Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    745
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.478
Поени од реакции
18.504
Aman be so toj glupiot muabet, bratski narodi, brakja sloveni, pravoslavni kur se trese.
I bugarite se pravoslavni, i ajde sloveni pa ni na kraj na pamet bi mi padnalo da gi narecam brakja, semkata da im se sotri tatarska.
Ako utre nekoj gi napadni, ete Turcija posto neli ni sloveni, ni pravoslavni ,za Turcite ke bidam i toa od se srce.
Brakja zimi kurov.
А ако Бугарија не нападни, ние треба да се бориме или исто ко Украинците треба да си седиме мадру за помалце да ни влези?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.507
Поени од реакции
35.252
А ако Бугарија не нападни, ние треба да се бориме или исто ко Украинците треба да си седиме мадру за помалце да ни влези?
Tреба да гледаме да не насадат некој на власт кој би направил да водиме самоубиствена војна заради амерички корпоративни интереси, сва среќа што некој како Зеленски не е власт кај нас... Oh, wait. :unsure:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.416
Поени од реакции
84.736
Да, тоа што тука живеете во конзервата на Тупин не значи дека никогаш западните медиумите не нарекле некој политичар воен злосторник. Претежно од по независни медиуми и од левичарските кругови скоро секогаш во демократските држави имало опозиција против војна.
Еве ти еден артикл од 2003 (своевремено) од сопартиец на Блер.

Ако сакаш ќе бараме уште не е проблем, тоа се придонесите од живеење во колку-толку демократско општество. ;)
Текстот е преземен, не е мој.
Ваљда се приметува. Има линк, три точки (кои укажуваат на тоа дека е дел од поголема целина).

Инаку, да, се слагам со неа.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.417
Поени од реакции
24.144
Koj kako si saka. Jas licno za Severdjania ne planiram ni vlakno od glavata da mi fali, ne pak drugo.
Ti?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.478
Поени од реакции
18.504
Tреба да гледаме да не насадат некој на власт кој би направил да водиме самоубиствена војна заради амерички корпоративни интереси, сва среќа што некој како Зеленски не е власт кај нас... Oh, wait. :unsure:
Значи треба да му дадеме на Бугарите се што сакаат, како што се бараше од Зеленски.

Oh Wait

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
Значи треба да му дадеме на Бугарите се што сакаат, како што се бараше од Зеленски.

Oh Wait
А има нешто што не им дадовме?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Уште некој месец и цела западна европа ќе почне да навива за русија. Дури и држави од еу можеби ќе ја нападнат украина од запад, па ќе испаднат вести дека навистина нацисти ја воделе државата, дека зеленски бил масон или илуминат итн.
Ќе биде ко Сирија кога борците за човекови права се поделија на умерена опозиција и терористи :)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.478
Поени од реакции
18.504
Koj kako si saka. Jas licno za Severdjania ne planiram ni vlakno od glavata da mi fali, ne pak drugo.
Ti?
Се што ќе треба ќе правам, што се мора лесно е.

Иначе ако беше уште Груевски на власт, така хардкор бранител на државата, тогаш ќе дадеше влакно ?

Член од
28 август 2013
Мислења
4.491
Поени од реакции
13.719
Нема, се што побараа и ќе побраат допрва му даваме.
Тој што им дава оружје и ја уништува ЕУ таква влада ни инсталираше. Во Украина инсталираа целосно спротивна. Кај нас ставија црпко предавник, кај нив клаија црпко фашист.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.478
Поени од реакции
18.504
Тој што им дава оружје и ја уништува ЕУ таква влада ни инсталираше. Во Украина инсталираа целосно спротивна. Кај нас ставија црпко предавник, кај нив клаија црпко фашист.
Ти се чудам како оваа реченица не ти прави краток спој во главата.

Сега како е правилно за нас, да имаме некој како Зеленски или како Заев?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513

Oh Wait
Па ќе им дадеме шанса да се корегираат и со физичка окупација да не внесат во ЕУ.
Вака не окупираат ама не се брои.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.478
Поени од реакции
18.504
Под покровителство на?

Дали конечно ти светна зошто таму ја подржуваат Украина, А? А?
Путин беше доволно глуп да наседни на тоа што му го спремаа. Се знае дека САД т.е. неоконзервативците, се зад се што се случува во Украина.

Сега и за тебе истото прашање, за нас што е подобро, да имаме некој како Зеленски или како Заев?

Kajgana Shop

На врв Bottom