Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 август 2011
Мислења
109
Поени од реакции
6
Вие сериозни сте за ова со јајцево или ова е некоја зезанција? Доколку се работи за саркастична шега ви се молам имајте малку усул да не ги повредите религиозните чувства на сериозните муслимани кои го читаат форумов.
Kakva zezancija Bog da cuva?
Zar i na svoite oci ne si veruvate?
Mozes da dojdes i da go vidis, seuste e vo forma, dobro se gleda, samo e malku smaleno

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Kakva zezancija Bog da cuva?
Zar i na svoite oci ne si veruvate?
Кога гледам какви дебилштини има на форумов, понекогаш ми е тешко да им поверувам на очиве!
Како хинт, ќе ти кажам само едно зборче - гешталд.
А еве ти и едно клипче:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Srce sakas klipce da vidis deka ne e montaza
Срце си слушнала ли ти за гешталд? Во психологијата тоа е назив за способноста на мозокот да гледа тоа што тој сака. Еве ти кажи ми дали на сликава гледаш две лица или вазна?
gestalt-chalice.jpg
Што има на сликава? Црна вазна, или две бели лица?

Член од
25 август 2011
Мислења
109
Поени од реакции
6
Срце си слушнала ли ти за гешталд? Во психологијата тоа е назив за способноста на мозокот да гледа тоа што тој сака. Еве ти кажи ми дали на сликава гледаш две лица или вазна?
Што има на сликава? Црна вазна, или две бели лица?
Hahahah :pos: go gledam toa sto go sakam aj preseci utre ti pa ke vidis toa sto sakas dali ke go vidis, da ne vidis vakvo jajce
egg.jpg

za razlika od ova
2.jpg

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Hahahah :pos: go gledam toa sto go sakam aj preseci utre ti pa ke vidis toa sto sakas dali ke go vidis, da ne vidis vakvo jajce
Прегледај го приврзокот 33769

za razlika od ova
Прегледај го приврзокот 33771
Ауууу! па ти си ја одкрила Америка!! Си одкрила дека во некој јајца жолчката не е округла!:pos:
Можам само да предпоставам што ќе се случи кога ќе одкриеш јајце со две жолчки! Можеби тогаш ќе станеш полигамист, и ќе веруваш во два богови?!

Член од
25 август 2011
Мислења
109
Поени од реакции
6
Ауууу! па ти си ја одкрила Америка!! Си одкрила дека во некој јајца жолчката не е округла!:pos:
Можам само да предпоставам што ќе се случи кога ќе одкриеш јајце со две жолчки! Можеби тогаш ќе станеш полигамист, и ќе веруваш во два богови?!
:pos: lele ne znaev kako izgleda pa si vikam moze google ke me nauci, ama tvoja bese idejava.Vo sekoj slucaj blagodaram, no ova nema vrska so moeto jajce.
2 zolcki.jpg 2.jpg 1.jpg
Nemoj sega da reces deka sum go nacrtala jas

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
:pos: lele ne znaev kako izgleda pa si vikam moze google ke me nauci, ama tvoja bese idejava.Vo sekoj slucaj blagodaram eve vaka izgledale, no ova nema vrska so moeto jajce.
Прегледај го приврзокот 33775 Прегледај го приврзокот 33776
Епа што чекаш, почни да веруваш во две божества! Зарем не им веруваш на очите?! Зарем не гледаш каква божествена порака е тоа?!? ДВЕ ЖОЛЧКИ ВО ЕДНО ЈАЈЦЕ!!
Верувај им на очите и верувај дека има не еден туку два бога!!:cuc:

T

Tetro

Гостин
I sto sega ako ja zacuva, sreken si?Da ti kupam lizavce?
Ај со тебе ќе играме една нова игра душо.
Нови правила, картите на маса сега. Лижавче нејќам, фала на понудата.

Прво, престани да си играш мало невино детенце оти нема да шеташ уште долго вака по форумов.
Второ, лажното претставување нема да те донесе далеку во овие виртуелни води.
Трето, ако имаш одговори одговарај, ако немаш припремено одговори, не се исмевај непотребно оти нема да испаднеш паметен, испаѓаш многу поретардиран во очите на другите форумџии.

Моето следно прашање до Муслиманите:
Зошто пред погребот, мора на покојникот да му бидат отстранети сите влакна од телото?

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
:pos: lele ne znaev kako izgleda pa si vikam moze google ke me nauci, ama tvoja bese idejava.Vo sekoj slucaj blagodaram, no ova nema vrska so moeto jajce.
Прегледај го приврзокот 33775 Прегледај го приврзокот 33776 Прегледај го приврзокот 33777
Nemoj sega da reces deka sum go nacrtala jas
Прауд, нашата вера не се базира на вакви работи... Ко прво ти не знаеш дали е вистина тоа со јајцето или некој сам го направил тоа намерно, за да се шират пропаганди по интернетов...
Ние не чекаме одговор од јајцето дали Аллах постои или не. Туку ние тоа го чувствуваме, најголем доказ е Куранот.
Како што гледам јајцето уште не е сварено како што треба, јас сигурна сум дека некој намерно го има направено така. :)

Зарем не се сеќаваш на случајот со јајцето, демек излегол Тоше на него, зарем и тоа не е пропаганда ?
--- надополнето: Sep 9, 2011 12:54 PM ---
Ohoo majstore, pa ova se prasanje za doktorska disertacija:pos:

Daj nesto polesno prasaj gi kolku za 6 ka.:P
Море море види кој се кефти :icon_mrgr: Истото важи и за евреите и за христијаните...;)

Член од
4 април 2011
Мислења
152
Поени од реакции
89
http://www.flickr.com/photos/yaznotjaz/415301933/in/photostream/
Некои религиозни жени се убедени дека можат да клањаат без шамија, а некои пак дека шамијата мора да ја носат само за молитва а иначе не треба.

Како за многу работи во Исламот и мислењата за хиџабот се различни.
--- надополнето: Sep 10, 2011 11:44 PM ---
Имам и едно прашање: Зошто Сунитите не ги прифаќаат Суфиите кога не прават ништо погрешно. Напротив.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom