Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    759
Јануари 2024 борбите беа на самиот раб на Доњецк, додека денеска Русите се на 90 километри од Павлоград

Од Доњецк до Зелени Хаи има иста дистанца како од Зелени Хаи до Павлоград или 20тина км повеќе до Запорожје

1.jpg

Ако на Русиве им требаше година ипол за да превземат толкава територија, да сум како Путин лабаво уште година ипол би почекал за истиот успех. Секако мислам и многу побрзо ќе оди со оглед дека Украинската војска е сега значително послаба

РФ е нападната, нема авантури тука, ова сега е хибридна војна а откако ќе нема украинци доволно за гинење ќе има НАТО војска у Украина. Уште на почеток викав дека 2025 до 2027 негде ќе почне накај директен конфликт.
Да, во право си, авантура во никој случај не одговара на случувањата.
Веројатно сум сакал да напишам зошто не употреби многу посини оруѓја затоа што овие додека не добијат по п... нема да застанат.
Инаку од самиот почеток сум на мисла дека уништувањето на Девесело и Констанца се оние клучни моменти кои че донесат ескалација или деескалација, вака како се одвиваат работите не е на добро.
Благодарим за исправката.

Да, во право си, авантура во никој случај не одговара на случувањата.
Веројатно сум сакал да напишам зошто не употреби многу посини оруѓја затоа што овие додека не добијат по п... нема да застанат.
Инаку од самиот почеток сум на мисла дека уништувањето на Девесело и Констанца се оние клучни моменти кои че донесат ескалација или деескалација, вака како се одвиваат работите не е на добро.
Благодарим за исправката.
Проблемот е што западната цивилизација е зло, нема разбирачка. Можеби чекаше некоја поблага структура да дојде на власт у САД, едини спас ни е тоа. Иначе ако реагираа како треба русите до сега светов ќе беше у пепел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom