Се разбира. За дискусија е. Не видов никаква дискусија околу нејзина страна освен тврдење дека религијата е глупост и на некој начин тврдење дека секој муслиман може да си прави што сака и после со аџилак тоа да се прости...каде е дискусијата тука? -.-
--- надополнето: Jul 11, 2011 4:59 PM ---
Па да. Нема смисла да се расправаш со мене затоа што ти не веруваш во религија а јас верувам. Уште од почеток направи утка со местото каде да го кажеш мислењето. Имаш тема за атеисти таму слободно можеш да зборуваш што е религијата и колку сме глупави што веруваме итн. Но не е паметно да постираш во тема за религија дека религијата е глупост.
И да не мешам баби- жаби. Ако форумот е место за дискусија..па општеството е. Зошто не одиш во некоја џамија или црква и да викаш дека религијата е глупост:? исто е ..и тоа е место каде се зборува за религија и ова..или оди во библиотека викај и зборувај дека читањето е глупост итн...исто срање е...ама да..ова е форум тука можеш да јадеш гомна било каде сакаш а во реалниот живот не.
Дете многу си нервозно дај смири се... Секаде го кажувам своето мислење... Не само на форум...
Како прво немаш основна култура, нешто што го немаат сите Муслимани...
Оваа тема е тема за религија и тука напишав дека ја сметам за глупост...
Оваа тема е тема за Исламот и тука кажав што мислам за аџилокот...
Шо барам кај атеистите ??
И зарем не е точно дека аџилокот ги брише сите гревови ? Да, секој муслиман може да прави што сака а аџилокот сето тоа да го избрише. И не, не ти треба каење да ти се простат гревовите. Доволно е хаџот да биде искрен и исправен..
Е ова не го измислив јас, ова е вашата религија...
И џабе што пополнивме 10 страни со тебе, не вреди навистина...
Ти со твојот пост само покажуваш колку сте вие муслиманите некултурни, вулгарни и припрости...
Кога нешто не ви е по ќејф излегувате од нормална дискусија...
И јас моето мислење ќе го кажам таму кај што јас сакам. Во црква, во џамија, на форум каде мене ќе ми текне. Никој не може да ми забрани... Не заборавај дека ние не живееме во шеријатска земја, фала му на Бога
--- надополнето: Jul 11, 2011 7:07 PM ---
Црквата или џамијата не се место за дискусија и размена на мислења, ниту библиотеката не е место за дискусија....форумот е. Во ред е на пример да посочиш на офтопик коментар, но не и на критиките генерално, бидејќи основната намена на било кој форум е да се разменуваат мислења - да се дискутира и критикува.
Ако овој подфорум е за релегија, незначи дека на него несмее да се критикува религијата. Како што за верниците е битна и важна, за некој религијата е фактор кој го кочи напредокот и е причина за конфликти и раздор. Затоа и постојат форумите, за да се извадат на мегдан аргументите и да се чујат сите страни.
Тие со нивното насилно однесување само покажуваат што се способни да направат ако некој нема убаво мислење за Исламот... Ме напаѓа затоа што не се согласувам со него. Плус ме навредува. Можам да замислам како им е на христијаните во шеријатските земји...