Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Другарче, абе јас немам кажано ниту еден лош збор за Исус, ниту за Алах, ниту за Буда, ниту за Ошо. ниту за Патанјали, ниту за Кришнамурти, ниту за Сај Баба,ниту за Тесла,..
од сите само учев.....сега и ќе го сменам магерето и кола ке си купам....:cool:
Купи си Ролс Ројс за инат...;)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Епа кога си учел од сите способен си да оцениш које фејл, а кој не.:P Или не?

Или сите се фејл?

п.с не си ти многу по науката, како тоа си учел од Тесла?!?!
Знаеш каде е вашиот проблем....ќе прочитате по една книшка од некој и одма донасате заклучок...е овој везе нема...и го отфрлате...без да навлезето длабоко во тоа што кажува....+ овие луге не се поврзани со вашиот материјалистички живот, напротив, го отврлаат материјализмот како главна причина за проблемите на човекот. Цел живот сте во потрага по среката, а не се откажувате од вашиот материјален Бог.
Јас тоа што го зборам (и што го ЗНАМ...ебати атеистов што испаднав..поголем од вас ) за Тесла нема благе везе со неговата наука....чукни се малку по тоа лејката...:P

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Знаеш каде е вашиот проблем....ќе прочитате по една книшка од некој и одма донасате заклучок...е овој везе нема...и го отфрлате...без да навлезето длабоко во тоа што кажува....+ овие луге не се поврзани со вашиот материјалистички живот, напротив, го отврлаат материјализмот како главна причина за проблемите на човекот. Цел живот сте во потрага по среката, а не се откажувате од вашиот материјален Бог.
Јас тоа што го зборам (и што го ЗНАМ...ебати атеистов што испаднав..поголем од вас ) за Тесла нема благе везе со неговата наука....чукни се малку по тоа лејката...:P

Знам бе Гурџи дека нема везе со неговата наука.

Не си ти по науката.

Е сеа тоа што ти си замислил у главата за ТЕсла, јеби га, не можеме да ти с емешаме во фантазијата.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

Не си ти по науката.

Е сеа тоа што ти си замислил у главата за ТЕсла, јеби га, не можеме да ти с емешаме во фантазијата.
Абе колку пати требе да ти кажам..нема благе везе ни со фантазијата....
СЕ Е МАТЕМАТИКА...1+1+1=3
--- надополнето: 31 август 2012 во 21:13 ---

Не си ти по науката.

Знам и каде е твојот проблем...сакаш да извлечеш од мене од каде јас тоа го знам....

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Знам и каде е твојот проблем...сакаш да извлечеш од мене од каде јас тоа го знам....
:facepalm: O Исусе, Дева Маријо и сите светци христијански. Дали си ти при себе човеку:pos:

И , каде бе 1+1+1 = 3?????

Кој ти го кажал тоа?

1+1+1=1

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
:facepalm: O Исусе, Дева Маријо и сите светци христијански. Дали си ти при себе човеку:pos:

И , каде бе 1+1+1 = 3?????

Кој ти го кажал тоа?

1+1+1=1
(y)
Намерно така ставив...да видам дали си заспан или не...
Знаеш, многу од дискутантиве се заспани па....
Е сега пријатно ме изненади.....си почнал да учиш по некоја лекција....ке биди човек од тебе...само така

B

Black Guard

Гостин
З
Јас тоа што го зборам за Тесла нема благе везе со неговата наука....чукни се малку по тоа лејката...:P
Па за што тогаш ќе збориш-нема друго освен фантазијата и евентуално ако пишуваш сценарио за филм или режираш филм за личноста, но не и делата на Никола Тесла.

А велиш нема благе везе со неговата наука а потоа

И сега што правиме, ова е сакам кажам незнам речам.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Па за што тогаш ќе збориш-нема друго освен фантазијата и евентуално ако пишуваш сценарио за филм или режираш филм за личноста, но не и делата на Никола Тесла.

А велиш нема благе везе со неговата наука а потоа

И сега што правиме, ова е сакам кажам незнам речам.
Брат....тоа е духовна математика...не е за сите..

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
До кај сме со свеста и тврдењето на атеистите за нејзината секундарна природа......не објасни до сега некој како се случува таа работа........

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
До кај сме со свеста и тврдењето на атеистите за нејзината секундарна природа......не објасни до сега некој како се случува таа работа........
Абе ти објаснија многу пати, ама не си разбрал изгледа, или пак не ти е по волја одговорот.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Прашање до атеистиве:
Телемитите..атеисти ле се?
--- надополнето: 1 септември 2012 во 16:03 ---
Само Човек ...оставето го Хептаграм XI на страна...и така и така далеку е од вистината...
Пошто атеистиве не веруваат во Бог, бидејки не можат да го видат и опипаат, ..
Дали знаеш зошто човек не може да го види Бог ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom