Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    715
Член од
1 март 2022
Мислења
361
Поени од реакции
936
Навистина не можам да разберам зошто еден Бугарин има потреба на македонски форум да убедува Македонци дека Русија е готова. Еве да ме убиете не можам да разберам. Разбирам кога не убедуваат дека сме Бугари, ама ова ми нема никаква смисла.

Последно уредено:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.664
Поени од реакции
48.752
Навустина не можам да разберам зошто еден Бугарин има потреба на македонски форум да убедува Македонци дека Русија е готова. Еве да ме убиете не можам да разберам. Разбирам кога не убедуваат дека сме Бугари, ама ова ми нема никаква смисла.
Џабе работи- џабе не седи. Кога ќе се вратат во фокусот темите за кои се пратени овде, ќе се вратат и они на нив.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.037
Поени од реакции
11.102
Навустина не можам да разберам зошто еден Бугарин има потреба на македонски форум да убедува Македонци дека Русија е готова. Еве да ме убиете не можам да разберам. Разбирам кога не убедуваат дека сме Бугари, ама ова ми нема никаква смисла.
Уште се мочаат во сон од бај Тошо

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.629
Поени од реакции
3.776
:D
Да имате уште една друга причина да си ги убивате комплексите и да плукате..
Крај на дискусијава.

Член од
1 март 2022
Мислења
361
Поени од реакции
936
Џабе работи- џабе не седи. Кога ќе се вратат во фокусот темите за кои се пратени овде, ќе се вратат и они на нив.
А ха, ова им доаѓа како тренинг. :)
Автоматски споено мислење:

:D
Да имате уште една друга причина да си ги убивате комплексите и да плукате..
Крај на дискусијава.
Не, сериозно, немате бугарски форум за ова? Разбирам дека треба да си ја извадите дневницата кога не убедувате дека сме Бугари, не е проблем тоа, треба лебот да се извади.

Ама не мора и овде, олабајте малку.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Kako so kazav psiholoskiot moment e vazen, vozdusnite napadi se dosta demoraliziracki.

Sea ne znaeme sto gagjale rusite, nema videa od niv ama za zagubive moze da diskutirame.
Незнам што да ти кажам освен дека ако во текот на цел ден има 5 мети погодени од дрон, а во цела Украина има преку 15000 руска воена механизација... мавни ја рачунката колку би влијаело тоа "психолошки".
Со тоа што тие загуби им се на линија на контакт, таму нема што друго да очекуваат психолошки војските од двете страни, освен дека во секој момент може да ти падне бомба врз глава, па дали тоа била од дрон, од хаубици, од тенк, хеликоптер, авион...
Малце се пренагласува тоа со дроновите, али Ок. Добар ПР значи и поголема продажба и убава заработка.

Член од
30 август 2021
Мислења
1.243
Поени од реакции
2.629
Можеби мислат кога би се победило прво русофилството тогаш полесно ќе се случи просветлувањето на македонецот за својата бугарска суштина?

Член од
1 март 2022
Мислења
361
Поени од реакции
936
Можеби мислат кога би се победило прво русофилството тогаш полесно ќе се случи присветлувањето на македонецот за својата бугарска суштина?
Ми нема тоа многу логика, ама па за Бугари се работи, можеби и не треба многу логика да се бара.

Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468
Можеби мислат кога би се победило прво русофилството тогаш полесно ќе се случи просветлувањето на македонецот за својата бугарска суштина?
Uf lugje, vo Bg ima 100x povishe rusofili nego kaj nas…

Член од
25 септември 2008
Мислења
368
Поени од реакции
249
Е ова ќе биде јако.

Патем кои severe sanctions ги очекува? Сите можни санкции ги удрија, сега Русија може слободно нови држави да си прави од Украина.

Но ако навистина настане Херсонска Народна Република, што мислам дека ќе биде наскоро, Зеленски наместо само Донецк и Луганск, сега ја загуби и Херсонската Област. А веројатно и Запорожје во блиска иднина.
Ако го изанализирам Дмитро со коментарот значи веќе прашањето за Донбас и Луханск е завршено.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.265
Поени од реакции
26.134
Навистина не можам да разберам зошто еден Бугарин има потреба на македонски форум да убедува Македонци дека Русија е готова. Еве да ме убиете не можам да разберам. Разбирам кога не убедуваат дека сме Бугари, ама ова ми нема никаква смисла.
Ист корен. Димитров е русофил, признава Македонци. Комитерната е прва меѓународна организација што признава Македонци.

И некако природно им иде да се против Москва.

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.629
Поени од реакции
3.776
Ист корен. Димитров е русофил, признава Македонци. Комитерната е прва меѓународна организација што признава Македонци.

И некако природно им иде да се против Москва.
Па во право си.. Ете Путин во прав текст го кажа -Коминтерната ги измисли Украинците како народ и држава. .. :D

Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468
Uf lugje, vo Bg ima 100x povishe rusofili nego kaj nas…

Член од
1 март 2022
Мислења
361
Поени од реакции
936
Па во право си.. Ете Путин во прав текст го кажа -Коминтерната ги измисли Украинците како народ и држава. .. :D
Те дрма малку шизофренија тебе. Ако Путин е во прави за Украина, треба за него да навиваш, бидејќи истото го тврдат Бугаарите за Македонија.

Не знаеш кај тераш малку, а?

Член од
28 август 2013
Мислења
4.334
Поени од реакции
13.190
Те дрма малку шизофренија тебе. Ако Путин е во прави за Украина, треба за него да навиваш, бидејќи истото го тврдат Бугаарите за Македонија.

Не знаеш кај тераш малку, а?
Путин е во право и за Македонија, царска Русија ја создаде Бугарија врз македонска територија. Можеби му е страв Путин да не продолжи да поправа стари грешки што биле направени...

Kajgana Shop

На врв Bottom