Нормално, имаат и тие малцинства кои можат да го следат примерот кога и да е.Кинезите не се согласуваат со промена на граници.
На некои од нив им е обеќана бесмртноста, тие луѓе се веќе задоени со трансхуманистички идеи за луѓе киборзи врзани со АИ и т.н. Тоа е веќе прераснато во култ, и од таму се црпе енергијата за оваа будалаштина што се прави сега.Преку кур ја не би сакал да го поминам остатокот од животот у бункер нека се кријат секако и на нив крајот ке им дојде
koj se tie malcinstva sto ke sakaat da se pripojat do maticnata im drzava?Нормално, имаат и тие малцинства кои можат да го следат примерот кога и да е.
Ne bese tema pripojuvanje tuku otcepuvanje.koj se tie malcinstva sto ke sakaat da se pripojat do maticnata im drzava?
lol... pa ova e pripijuvanje, nema otcepuvanje i formiranje nezavisni drzavi.Ne bese tema pripojuvanje tuku otcepuvanje.
Ne rekov sega, opsto. Toa e politika na Kina uste odamna povrzana so Taivan.lol... pa ova e pripijuvanje, nema otcepuvanje i formiranje nezavisni drzavi.
ama eve da e otcepuvanje ko so vikas... kazi koe malcinstvo ima takov kapacitet ko ruskoto vo ukraina? ima li nekoe so prblizen kapacitet koe ke bide priznato i poddrzano od sosedite? ne si pravite filmovi ne e kina EU pa raznorazni skotski ili katalonii da se otcepuvaat. duri i defakto drzavata taiwan ne saka nezavisnost i ne probala toa da dobie nitu ke dobie.
Ne.Ne rekov sega, opsto. Toa e politika na Kina uste odamna povrzana so Taivan.
До вчера викаат дека Русите немаат паметни ракети и дека праќаат демотивирани трупи да војуваат со рѓосани калашникови, а денес трубат дека со подморници влегле на НАТО територија да си ги уништат цефките за гас без да ги приметат.Само западна медиумска фела може да формира мислење кај пошироката јавност дека Путин ја губи војната, а овој се спрема по втор пат во 8 години да им одзема територија.
Морам да признаам им се восхитувам на америте на пропагандната машинерија, убедливо број 1 се. Буквално можат да обликуват човечко мислење како сакаат и како им одговара.
Нели, две најголеми грешки се прават кога се проценува Русија. Едната е дека ја потценуваат, а другата дека ја преценуваат.Истовремено Русија ja има и најнеспособната и најспособната армија во свет според западните медиуми и тоа на никого не му е чудно![]()
празни полни свеедно, после ова кога ќе биде официјално украинците ќе може само некоја тактичка да попијат ако ги напаѓаат териториите.