Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.126
Поени од реакции
30.215
Duri i vo voena situacija, nikogas ne zaboravajte da rabotite na svojata kariera :love:
Prioriteti se najbitni.

unknown-34.png
SmartSelect_20220728-114330_Instagram.jpg

• Хаха
Reactions: A__
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.655
Поени од реакции
42.207

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Јас кога кажав дека целта на војната е обид да се обнови Сојузот ми се смеевте...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.701
Поени од реакции
33.901
^^Треба да си ја вратат химнава (со смена на текстот, советско во руско), една од је*ено најмоќните химни било кога.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.011
Поени од реакции
83.406
„Земјата мора да се обедини и да каже – точно е, Путин има гас, но ние имаме моќ“, кажа германскиот министер за стопанство Роберт Хабек.

Супер вака, празни зборови без вистинско значење зад нив. Тоа ли преостана?
Го глеале Хи Мен и мислат дека е доволно да кажеш - Ја имам моќта!

Последно уредено:
Член од
1 јули 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
8.499
^^Треба да си ја вратат химнава (со смена на текстот, советско во руско), една од је*ено најмоќните химни било кога.
Па истата музика е само со променет текст. И не може мала промена да се направи на текстот од советска во руска, има цели стихови и строфи за Ленин и комунизмот.

Јас кога кажав дека целта на војната е обид да се обнови Сојузот ми се смеевте...
Се смеат за да не те плачат од мука.

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.892
Поени од реакции
5.016
Не е свесен за една работа иначе све што кажа е така. Окултната олигархија која владее со западот полека се спрема за војна и практично имаат и донесено одлука за тоа у Мадрид пред некое време на самитот на НАТО. Првично планираат 300000 војска па полека да стигнат до милион.
Све тоа сигурно ќе резултира со стискање на дугмињата и примена на стратешко нуклеарно оружје, и тоа е повеќе од јасно на сите. Она што е чудно е што они одат натака, а животот кој го имаат....острови, јахти, невини девојки у изобилие не им е битен. Тоа го става под знак прашалник кој е уствари во позадина во оваа голема игра, што е моментално најголема мистерија на планетава.
До сега не сме се соочиле со опасност од нуклеарна војна, или имало ама не голем ризик...сега сигурно одиме натака, без никаква дилема.
Ако веќе наведуваш дека западната олигархија е окултистичка (за поупатените тоа е точно, за неупатените тоа е неприфатливо...), тогаш е повеќе од јасно дека мистеријата која стои зад големата игра е веќе решена-ликот кој стои зад секое човекоубиство, особено воено-масовните увиства, е самиот ѓавол, лично и персонално. Тој е ликот кој народите и властите ги с‘ска едни на други, за да се потаманат во што поголем број, оти на тој начин (преку мноштвото човечки жртви...) лукавиот му се одмаздува на Бога, Кој го смета човекот за свое врвно дело.

Со тоа, мистеријата е разрешена...

Kajgana Shop

На врв Bottom