- Член од
- 13 јули 2006
- Мислења
- 15.441
- Поени од реакции
- 18.426
Можи си во право, плус и убав сум ...По размислување, мене на Алан Форд највише ми личи, од целата дружина.
Можи си во право, плус и убав сум ...По размислување, мене на Алан Форд највише ми личи, од целата дружина.
Епа сам да се утепаш до волку . Збориш за прогрес дека немало со Путин, ама имало 100 кратно подобрување.Ако го има 100-кратно, тогаш западот го има 100000-кратно, олигархија+диктаторство не е „европеизиран“ политички систем, и има заедници кои ги немаат истите права како други заедници. Буквално ништо што спомна не е точно. Русија е мравка во споредба со развиениот запад.
Слабо, треба да учат уште многу, пример од нашава петта колона цела државаа избриша со се име историја народ дури и шахти стругање...Петтава колона работи во Русија
Пожар во издавачката куќа што ги бришеше Украина и Киев од руските учебници (ВИДЕО)
Редакторите претходно добија наредба да ја отстранат Украина од учебниците по историја, географија и литература.www.mkd.mk
Русија е лулка на демократијата за западот, во Москва има повеќе геј барови од Амстердам, ни црнци се дискриминирани нит на муслиманите им се пали куранот, западот е дивјачко општество расисти фашисти и хомофоби.Ако го има 100-кратно, тогаш западот го има 100000-кратно, олигархија+диктаторство не е „европеизиран“ политички систем, и има заедници кои ги немаат истите права како други заедници. Буквално ништо што спомна не е точно. Русија е мравка во споредба со развиениот запад.
Викаш има многу педери во Русија ?Русија е лулка на демократијата за западот, во Москва има повеќе геј барови од Амстердам, ни црнци се дискриминирани нит на муслиманите им се пали куранот, западот е дивјачко општество расисти фашисти и хомофоби.
Најмногу има таму, јер слободна демократическа земја.Викаш има многу педери во Русија ?
Никогаш не истражив малку подетално од каде и што тие гласини за предзнаење/дојава за десантот на Хостомел... Мислам, wtf, Русиве го освоија Хостомел со десант. Сакаат да кажат дека и со дојава и предзнаење за десант Украинците успеале да не се одбранат од десант? ОД ДЕСАНТ?Абе ептен спремни, си дојдоа Русите се истоварија со хелихоптери пред Киев, ги одбија сите напади на Украинците (6 пати прогласуваа победи, озбилно не преувеличувам), сообраќај директираа и интервју даваа на СНН, изгубија 17 војници и на крај стигнаа руските тенкови.
Истокот е добро утврден, се држат Украинците. Не за долго, заради залихи и логистика, ама добро се држат.Реалноста е дека направија дриблинг ала Меси, сад/нато си го лапнаа лажњакот, они беа тие кои викаа за 72 часа ќе падне, го извадија наркоманот и цела Рада фати кидавела и ако ви текнуе јавно прокламираа дека од Полска ќе праеле Влада во егзил. Е за да не биде резилот на сад/нато толку голем и очигледен, да си ја покријат сопствената неспособност, после беше пуштена таа пропаганда како русите тоа сакале ама не успеле .
А русите си ги остварија целите, го опколија од 3 страни, им ги исекоа рутите кон исток, им држеа тензија и им врзаа 100к+ војска да чмае таму да се занимава со 30к војска дур они истокот и југот влегоа као жежок нож низ путер.
Бев саркастичен, брат. Немало никакво 100-кратно подобрување. Русија е заостаната уште во прошлиот век.Епа сам да се утепаш до волку . Збориш за прогрес дека немало со Путин, ама имало 100 кратно подобрување.
Онака колку да сватиш колку се изрезили, според тебе, ако во 99та си поседувал 1 стан/куќа а денес поседуваш 100 станови/куќи, тоа не било прогрес.
Олигархија и диктатура нема да најдеш во Русија друже, на олигархија Путин им врза ланци и сеа предат ко мачиња, а диктатура никако не е, парламентарна демократија, како повеќето еу земји можеби и подемократска.
Сите ги уживаат истите права, во согласност со законите и Уставот, традицијата и историјата.
Русија ако е мравка, тогаш а атомската мравка, јер колективниот запад се 30 и кусур мушинки кои ни во чопор неможат да и се спротистават без да трпат огромни последици и од страв да не бидат збришани од постоење пуштаат наивна мушинка камиказа да ги брани и изгине за нив.
Нема збор, па 8 години се утврдуваат таму, еве сега како пенетрираат се подлабоко во таа територија се откриваат тие утврдувања кои се буквално километсрски тунели, безброј бункери подземни надземни итн.Истокот е добро утврден, се држат Украинците. Не за долго, заради залихи и логистика, ама добро се држат.
Ајде уште една тура резилење за тебе. Садомазохист, уживаш да бидеш шљакан.Бев саркастичен, брат. Немало никакво 100-кратно подобрување. Русија е заостаната уште во прошлиот век.
И во Северна Кореја сите ги уживаат истите права, во согласност со законите и Уставот, традицијата и историјата
Како и за првата фаза што ни сад/нато, украинците и општо огромното мнозинство не ја откри стратегија ни тактиката дур не си ги остварија целите, така нема ни за вторава. Може само да нагаѓаме, но уште од самиот почеток на 2ва фаза, кога русите најавија дека целта е Донбас за оваа фаза, ми беше многу неверојатно да се оствари она што сите го очекуваа и прогнозираа - дека ќе ги опколат во котел. Ми се чинеше премногу очигледно да постапат онака како што секој на соц медиуми очекува.Jaс претпоставував дека ќе направат голем џеб со Днипро реката како граница и ќе го опколат цел тој регион, но очигледно Украинците имаат одбрамбена мрежа на цел исток... Сега ова е war of attrition, и не случајно се цели на транспортната инфраструктура, железницата првенствено но и патиштата.
Па не се ефективни, каква е таа ефикасност ако дронот го користиш само еднш, тоа дефакто е камиказе дрон.Не били ефективни баjрактарите ......... ех ,пусти желби путинистички.