- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.454
- Поени од реакции
- 84.866
Нели?нели ова не е војна за територија![]()
Нели?нели ова не е војна за територија![]()
СССР? СССР не бил вака загрозуван затоа што „бил моќен“, практично имплицираш дека сегашна Русија е слаба (ова пак во опасност да ме обвиниш дека ти ги превртувам зборовите). Ајде да ги споредиме фактите.СССР не бил загрозен пошто имал моќ, дури и ја водел САД во Латинска Америка.
СССР си се уништи сама, а не САД, придобивките од планска економија и комунизам![]()
Релативизираш. Не ти побарав да споредуваш кога Украина била поблиску (до НАТО/оружје). Ти посочив на фактите кои велат дека Украина стана голема егзистенционална закана за РФ.Мое лично мислење е дека Украина беше многу подалеку од НАТО и вооружување од НАТО пред војната него ли сега и во иднина.
Украина имаше нуклеарно оружје кое и со поддршка на САД го предаде на Русија, каде што имаше договор дека нема да биде Украина нападната, нешто што Русија не го испочитува, така да реалноста за нуклеарно оружје во Украина е блиску на 0.
Мислам дека рекацијата на Русија е погрешна, а не дека не требала да реагира, како што кажав погоре од кој причини ме мрзи да се повторувам, ако надворешната политика а и внатрешна на Русија беше коректна, немаше воопшто да им го земаат дворот
Што точно „не било коректно“ во политиката на Русија пред американската агресија, мислам ако оставиш на страна капитулација и самоништување?ако надворешната политика а и внатрешна на Русија беше коректна, немаше воопшто да им го земаат дворот
Како може да сум граѓанин од втор ред а работам во една од најголемите defense contract компании во светот(Lockheed Martin), со сертификат за безбедност за кој ме ветуваа 6 месеци со отслужен воен рок во US Army(Army Core of Engineers)Ох, ќе го јадела курот Македонија... да не дозволиме тоа да се деси.
А моментално живееш у земја у која си граѓанин од втор ред, даде знаме, име, устав... Али да не дозволиме Македонија да го јаде курот!
Сега не го јадеш курот?
не беше камионџија ти? Од каде стана вработен на локид? Инженер и тоаКако може да сум граѓанин од втор ред а работам во една од најголемите defense contract компании во светот(Lockheed Martin), со сертификат за безбедност за кој ме ветуваа 6 месеци со отслужен воен рок во US Army(Army Core of Engineers)
Ме дупиш нешто, во Македонија не ни постои таква фирма и да постоела ќе беше базирано све на врски и ќе упикаа шупаци со книшки партиски.
Косоварите не одлучија сами, туку САД; НАТО им ја изведе војната наместо Косоварите, кои цело време губеа од Српската полиција и армија, пред бомбардирањето.Тогаш зошто за Косово вака не викавте нека има референдум нека одлучат сами ?
Да, тоа го практикуваат токму САД, ЕУ и ОТАН. Зашто не и другите?...Двојни аршини на дело...
Зошто западна Македонија да нема реферндум да се припои на Косово ?
Ако почнат вакви преседани Македонија прва ќе го јаде курот.. али кратковидноста на грото од народот во МК е видлива од секогаш..
Пази, дава пример „Косово (веќе) направи бесправен рефендум“, и во истиот пост си носи заклучок “ако почнат вакви референдуми/преседани Македонија прва ќе го јаде курот“... А преседанот веќе е направен.Да не трчиш како кокошка пред автобус добро би било. Си изведуваш заклучоци без да знаеш било што за мои ставови или мислења.
Ако имаш нешто паметно да реплицираш повржано со таа тема кажи ако не не треси слама.
Двојни аршини на дело...
Чија цел?И мене не ми се свиѓа, ама тоа е. Не ми се свиѓа ни азербеџанците шти требат христијански народ во исис стил, ама моќта е на нивна страна.
