Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Ипси дај не ме дупи со игра на зборовиЗначи првин велиш дека е избегнување одговор, потоа велиш дека ниту знаеш ниту ќе дознаеш што значи тоа......
Паралелите со христијанството или исламот се несоодветни, од проста причина што таму нема пракса, таму има догма која треба да се прифати и да се верува во неа. Додека во овој случај се работи за осознавање, за нешто кое се достигнува преку пракса - преку медитации, визуелизации, јога, магика....итн, итн.
Како што за танго се потребни двајца за да има хармоничен танц, така и во случајов потребни се двете страни да имаат соодветно искуство врз кое ќе ги темелат термините со кој дискутираат.
.
Не знам што е тоа, ниту имам желба да дознаам, посебно не во детали. Затоа и барам елементарно објаснување со прости зборови. Кој е тој е ентитет што му с епојавил на Кроули според тебе?
Паралелата со Христијанството беше во однос на одговорот кој го очекувам(е) од тебе, а не дека содржината на одговорот треба да се "мери" во однос на Христијанството и Исалмот.
Мислам дека токму твоите одговори иницираа доста религиозност во сето ова, подзаскриена зад некоја мистика на самиот ред.
Ако де, нека си има осознавање преку медитација, визуелизација, јога и слични работи.
Ова од моја гледна точка, како човек кого не го интересира ни религија, ни било какви вонрелигиски редови, е исти таков у различно паковање.
Ако за тебе е јога и медитација, за некого е миса во црква.
Секој осознава на свој сопствен начин.
Ме интересира ти што осозна преку горенаведените методи. Ако сето тоа е добро и се допадне некому, тогаш би се обиделе и други да осознаат.
Првиот впечаток секогаш е најбитен, барем за мене. И затоа го поставив болдираното прашање, на кое очекувам едноставен одговор.
Хмм, велиш дека за танго се потребни двајца, и тоа двајца кои знаат да играат танго
Ама погрешна паралаела.
Јас не барам од тебе да ме научиш да играм танго, туку да ми кажеш што е танго на начин кој јас би го разбрал - танц за кој се потребни две индиовидуи, едно машко и едно женско, кои на соодветен музички ритам, ќе се движат како една целина по однапред определни чекори.
Ако тангото го објасниш вака, како ќе го објасниш болдираното прашање?