Препораки за доктори специјалисти/супспецијалисти

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
Фала ама далеку е Охрид (од Скопје)... Башка мислев на државно здравство, за џабе ли плаќаме? :)
Сакам редовна проверка да направам, не сум бил неколку години. Само од лани не начекувам термини (на „Мој термин“). Мислев некој да не знае што е работата.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.472
Поени од реакции
8.202
Фала ама далеку е Охрид (од Скопје)... Башка мислев на државно здравство, за џабе ли плаќаме? :)
Сакам редовна проверка да направам, не сум бил неколку години. Само од лани не начекувам термини (на „Мој термин“). Мислев некој да не знае што е работата.
Ova ti e glupost!
Imam eden prijatel odi 120Km vo eden pravec SAMO za kontrola na zabite!

Znachi, zaebi 100km ako e vistinskiot lekar vo Ohrid!
I podobro i 1600 den da si platish!
Zdravje ne se kupuva

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
Абе ако треба на другот крај на планетата ќе одиш ако имаш потреба... Само не знам дали прочита моментот дека немам проблем, немам влошување, само сакам редовна проверка да направам. На државно. Добри приватни офтамолози имаме и во Скопје само не ми се даваат пари за да проверам дали диоптерот за наочарите (кои ионака не ги носам) ми останал ~ - 0.75.

Апсолутно нема да се наканам да идам до Охрид за ова. :)
Прашав за информација што се дешава со термините, изгледа никој не знае, и тоа е тоа.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.472
Поени од реакции
8.202
Абе ако треба на другот крај на планетата ќе одиш ако имаш потреба... Само не знам дали прочита моментот дека немам проблем, немам влошување, само сакам редовна проверка да направам. На државно. Добри приватни офтамолози имаме и во Скопје само не ми се даваат пари за да проверам дали диоптерот за наочарите (кои ионака не ги носам) ми останал ~ - 0.75.

Апсолутно нема да се наканам да идам до Охрид за ова. :)
Прашав за информација што се дешава со термините, изгледа никој не знае, и тоа е тоа.
Pa togash odi vo prviot Optichar i toj che ti izmeri dioptrija!
Barem vo prilep toa funkcionira!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.307
Поени од реакции
5.977
Убаво ти рече @vouager , подобро направи 150 километри ама да знаеш дека ќе ги добиеш вистинските резултати, отколку да те прегледа некој шарлатан, сепак за очи се работи. Доволно е мал диоптер да ти згреши да ги фрлиш очите.

Kajgana Shop

На врв Bottom