Во ситуацијава мислам згреши и Кина што не се вмеша поактивно. Наредна цел ќе бидат они.
А што би барала западна Македонија во сојуз со Косово?Зошто западна Македонија да нема реферндум да се припои на Косово ?
Глупости долги со километри.СССР? СССР не бил вака загрозуван затоа што „бил моќен“, практично имплицираш дека сегашна Русија е слаба (ова пак во опасност да ме обвиниш дека ти ги превртувам зборовите). Ајде да ги споредиме фактите.
- СССР малтене водеше жешка војна со Кина и секако имаа лоши односи, Русија има добри односи со Кина
- СССР имал влијание во Јужна Америка ама државите како Венецуела иако левичарски никогаш не им помогнаа кога намерно се симнуваше цената на нафтата (не намалија производство), Русија денес има целосна соработка со Венецуела и САД никако да успеат да ги убедат да зголемат производство или барем да им продаваат нафта (иако тоа за Венецуела значи многу после сите децении санкции)
- СССР конечно се распадна заради напливот од нафта од Саудијска Арабија, Русија денес соработува со нив и САД никако да ги убедат да зголемат производство иако дури и дедо Брендон лично отиде на бацирака кај кралот
Итн, итн.
Инаку ако комунизмот ги распаднува државите, тогаш на САД лошо им се пишува. Нема покомунистичка држава во моментов на планетава, не само внатрешните политики туку и заради културниот Марксизам кој дефекто и дејуре е државна политика во САД.
Релативизираш. Не ти побарав да споредуваш кога Украина била поблиску (до НАТО/оружје). Ти посочив на фактите кои велат дека Украина стана голема егзистенционална закана за РФ.
Факти:
- САД организира државен удар во Украина
- САД постави нова власт која почна непријателска политика кон Русија
- новата украинска власт се закани дека ќе развие нуклеарно оружје
- новата украинска власт го забрани рускиот јазик, почна да ги малтретира и прогонува и убива етничките Руси
- итн, итн
Ова погоре се факти. Можеш ли да демантираш нешто од тоа? Што е неточно?
Што точно „не било коректно“ во политиката на Русија пред американската агресија, мислам ако оставиш на страна капитулација и самоништување?
Претходниците буквално прво се согласија да го распуштат Варшавскиот Сојуз, а потоа и Советскиот Сојуз. Русија дури побара и членство во НАТО. Се отворија за странски (амерички) фирми... Сите видовме како заврши сето тоа и што последично се случи потоа. Но да кажеш дека биле „некоректни“?
Ти покажувам со најочигледни примери дека си целосно необјективен. Дури не ми е јасно зошто одрекуваш.![]()
Азеберџанец е, нормално дека е противВелемајсторски шах, а? Путин ли е, Каспаров ли е....
Оу, не, чекај... Каспаров да ти бил ПРОТИВ Путин... хммм....
Немаат ли квоти во САД, за лгбтП, малцинства, и секакви други „маргиналзирани групи“?Америка комунистичка држава? Свесен си што зборуваш?
Културен Маркизам како државна доктрина?
Ти се жалеше на ад хоминем пред некој пост?Глупости долги со километри.
Еве Бајден ќе одел за втор мандат, има 86 год. На 90 год и да одговара за нешто го боли уво...Во однос на минатото, сега поголеми психопати се на власт во САД. И поспремни се на неверојатни ризици, во однос на минатото.
Тоа е разликата.
Брендон не е психопат, сиротиот не е личност во моментов. Мислам колата вози, ама нема никој позади воланот. Како да завртиш идеална кукла е (за кукларите, кои всушност се психопатите за кои зборуваме).Еве Бајден ќе одел за втор мандат, има 86 год. На 90 год и да одговара за нешто го боли уво...
Ајде попаметен си од тоа кој колку територија држел. Се гледа трендот на кај иде. Иначе муабетот беше за западот према Русија.Русија им држи територија колку Португалија, плус Крим и за тебе тоа е водење 100 - 0 за другата страна?