Прашања за Јеховините сведоци ...

spaso

Discover the ultimate in relaxed romance with the
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Zosto ne razberat lugjeto veke ednas deka BOG nema tatko i deka toj sam se ima dovedeno na zemjata preku Deva Marija i zosto ne svatite deka svetoto trojstvo e edno nesto BOG SAVAOT toa e Isus BOG toj e tvorec na se vidlivo i nevidlivo i sakam da repliciram na CORBADZIJATA ...kakov e toj Bog koj unishtuva toa sto ke go sozdade ??? Pogore napisal deka site koj ke go priznaat onoj evrejskiot bog Jehova ke nasledat carstvo nebesko , a site koj nema ke bidat unishteni .... pa brate ti ne si svesen sto zboris , moze i da te razubedam ako sakas i da ti dokazam deka si krenal po los pat , pred nekoj den mi dojde emmisarka od Viena na koja evreite ubavo ja naucile makedonski no za zal ne uspea da me ubedi za jehova tuku jas mislam deka i go otvoriv patot malku za da razbere deka toa taa sto go pravi ne e hristijanski , bidejki hristijanin ne se ragja tuku hristijanin se kali i se postanuva so dela i toa so mnoooogu dobri dela i sakam samo da vi kazam deka evreite se najgolemoto zlo na svetov , a mozam toa i da vi go dokazam so primeri i znajte deka denes nie ziveme vo nivnata sejtanska era i znajte deka se sto kazuvaat BBC , CNN , EURONEWS , Fuere , European Union e cisto sranje proizlezeno od na gavolot smrdliviot zdiv .... !

--- надополнето ---

Бесплатно е, но не може секој да стане нивни член. Потребно е навистина да веруваш како нив, да го живееш нивниот живот, за да станеш нивен член.

Lele lele pa jas sum od Strumica be bratko moj mil , abe se prodadoa i se odrekoa od ona pravoto od PRAVOSLAVJETO za nekoj si siten denar ... jehovinite svedoci se samo evrejska cel za da razbivaat jadra kade ima seuste vistinski pravoslavni , ali veruvaj ke im dojde na site krajot OTKROVENIE !!

--- надополнето ---

Svet bez evrei = Ljubov , Iskrenost , Postenost , Mir , Smirenie , Trpenie , skromen no ubav zivot toa ostanuva vecno bez niv .

--- надополнето ---

ISUSE HRISTE SINE BOZJI SPASI I POMILUJ NE NAS GRESNITE.
 
Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Zosto ne razberat lugjeto veke ednas deka BOG nema tatko i deka toj sam se ima dovedeno na zemjata preku Deva Marija i zosto ne svatite deka svetoto trojstvo e edno nesto BOG SAVAOT toa e Isus BOG toj e tvorec na se vidlivo i nevidlivo
Не знам за твојот Бог, ама Богот Исус има Татко и Тој се вика Јехова. Тие се ЕДНО, но сепак се две засебни Личности.

„Исус одговори и Му рече: “Ако некој Ме љуби, ќе го пази словото Мое; и Мојот Отец (Татко) ќе го возљуби, и ќе дојдеме при него и живеалиште во него ќе направиме. Кој не Ме љуби, не го запазува словото Мое; а словото, што го слушате, не е Мое, туку на Мојот Отец, Кој Ме прати.“
(Ев. Јован 14:23-24, православна Библија)

„И ако судам Јас, Мојот суд е вистински, зашто не сум Сам, туку Јас и Отецот, Кој Ме прати. А во Законот ваш е напишано, дека сведоштво на двајца луѓе е вистинско. Јас сум што сведочам за Себе, и Отецот, Кој Ме прати, сведочи за Мене.“
(Ев. Јован 8:16-18, православна Библија)

i sakam da repliciram na CORBADZIJATA ...kakov e toj Bog koj unishtuva toa sto ke go sozdade ??? Pogore napisal deka site koj ke go priznaat onoj evrejskiot bog Jehova ke nasledat carstvo nebesko , a site koj nema ke bidat unishteni ....
Библискиот Бог Јехова е тој што создава и уништува. Јехова не е само еврејски Бог, туку Тој е Бог на целата Земја, на целиот Универзум, на сите небеса.

„И не плашете се од оние што го убиваат телото, а душата не можата да ја убијат: туку плашете се повеќе од Оној, Кој може и телото и душата да ја погуби во пеколот!“
(Матеј 10:28, православна Библија)
„И кој што не беше запишан во книгата на животот, беше фрлен во огненото езеро. “ (Откровение 20:15, православна Библија)

no za zal ne uspea da me ubedi za jehova
„А Господ е Бог Саваот; Јехова е името Негово.“ (Осија 12:5, православна Библија)

i sakam samo da vi kazam deka evreite se najgolemoto zlo na svetov , a mozam toa i da vi go dokazam so primeri i znajte deka denes nie ziveme vo nivnata sejtanska era i znajte deka se sto kazuvaat BBC , CNN , EURONEWS , Fuere , European Union e cisto sranje proizlezeno od na gavolot smrdliviot zdiv .... !
Евреите беа избраниот Божји народ во Стариот Завет. Иако денес повеќето од нив се со закоравени срца за Христос и евангелието, сепак Бог не ги отфрли нив и сеуште ги љуби.

„ И така, ви велам: зар Бог го отфрли Својот народ (евреите)? Никако! Оти и јас сум Израилец (евреин), од семето Аврамово, од коленото Венјаминово.“ (Римјаните 11:1, православна Библија)


Svet bez evrei = Ljubov , Iskrenost , Postenost , Mir , Smirenie , Trpenie , skromen no ubav zivot toa ostanuva vecno bez niv .
Ова исто како Хитлер да го слушам. Луѓе, Адолф Хитлер лично и персонално ни пишува на форумов, пазете се :)

Lele lele pa jas sum od Strumica be bratko moj mil , abe se prodadoa i se odrekoa od ona pravoto od PRAVOSLAVJETO za nekoj si siten denar ... jehovinite svedoci se samo evrejska cel za da razbivaat jadra kade ima seuste vistinski pravoslavni , ali veruvaj ke im dojde na site krajot OTKROVENIE !!
Православието за тебе е право, но за друг е криво. Од 2.1 милијарда христијани на светот, само околу 300 милиони се православни. Верата на сведоците за некои е право, за некои е криво. Секој си е убеден во своето убедување. Тоа е слобода на вероисповед.
Јеховините сведоци не добиваат никакви пари заради тоа што ќе станат дел од таа вера. Тоа го прават од убедување и ова се само чаршиски клевети, без докази, без аргументи.
Ниту евреите, ниту сведоците немаат за цел да разбиваат православни јадра во светот. Впрочем и едните и другите ги има најмалку во правосланните земји. Православните земји прво се многу малку (светскки гледано), второ се најнеразвиението земји во Европа и како такви не се од интерес за напад од некакви еврејски тајни организации.
 
Член од
8 декември 2007
Мислења
254
Поени од реакции
9
Јеховините сведоци се новокомпонована секта која првите зачетоци се каде ако не САД во 1913год.прво наречени: ,,Сериозни истражувачи на Библијата,,. А после 1931год го сменија името во ,,Јеховини сведоци,,. Тоа е мешовина на сите ереси од дамнешното време кои ереси ги осудила Светата Црква. Тоа е така кога се отпочне да се мудрува со свој разум.
Само ме интересира кога ќе дојде повторно Бог да го установи своето иљадагодишно царство?? Тие се тие кои го знаат точното време. Чекаме одговор.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom