакаат, како што се бараше од Зеленски.
Oh Wait
Путин беше доволно глуп да наседни на тоа што му го спремаа. Се знае дека САД т.е. неоконзервативците, се зад се што се случува во Украина.Под покровителство на?
Дали конечно ти светна зошто таму ја подржуваат Украина, А? А?